Σήμερα κληρώνει για την ΚΟ του Καμμένου - Διστάζει ο Βούτσης

kammenos-voutsis-vouli

Επιχειρούν να προσαρμόσουν τον κανονισμό της Βουλής μετά τον εκβιασμό Καμμένου «δεν θα κάνουμε παρέλαση» ώστε να μην διαλυθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, μετά την αναμενόμενη παραίτηση Παπαχριστόπουλου - «Σωσίβιο» η προωθούμενη διάταξη και για το Ποτάμι

Ισχυρούς κλυδωνισμούς στο Μέγαρο Μαξίμου προκαλούν οι προειδοποιητικές βολές του Πάνου Καμμένου που δείχνει σχεδόν ξεκάθαρα ότι μπορεί να μετατραπεί σε πολιτικό καταλύτη και να σύρει την κυβέρνηση σε πρόωρες εκλογές πριν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Για την ώρα ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων δείχνει πως κρατά στάση άμυνας προκειμένου να περιορίσει τις «αποστασίες» βουλευτών του προς τον ΣΥΡΙΖΑ και να σώσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Για τον λόγο αυτό περιορίζεται σε ενέργειες που προκαλούν κοινοβουλευτικούς πονοκέφαλους στην κυβέρνηση, όπως η εντολή του να στείλει τον Αριστείδη Φωκά για… γκαζόζα την ώρα της πρόσφατης ψηφοφορίας ή σε ήπιες πολιτικές αποκαλύψεις όπως ότι ο Αλέξης Τσίπρας του πρότεινε να ενταχθεί και ο ίδιος στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ είπα στον βουλευτή μου να... πάει για γκαζόζα για να καταλάβουν τι σημαίνει "εγκαταλείπω τους ΑΝΕΛ" και μένω με τρεις υπουργούς» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος πάτησε το «κόκκινο» κουμπί προκαλώντας το κοινοβουλευτικό μπάχαλο που δημιουργήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην Ολομέλεια.

Για την ώρα πάντως, ο κ. Καμμένος δείχνει πως περιορίζεται σε έναν ιδιότυπο πετροπόλεμο προς το Μέγαρο Μαξίμου κατευθύνοντας τις ρουκέτες μόνο προς τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Ωστόσο, για πρώτη φορά προειδοποίησε ότι ο πετροπόλεμος θα κλιμακωθεί και θα εξελιχθεί σε «πυρηνικά γιούρια» οδηγώντας την χώρα σε εκλογές πριν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου εάν το Μέγαρο Μαξίμου του διαλύσει την κοινοβουλευτική ομάδα και παράλληλα διατηρήσει τους «αποστάτες» στο κυβερνητικό σχήμα.

«Κουντουρά και Κόκκαλης με πούλησαν μία, ο Τσίπρας με πούλησε 100 φορές και γι' αυτό το λόγο εμείς κάποιες φορές θα πίνουμε γκαζόζα στη Βουλή και αν στον ανασχηματισμό δεν αλλάξει όσους προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, τότε έχουμε πόλεμο. Εάν προχωρήσουν σε βρώμικες κινήσεις και τέτοιου είδους μεθοδεύσεις θα πρέπει να ξέρουν ότι παρέλαση δεν θα κάνουμε .Εάν τολμήσουν να διαλύσουν την ΚΟ των ΑΝΕΛ αντιθεσμικά να ξέρουν ότι έχουμε πλέον πόλεμο» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.Σήμερα η παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου

Πάντως, ο κίνδυνος διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ φθάνει σε οριακό σημείο. Σήμερα, λήγει το «dead line» που έχει δώσει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να θέσει στον πρόεδρο της Βουλής την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.

Αυτό σημαίνει ότι την έδρα θα λάβει ο κ. Τέρενς Κουίκ ως πρώτος αναπληρωματικός. Όμως, ο υφυπουργός Εξωτερικών αποτελεί εδώ και μήνες ξένο σώμα για τους ΑΝΕΛ που σημαίνει πως πιθανότατα θα ανεξαρτητοποιηθεί.

Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος δήλωσε πως «ο κ. Κουίκ ξεκίνησε με τους ΑΝΕΛ, έγινε δύο φορές βουλευτής και έγινε δύο φορές υπουργός. Εάν αποφασίσει να δολοφονήσει τους ΑΝΕΛ και να πετάξει στον δρόμο 50 οικογένειες ας πάρει τις αποφάσεις του και ο λαός τις δικές του. Εγώ δεν θα παρακαλέσω κανένα».

Το να παραιτηθεί πάντως από το αξίωμα ο κ. Κουίκ ώστε η έδρα να πάει στον τρίτο αναπληρωματικό που παραμένει στέλεχος των ΑΝΕΛ μάλλον αποκλείεται καθώς αυτό θα σήμαινε ότι η κυβέρνηση χάνει την οριακή πλειοψηφία 151 που έλαβε στην ψήφο εμπιστοσύνης.

Εάν ανεξαρτητοποιηθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών η ΚΟ των ΑΝΕΛ μένει με πέντε βουλευτές. Τυπικά βρίσκεται εντός του ορίου που θέτει ο Κανονισμός της Βουλής, όμως δεν ικανοποιεί την δεύτερη προϋπόθεση που θέλει τους πέντε να έχουν εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ, καθώς ο κ. Φωκάς έχει έρθει με μεταγραφή από την Ενωση Κεντρώων.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να παρερμηνεύσει τον Κανονισμό για χάρη των ΑΝΕΛ, που σημαίνει πως αν δεν υπάρξουν θεαματικές εξελίξεις η ΚΟ του Πάνου Καμμένου τις επόμενες ώρες θα διαλυθεί.


Πατέντα - «γκαζόζα» για να μην διαλυθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ

Σύμφωνα με πληροφορίες το σενάριο που προωθείται, αλλά για την ώρα αντιμετωπίζει ισχυρούς προβληματισμούς από παράγοντες του κοινοβουλίου, είναι η τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής προκειμένου να πέσει ο πήχης για την συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας από ανεξάρτητους βουλευτές από 10 που είναι σήμερα σε 5 βουλευτές.

Αυτό σημαίνει ότι πέντε τουλάχιστον ανεξάρτητοι βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα μπορούν να συγκροτήσουν ΚΟ και να τοποθετούνται σε όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ώστε να μην αμφισβητείται η πλειοψηφία για την έγκριση των νομοσχεδίων και κατ επέκταση η δεδηλωμένη της κυβέρνησης. Οι πέντε θα μπορούσε να είναι: Ελ. Κουντουρά, Β. Κόκκαλης, Κ. Παπακώστα, Θ. Παπαχριστόπουλος ή Τ. Κουίκ αν παραιτηθεί ο πρώτος και Σπ. Δανέλλης. Φυσικά η ομαδοποίηση δεν θα γίνει σε ιδεολογική βάση αλλά προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει το τελευταίο διάστημα.

Αυτή η λύση θα έλυνε παράλληλα το πρόβλημα του Πάνου Καμμένου καθώς η ΚΟ των ΑΝΕΛ θα διαλυόταν τυπικά για να ανασυγκροτηθεί αμέσως ως ΚΟ ανεξάρτητων βουλευτών και ενδεχομένως να ευνοούσε τον Σταύρο Θεοδωράκη ώστε να ξανασυγκροτήσει ΚΟ αλλά και τον κ. Βασίλη Λεβέντη.

Πάντως, η υλοποίηση του συγκεκριμένου σεναρίου ή κάθε σεναρίου αλλαγής του Κανονισμού για την διευκόλυνση της κυβέρνησης ή του κ. Καμμένου θα προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Ηδη η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της προειδοποιεί: «Όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες είναι το αποτέλεσμα ενός εξόφθαλμου πια εκβιασμού. Ο κ. Τζανακόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει ακόμη και τον Κανονισμό της Βουλής, προκειμένου ο κ. Καμμένος να μην χάσει την καρέκλα του αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.

Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας τρέμει όσα ο πρώην εταίρος του απειλεί να αποκαλύψει και είναι πρόθυμος να κάνει όποια παραχώρηση του ζητήσει ο κ. Καμμένος. Αυτό που και οι δύο δεν καταλαβαίνουν είναι ότι όλοι οι πολίτες τους έχουν πάρει πια χαμπάρι».

ΣΧΟΛΙΑ (25)

ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΟΛΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ολος ο Συριζα --ΓΛΥΦΕΙ τον Καμμενο.---ΙΔΟΥ Το ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ της κυβερνησης ΟΠΕΡΕΤΑΣ..!

Νικος

Αχ τι μας λες διστάζει ο Βούτσης. Θα σκίσει δύο τρία καλτσον και μετά με πόνο ψυχής θα αλλάξει τον κανονισμό.

Οι μάσκες έπεσαν από καιρό

Το μόνο που τους ενδιαφέρει ειναι πώς θα μαζέψουν λεφτά αβίαστα και πως αυτό θα παραταθεί. Και όλα αυτά σε μια χώρα ρημάδι.

5Zalis

σ’αυτόν τον κόσμο τον καλό τον χιλιομπαλωμένο, βρε ράβε ξήλωνε ράβε ξήλωνε, καρέκλα καρέκλα καρέκλα να μη σου λείπει...

Κυβερνηση ΤΣΙΠΡΑ....στον ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΑ

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεφουσκωνουν με γεωμετρικη προοδο.---Ο ΜΑΙΟΣ θα ειναι ενα ΒΑΤΕΡΛΩ για τον ΤΣΙΠΡΑ.----Το εκλογικο αποτελεσμα θα ειναι ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ με τασεις προς ΔΙΑΛΥΣΗ .----Ο ΤΣΙΠΡΑΣ αραγε θα αντεξει ΝΑ ΣΕΡΝΕΤΑΙ μεχρι τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ..??------Ο ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ σε κριση αυτοκριτικης ΕΙΠΕ στον ΤΣΙΠΡΑ.------ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ..!!----Μια κυβερνηση που βρισκεται ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΑ.....και παρακαλαει τον ΜΠΟΥΛΗ να μην τραβηξει αποτομα την ΠΡΙΖΑ..!!

ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΜΜΕΝΕ

ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΔΕΜΕΝΟΥΣ, ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ.

Κι'εγω

που νομιζα πως ειναι αδιστακτοι...εν'τελει η Δημοκρατια βρισκεται σε καλα χερια, αν λαβουμε υπ'οψιν την γενικοτερη ιστορια της οικογενειας.

Γ.Τράγκας: «Γιατί ταξίδεψε μυστικά στις Μαλδίβες ο Α.Τσίπρας; - Τι θα έκανε εκεί;»

ο Έλληνας Πρωθυπουργός μετέβη μέσω του Ντουμπάι στις Μαλδίβες χωρίς να ενημερώσει τις αρχές και τον ελληνικό λαό παραβιάζοντας έτσι τον θεσμικό του ρόλο.__________________ο μεγάλο θέμα που προέκυψε ωστόσο, είναι ότι στον προορισμό που επέλεξε, ξέσπασε στρατιωτικό πραξικόπημα, και μέσα στην αναταραχή και τη μυστικότητα η ελληνική κυβέρνηση «έτρεχε» να εντοπίσει και να διασώσει τον πρωθυπουργό. ______________________ Καθοριστικό ρόλο στην όλη επιχείρηση φαίνεται να έπαιξε ο εμίρης του Κατάρ ο οποίος προσπάθησε να φυγαδέψει τον πρωθυπουργό μέσω της προσωπικής του θαλαμηγούς. Στην επιχείρηση διαφυγής πήραν μέρος τόσο οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες έστειλαν βατραχανθρώπους στο Ντουμπάι να συνοδέψουν με ασφάλεια τον Πρωθυπουργό, όσο και τα πλοία του ΝΑΤΟ που βρίσκονταν στην περιοχή όπου διέφευγε ο Πρωθυπουργός με στόχο να μη προκύψει κανένα απρόοπτο στη μυστική μεταφορά του.

VAGANEMOS

Τι άλλο μπορεί να κάνει αυτός ο άνθρωπος για να αυτό προβληθεί

KOZA -ΝΟΣΤΡΑ με σφραγιδα του ΒΟΥΤΣΗ '

Ο ΣΥΡΙΖΑ ...ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΖΕΤΑΙ...και η παρεα Τσιπρα ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙ ολους τους κανονισμους της Βουλης ----προκειμενου η κυβερνηση να ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ στον ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΑ μεχρι τον ΜΑΙΟ-----και --ονειρικως μεχρι τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis-vucic-arthro

Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας - Λιβύης, είπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον πρόεδρο της Σερβίας - Η χώρα μου υποστηρίζει πλήρως την Ελλάδα για τα θαλάσσια σύνορά της, είπε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς

10