Στη Χάλκη ο Αλέξης Τσίπρας - Νωρίτερα επισκέφτηκε την Αγιά Σοφιά

Στη Χάλκη ο Αλέξης Τσίπρας - Νωρίτερα επισκέφτηκε την Αγιά Σοφιά

Παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας χοροστατούντος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου - Μαζί του Γαβρόγλου, Μπόλαρης, Κατρούγκαλος και Περιστέρα Μπαζιάνα - Δήλωσε χαρούμενος για την επίσκεψή του στην Αγιά Σοφιά γιατί βρέθηκε σε ένα τόσο ιστορικό μέρος

hgdgcrtw
Στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης έφτασε στις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Τουρκία που ξεκίνησε την Τρίτη με τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πρόκειται για τον πρώτο εν ενεργεία Έλληνα πρωθυπουργό που επισκέπτεται τη σχολή.

Δείτε τις ομιλίες του Οικουμενικού Πατριάρχη και του πρωθυπουργού

Χαιρετισμός από τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης


Βίντεο από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίρπα στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης 
Κλείσιμο



Ο Αλεξης Τσίπρας παρακολούθησε τη λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην οποία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στη Χάλκη συνοδευόμενος από τη σύντροφό του Μπέττυ Μπαζιάνα, τους οποίους υποδέχτηκε στην είσοδο της Μονής, ο Ηγούμενος Χάλκης και Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος και τους οδήγησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας. Σημειώνεται ότι σήμερα είναι μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία καθώς γιορτάζει ο Αγιος Φώτιος,  ιδρυτής της Μονής όπου βρίσκεται η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπως είπε στο protothema.gr ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος και Ηγούμενος της Μονής της Αγίας Τριάδος.

Çipras, Heybeliada'da



Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός ξεναγείται στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης όπου και θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

Κατά την υποδοχή στη Χάλκη, υπήρχαν και αρκετοί ομογενείς, ενώ για την κάλυψη της επίσκεψης παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον και από τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.
Μετά τη Χάλκη ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το μουσείο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη και θα ξεναγηθεί μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας και νυν πρόεδρο της Βουλής, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί του αξιώματός του ώστε να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στις εκλογές της άνοιξης.


xalki


Νωρίτερα πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αγιά ΣοφιάΤον πρωθυπουργό συνοδεύει ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν.

Από ελληνικής πλευράς μαζί με τον κ. Τσίπρα ήταν ο υπουργός Παιδείας, Κωσταντίνος Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης και η σύντροφός του Περιστέρα Μπαζιάνα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση, λέγοντας μόνο ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται σε ένα τόσο ιστορικό μέρος.

20675655
20675657
20675658


Στις 18.30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στο οποίο στεγάζεται και το ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης.




20675659



20675660


tsippg4
tsippg3
tsippg2
tsippg1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης