Πατέντα «γκαζόζα» για να μη διαλυθούν οι ΚΟ Καμμένου - Θεοδωράκη

Πατέντα «γκαζόζα» για να μη διαλυθούν οι ΚΟ Καμμένου - Θεοδωράκη

 Σενάριο τροποποίησης του κανονισμού της Βουλής επεξεργάζεται η κυβέρνηση τόσο για τη δική της κοινοβουλευτική διευκόλυνση, όσο και για τους ΑΝΕΛ, αλλά και το Ποτάμι - Αντιδρά ήδη η ΝΔ 

4699373
Να αντιμετωπίσει το διπλό κυβερνητικό – κοινοβουλευτικό πρόβλημα επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου αναζητώντας λύσεις και στο Κανονισμό της Βουλής. Υπενθυμίζεται πως οι τελευταίες εργασίες του κοινοβουλίου έχουν επιβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να αποτυπώσει την ιδιόρρυθμη πλειοψηφία που έλαβε από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και από 6 ανεξάρτητους. Την ίδια ώρα ο κίνδυνος διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ έχει «απασφαλίσει» τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος σχεδόν καθημερινά προχωρά σε καταγγελίες και αποκαλύψεις για τους πρώην εταίρους του.

Υπο αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση αναζητά μια κοινοβουλευτική λύση που θα αντιμετωπίζει το διπλό πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σενάριο που προωθείται, αλλά για την ώρα αντιμετωπίζει ισχυρούς προβληματισμούς από παράγοντες του κοινοβουλίου, είναι η τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής προκειμένου να πέσει ο πήχης για την συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας από ανεξάρτητους βουλευτές από 10 που είναι σήμερα σε 5 βουλευτές.

Αυτό σημαίνει ότι πέντε τουλάχιστον ανεξάρτητοι βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα μπορούν να συγκροτήσουν ΚΟ και να τοποθετούνται σε όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ώστε να μην αμφισβητείται η πλειοψηφία για την έγκριση των νομοσχεδίων και κατ επέκταση η δεδηλωμένη της κυβέρνησης. Οι πέντε θα μπορούσε να είναι: Ελ. Κουντουρά, Β. Κόκκαλης, Κ. Παπακώστα, Θ. Παπαχριστόπουλος ή Τ. Κουίκ αν παραιτηθεί ο πρώτος και Σπ. Δανέλλης. Φυσικά η ομαδοποίηση δεν θα γίνει σε ιδεολογική βάση αλλά προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει το τελευταίο διάστημα.

Αυτή η λύση θα έλυνε παράλληλα το πρόβλημα του Πάνου Καμμένου καθώς η ΚΟ των ΑΝΕΛ θα διαλυόταν τυπικά για να ανασυγκροτηθεί αμέσως ως ΚΟ ανεξάρτητων βουλευτών και ενδεχομένως να ευνοούσε τον Σταύρο Θεοδωράκη ώστε να ξανασυγκροτήσει ΚΟ αλλά και τον κ. Βασίλη Λεβέντη.

Πάντως, η υλοποίηση του συγκεκριμένου σεναρίου ή κάθε σεναρίου αλλαγής του Κανονισμού για την διευκόλυνση της κυβέρνησης ή του κ. Καμμένου θα προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Ηδη η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της προειδοποιεί: «Όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες είναι το αποτέλεσμα ενός εξόφθαλμου πια εκβιασμού. Ο κ. Τζανακόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει ακόμη και τον Κανονισμό της Βουλής, προκειμένου ο κ. Καμμένος να μην χάσει την καρέκλα του αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.

Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας τρέμει όσα ο πρώην εταίρος του απειλεί να αποκαλύψει και είναι πρόθυμος να κάνει όποια παραχώρηση του ζητήσει ο κ. Καμμένος. Αυτό που και οι δύο δεν καταλαβαίνουν είναι ότι όλοι οι πολίτες τους έχουν πάρει πια χαμπάρι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης