Το Τουρκικό ΥΠΕΞ εκφράζει δυσφορία για τη Σύνοδο Χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ εκφράζει δυσφορία για τη Σύνοδο Χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, εξέφρασε ανακοίνωση που εκφράζει δυσφορία για την «αθέμιτη και αντιπαραγωγική στάση» που διατηρούν κράτη μέλη της ΕΕ – Κατηγορεί την Κύπρο για αδιάλλακτη στάση το 2017

med7
Έντονη ήταν η ενόχληση της Τουρκίας για την κοινή δήλωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου (Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα) στη Λευκωσία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται ότι η κοινή δήλωση που εγκρίθηκε κατά την Πέμπτη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Νότιας Ευρώπης (Med7) είναι ένα ακόμα παράδειγμα της αθέμιτης και αντιπαραγωγικής στάσης που διατηρούν ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ, στο όνομα της αποκαλούμενης «αλληλεγγύης της Ένωσης».

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι η αναφορά στις λεγόμενες προσπάθειες των Ελληνοκυπρίων σχετικά με τη διαδικασία διευθέτησης του Κυπριακού αλλά και η υποστήριξη που εκφράζεται στις μονομερείς ενέργειες για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, δείχνει την κατάχρηση από πλευράς «ελληνοκυπριακής διοίκησης» της ένταξης της στην ΕΕ.

«Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο κύριος λόγος για την αποτυχία της Διάσκεψης για την Κύπρο το 2017 ήταν η αδιάλλακτη στάση της «ελληνοκυπριακής πλευράς», η οποία θεωρεί τον εαυτό της μοναδικό ιδιοκτήτη της Νήσου και βλέπει τους τ/κ ως μειοψηφία», σημειώνει η Άγκυρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Τουρκικό ΥΠΕΞ, η έλλειψη αναφοράς στην κοινή δήλωση στα κοινά δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων για τους φυσικούς πόρους του νησιού αποδεικνύει ακριβώς την επιμονή σε αυτή τη νοοτροπία.

«Η Τουρκία εξακολουθεί να δεσμεύεται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης