ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ: Γκρεμίστηκαν πριν στηθούν οι γέφυρες

ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ: Γκρεμίστηκαν πριν στηθούν οι γέφυρες

Τζίφος για τον Τσίπρα από το μπάσιμο στη Χαριλάου Τρικούπη - Ενωτικά για τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής λειτούργησε η «αρπαγή» Μωραΐτη και Τόλκα - «Κλέφτηκαν με τον Αλέξη, αλλά προίκα δεν έχει» σημειώνει κορυφαίος κομματικός παράγοντας

gefura_ar
Σε μπούμερανγκ εξελίχθηκε για τον πρωθυπουργό η προσπάθεια άλωσης της Κεντροαριστεράς. Το σχέδιο ξεκινούσε από τον αιφνιδιασμό του ανασχηματισμού και με γέφυρα τη χθεσινή εκδήλωση για την πρωτοβουλία διαλόγου και συνάντησης των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου έφθανε στην εκδήλωση της ερχόμενης Δευτέρας με τον Μπούλμαν.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού είχαν ονειρευτεί τη φωτογραφία: Αλέξης Τσίπρας και Γιώργος Παπανδρέου μαζί! Στα πιο τολμηρά τους όνειρα είχαν μέσα και τον Νίκο Ανδρουλάκη ή την Εύα Καϊλή.

Μέρες που είναι, με τα ορμητικά νερά των ποταμών να διαλύουν τα πάντα στο διάβα τους, η... γέφυρα δε θα μπορούσε να είναι και ο πιο επιτυχημένος συμβολισμός.

Στην προκειμένη περίπτωση ήταν οι άκομψοι χειρισμοί και η βιασύνη που έφεραν τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου είδε δημοσιεύματα που προεξοφλούσαν την παρουσία του και τη σημασία της, σύμφωνα με τις επιθυμίες του Μεγάρου Μαξίμου, ένιωσε ότι κάποιοι τον παγίδευαν.

Το ίδιος ένιωσε και ο Κώστας Λαλιώτης όταν ήρθε αντιμέτωπος με πληροφορίες πως είναι υπέρ της συνεργασίας Κινήματος Αλλαγής- ΣΥΡΙΖΑ.

Το αποτέλεσμα ήταν και οι δύο με δημόσιες παρεμβάσεις τους να ρίξουν άκυρο στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Το ίδιο είχαν ήδη κάνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και οι δύο ευρωβουλευτές.

Κλείσιμο
Η γέφυρα χθες ήταν άδεια. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ή ήταν πάντα ΣΥΡΙΖΑ ή έχουν πάει εκεί εδώ και αρκετό καιρό. «Μωραΐτης και Τόλκας κλέφτηκαν με τον Αλέξη, αλλά προίκα δεν έχει» σημείωσε με ικανοποίηση κορυφαίος κομματικός παράγοντας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Εύστοχα η Φώφη Γεννηματά μίλησε θες από τη Θεσσαλονίκη για τη γέφυρα των... στεναγμών! Που απομακρύνει τον Αλέξη Τσίπρα από την πρωθυπουργία. Για τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής το άτεχνο μπάσιμο στην περιοχή τους ήταν αποτέλεσμα του άγχους του ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί την επερχόμενη εκλογική του ήττα

Μετά την επιτυχημένη άμυνα στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι έφθασε η ώρα για αντεπίθεση.Την Κυριακή εκλέγονται οι σύνεδροι για το συνέδριο της 30ης Μαρτίου ενώ μέχρι τότε δεν αποκλείεται να έχει συνεδριάσει και η επιτροπή ψηφοδελτίων.

Στόχος είναι να ολοκληρωθεί άμεσα η διάταξη μάχης, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις υποψηφιότητες κορυφαίων στελεχών, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο τελευταίος ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στην Πάτρα, ενώ προ εβδομάδων ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι δε θα είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που οδήγησε πολλούς στην εκτίμηση πως θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης