Συντάξεις: Διαγράφουν χιλιάδες ονόματα από τις λίστες των αιτήσεων συνταξιοδότησης

axts01

Ο πρόεδρος των εργαζομένων ΙΚΑ επιβεβαίωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 την καταγγελία Βρούτση για αλλοίωση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου - «Θέλησαν να δείξουν μειωμένο αριθμό εκκρεμών αιτήσεων στην Τρόικα» είπε ο πρωήν υπ. Εργασίας - Τι απαντούν από τον ΕΦΚΑ

Στη διαγραφή χιλιάδων αιτήσεων για συνταξιοδότηση έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα το υπουργείο Εργασίας όπως κατήγγειλε πρώτος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης και επιβεβαίωσε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΙΚΑ, Αντώνης Νικολόπουλος.

Η αποκάλυψη της παρέμβασης που έχει γίνει «κεντρικά» όπως εξήγησε ο κ. Νικολόπουλος, έγινε μετά από καταγγελίες εργαζομένων στο ΙΚΑ που έγιναν δέκτες παραπόνων από πολίτες οι φάκελοι των οποίων εμφανίζονταν στο σύστημα ως κλεισμένοι - είχε, δηλαδή, εκδοθεί η απόφαση για συνταξιοδότησή τους - αλλά στην πραγματικότητα είχαν μεταφερθεί σε ένα αδρανές περιβάλλον προκειμένου να μην εμφανίζονται ως εκκρεμείς.

Οι πρώτες καταγγελίες έγιναν το δεύτερο εξάμηνο το 2018 με τον κ. Νικολόπουλο να αποκαλύπτει ότι κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γνωρίζει πόσοι φάκελοι έχουν υποστεί τέτοια παρέμβαση.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Γιάννη Βρούτση η κίνηση αυτή έγινε προκειμένου η σημερινή ηγεσία του υπ. Εργασίας να δείχνει στην Τρόικα ότι υπάρχει μείωση στον αριθμό των εκκρεμών αιτήσεων για συνταξιοδότηση.

Το ακόμα πιο εξοργιστικό και ενδεχόμενως ποινικά κολάσιμο είναι ότι, όπως δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων ΙΚΑ, «υπήρξε ηλεκτρονικό κλείσιμο εκκρεμών αιτήσεων που είχε γίνει κεντρικά με χρήση κωδικών συναδελφων χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους και εν αγνοία τους».

«Η δημόσια τοποθέτησή μου ότι είναι παράνομη και καταχρηστική ενέργεια πρέπει από μόνη της να ευαισθητοποιήσει τη δικαιοσύνη» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Βρούτσης προαναγγέλλοντας ότι «θα ξανακάνω ερώτηση στη Βουλή που θα περιλαμβάνει την αλλοίωση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου».

Πώς αποκαλύφθηκε η παρέμβαση

«Είχαμε καταγγελίες από το τμήμα απονομής συντάξεων ότι το δεύτερο εξάμηνο το 2018 υπήρξε ηλεκτρονικό κλείσιμο εκκρεμών αιτήσεων που είχε γίνει κεντρικά με χρήση κωδικών συναδελφων χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους και εν αγνοία τους» εξήγησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος των εργαζομένων ΙΚΑ.

Η παρέμβαση, κατά τον ίδιο, έγινε «κεντρικά» από το πληροφοριακό σύστημα. «Υποθέσεις εκκρεμείς που είχαν κάποιο έλλειμμα ως προς τα δικαιολογητικά ή στα στοιχεία έφυγαν από το περιβάλλον των εκκρεμοτήτων και το πήγαν σε ένα αδρανές περιβάλλον σαν να μην φαίνεται και να μην παρουσιάζεται ως εκκρεμότητα. Όταν ο ασφαλισμένος προσκόμιζε το δικαιολογητικό που έλειπε τότε η αίτηση εμφανιζόταν ξανά και πήγαινε στις αιτήσεις που ήταν σε εκρεμμότητα» εξήγησε ο κ. Νικολόπουλος.

Όπως διευκρίνισε «οι συνάδελφοί μου στο τμήμα των απονομών ουδέποτε έκλεισαν τέτοιους φακέλους γιατί δεν είχαν την αρμοδιοτητα».

«Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι κρατικό μυστικό ο αριθμός των εκκρεμοτήτων. Τον ακριβή αριθμό δεν τον γνωρίζουμε. Λέμε πάνω από 90.000, το υπουργείο 45.000. Η πραγματικότητα ότι απτά στοιχεία δεν έχουμε και αυτό είναι πρωτόγνωρο» έκλεισε την παρέμβαση του ο κ. Νικολόπουλος.

Βρούτσης στον ΘΕΜΑ 104,6: Αλλοίωσαν το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο

Είχε προηγηθεί η σοβαρή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση ο οποίος είπε ότι για δύο χρόνια, το 2017 και το 2018 στο υπουργείο Εργασίας έγινε αλλοίωση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου και «αφαίρεσαν αυθαίρετα αιτήσεις συνταξιοδότησης».

«Πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια, χωρίς προηγούμενο. Ποτέ κανείς στο παρελθόν δεν διανοήθηκε να αλλοιώσει το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο για αιτήσεις συνταξιοδότησης» είπε ο πρώην υπ. Εργασίας.

Ο κ. Βρούτσης προειδοποίησε, μάλιστα, ότι «το ηλεκτρονικό αποτύπωμα υπάρχει» εξηγώντας ότι αυτό ισχύει «επειδή χρησιμοποίησαν κωδικούς υπαλλήλων. Κάποιος με εντολή έκανε αλλοίωση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου».

«Θα το βρουν μπροστά τους» είπε απευθυνόμενος στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ενώ ερωτηθείς για τον αριθμό των αιτήσεων που διεγράφησαν απάντησε «δεν γνωρίζω τον αριθμό, εγώ εκτιμώ ότι πρόκειται για χιλιάδες».

Επιχειρώντας να ερμηνεύσει τα κίνητρα πίσω από την κίνηση αυτή, ο Γιάννης Βρούτσης είπε ότι «εκτιμώ πως θέλουν να δείξουν μικρό αριθμό εκκρεμών συντάξεων στην Τρόικα».

«Η δημόσια τοποθέτησή μου ότι είναι παράνομη και καταχρηστική ενέργεια πρέπει από μόνη της να ευαισθητοποιήσει τη δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Βρούτσης προαναγγέλλοντας ότι «θα ξανακάνω ερώτηση στη Βουλή που θα περιλαμβάνει την αλλοίωση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου».

Τι απαντούν από τον ΕΦΚΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΦΚΑ περίπου 30.000 αιτήσεις χαρακτηρίστηκαν «μη ανελαστικές» και αφαιρέθηκαν από το γενικό σύνολο των καταμετρημένων εκκρεμών αιτήσεων. Πρόκειται για αιτήσεις ελεύθερων επαγγελματιών οφειλετών με χρέη πάνω από 20.000 ευρώ που χάνουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης (αναμένεται να ενταχθούν στις 120 δόσεις) αλλά και αιτήσεις ελλήνων του εξωτερικού οι οποίοι δεν προσκόμισαν δικαιολογητικά.

Ο ΕΦΚΑ, δηλαδή, θεώρησε καλό να εξαιρέσει από το γενικό σύνολο αιτήσεις που δεν προχωρούν με ευθύνη των ασφαλισμένων και όχι του φορέα, χωρίς να στοχεύει σε «ωραιοποίηση» της εικόνας των συσσωρευμένων αιτήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ (26)

ΡΕΕΕΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !!!!!!

ΠΑΝΤΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΗΜΜΕΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !!!!!!!!!!! ΠΑΝΤΟΥ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΨΙΕΣ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ !!!!!!!!!!!!! ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ !!!!!!!

Αχτσιογλου....

Εσένα θα βρουν να τα φόρτωσουν όλα. Αυτό έχει δικαστήρια χοντρά. Θα κάνουν πως δε σε ξέρουν.

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΖΗΤΟΥΣΑΝ (ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΝ...

Άγγελος

Κοιτάξτε τα ειδοποιητήρια, με τις αυξημένες εισφορές των μη μισθωτών, που αναρτήθηκαν χθές, για να διαπιστώστε το μπάχαλο που επικρατεί στον ΕΦΚΑ. Η ανάλυση της μηνιαίας εισφοράς χρήζει μέντιουμ για να γίνει κατανοητή. Μάλλον έρχεται και νέα αύξηση των εισφορών και γι' αυτό τα έχουν έτσι μπουρδοκλώσει.

Ποιος μου εγγυάται ότι κάποιοι υπάλληλοι

δεν τα παίρνουν για να παρακάμπτεται η σειρά προτεραιότητας;Ότι δεν επεμβαίνουν στο λογισμικό για να προσθέσουν ένσημα που λείπουν από κάποιον;Ότι δεν αλλάζουν το ύψος της σύνταξης από 480 σε 840 Ευρώ;Ότι δεν προσθέτουν χρόνια και δεν αλλάζουν ασφαλιστικές κλάσεις και όρια ηλικίας;Ποιος τους ελέγχει και πως;Είναι το σύστημα διάτρητο όπως παντού;Βγάζουν ψεύτικες συντάξεις σε άτομα που δεν τις δικαιούνται;Το ερωτηματικό στο τέλος των ερωτήσεων παραμένει ερωτηματικό!

Τρια πουλακια καθονται.

Τον Ιούνιο συμπληρώνω τρία χρόνια που έχω υποβάλει τα χαρτιά μου για συνταξιοδότηση και ακόμα τίποτα. Λες να με διέγραψαν; Πώς θα το μάθω ;

Πινοκιο

Ρώτησε τον Πινόκιο, θα σου πεί την αλήθεια .....

Αντωνης Γατοπουλος

Εβαλες απο ολα στο μπαξε κυρια Ρενα μου; Αλβανους; Εχει! Κουνιστους; Εχει! Πακιστανους; Εχει! Σκοπιανους; Δεν εχει.......Κα Ρενα μου πως μπορεσες να χαλασεις το χατιρι του θειου Σορος;

Βρρ βρε βρε που φτασαμε να παριστανουν τις παρθενες

και να κραζουνε αυτοι που εδιναν επιδοματα εγκαιρης προσελευσης,πλυσιματος χεριων ,προθερμανσης κινητηρα,συνταξεις σε απο 15ετιας πεθαμενους σε κομματικους συγγενεις και επιδοματα αναπηριας σε τυφλους ταξιτζηδες σε κομματικα φιλαρακια σε ολοκληρα χωρια κσι σογια κατα συμπτωση ολα σε μονοεδρικες περιφερεις ,οχι να κραζουν αυτοι που διοριζαν κομματικες ορδες εκτος ασεπ και οργανικων θεσεων οι οποιες με προεδρικα διαταγματα εγιναν οι περισσοτερες μονιμοποιησεις γιατι λεει εξυπητετουν παγιες και διαρκεις αναγκες και οσες δεν προλαβαν να γινουν μονιμοποιησεις γιατι παρενεβη η δικαιοσυνη και τους τοκοψε και τους ειπε ειπε οτι το πραχσανε και το ξεφτυλισανε τελειως ,ανανενωνονται οι εποχιακες συμβασεις συνεχως και επι συριζα( γι αυτο θα συγκυβενησουν και δεν θα εχουμε εξεταστικες προανακτιτικες και ειδικα δικαστηρια,γιαυτες τις (( εξυπηρετησεις)) ) σε σημειο που οταν τους ρωτησε η τροηκα ποσους μισθους συνταξεις επιδοματα κ.λπ.,αμοιβες δινει καθε μηνα το γενικο λογιστηρο και ποιο ποσον,για να κανονισουμε ποση δοση χρειαζεστε νσ σας στελνουμε καθε μηνα απο τα δανεικα του μνημονιου για να μην πεινασετε,επειδη δεν μπορουαν να απαντησουν στην τροηκα γιατι ειχαν χασει στην κυριολεξια το λογαρισμο,για να μαθουν και να μπορεσουν να απαντησουν στην τροηκα εβγαλαν σουλτανικο φιρμανι ( η περιφημη απογραφη πσρωδια ) και οτι οποιοι και οποιες δεν απογραφουν μεσα σε μια βδομαδα σε ιστοσελιδα που επεφτε συνεχως εν μεσω καυσωνα τον αλλο μηνσ δεν εχει μισθο,οχι και να κραζουνε αυτοι που εστελναν στους κουτοφραγγους τα γκρικ στατιστιξ ( πλαστα στατιτικα)οτι το ελλειμμα ητανε τρια τα εκατο του αεπ,ενω στην πραγματικοτητσ ειχε φτασει στο δεκαπεντε και οταν το καταλαβανε οι κουτοφραγγοι μας κολλησαν σε ολων μας το μετωπο ταμπελα που εγραφε (( Ελληνες Α Π Α Τ Ε Ω Ν Ε Σ )),νταξει ο συριζα δεν τα κανει καλα και θα το πληρωσει εκλογικα,αλλα,οχι ρε πστη μου και να κραζουν αυτοι που αυτα που εκαναν δεν τα κανουνε ουτε οι πιθηκες ,οχι να κραζουνε αυτοι που μας βαλανε νοικι νταβατζιλικι στα σπιτια μας λες και τα χτισαμε μαζι για πληρωνονται οι μισθοι των εκτος ασεπ και οργανικων θεσεων διορισμενων κομματικων μουλικων τους,οχι;

@@@

Φιλαράκο αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή το κάνανε οι προηγούμενοι πρέπει να το συνεχίζουν οι επόμενοι όποιοι και αν είναι αυτοί.

ξεφτιλίκια..

... ας πάνε στα Σκόπια να τους βοηθήσουν και με τις συντάξεις τους...

μάκης δικηγόρος

Ποινικό αδίκημα υπεξαγωγή εγγράφου!!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης