Αποστολάκης για δηλώσεις Ακάρ: Να σοβαρευτούν και να ξέρουν τι λένε

Αποστολάκης για δηλώσεις Ακάρ: Να σοβαρευτούν και να ξέρουν τι λένε

«Να μην πετάνε ρουκέτες για εντυπωσιασμό», είπε ο υπουργός Άμυνας για τον Τούρκο ομόλογό του

evaggelos-apostolakis-ena
Να σοβαρευτούν και να ξέρουν τι λένε, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, σχολιάζοντας τις αιτιάσεις του Τούρκου ομολόγου του Χουλουσί Ακάρ πως το Αιγαίο και η Κύπρος «ανήκουν» στην Τουρκία.

«Παρόλο που είμαστε σε περίοδο που αγωνιζόμαστε να βρούμε τρόπους για να χαμηλώσει η ένταση, μας ξαφνιάζουν με κάτι καινούριο, με πράγματα που δεν βασίζονται στη λογική», σχολίασε το μεσημέρι της Παρασκευής ο κύριος Αποστολάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους και συνέχισε: «Η αρχή της Ελλάδος είναι ότι σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες. Όταν οι αρχές αυτές αμφισβητούνται θα πρέπει να προβληματιστούμε. Θεωρώ ότι δεν μπορώ να δώσω σοβαρότητα σε τέτοιες δηλώσεις. Θα πρέπει να σοβαρευτούν και να ξέρουν τι λένε. Να μην πετάνε ρουκέτες για εντυπωσιασμό».

Ο Χουλουσί Ακάρ είχε προβεί νωρίτερα σε πρωτοφανείς προκλητικές δηλώσεις: «Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός. Οι θάλασσες! Η Μαύρη θάλασσα, το Αιγαίο, η ανατολική Μεσόγειος και μέσα σε αυτά και η Κύπρος. Έτσι λοιπόν αυτές οι περιοχές είναι στο περιβάλλον του ενδιαφέροντός μας και είναι περιοχές που είμαστε υπεύθυνοι για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την ηρεμία».

Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας μάλιστα έγιναν ενώ βρισκόταν στην Τουρκία ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος και λίγες ώρες αφότου είχε δηλώσει πως η Τουρκία έχει δικαιώματα, αφού έχει «τόσα χιλιόμετρα ακτή στη Μεσόγειο. Κανείς δεν ισχυρίζεται το αντίθετο από αυτό»!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης