Ψαριανός: Είμαι ανεξάρτητος από σήμερα

ydfvytw

Διαλυτικά φαινόμενα στο Ποτάμι, μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γρηγόρη Ψαριανού και του Γιώργου Αμυρά – Tο Ποτάμι παύει να υφίσταται ως Κοινοβουλευτική Ομάδα και όλοι οι βουλευτές είναι ανεξάρτητοι - Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής έθεσε στη διάθεση του Ν. Βούτση  ο Σπύρος Λυκούδης

Σε αποσύνθεση βρίσκεται το Ποτάμι, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που προκάλεσαν οι (εν πολλοίς προαναγγελθείσες) ανεξαρτητοποιήσεις του Γιώργου Αμυρά και του Γρηγόρη Ψαριανού, με αποτέλεσμα και τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία διαλύεται, καθώς απομένουν πλέον τρεις βουλευτές (Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς).

Οι διαλυτικές τάσεις είχαν διαφανεί ήδη από την περασμένη εβδομάδα, όταν Σπύρος Δανέλλης, που είχε εκλεγεί με το Ποτάμι έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα και τη διαγραφή του.

Ωστόσο, η θέση του Ποταμιού για τη Συμφωνία των Πρεσπών πυροδότησε τις αποχωρήσεις των διαφωνούντων, ήτοι των κ.κ. Αμυρά και Ψαριανού. Την ίδια ώρα, ο Σπύρος Λυκούδης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων, έθεσε την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής στον Νίκο Βούτση, ο οποίος παρέπεμψε το ζήτημα σε επόμενη συνεδρίαση. 

Ψαριανός: «Καταφέραμε να μηδενίσουμε σχεδόν το 7% των ψηφοφόρων»

«Το Ποτάμι από σήμερα δεν συμπεριλαμβάνεται στα κοινοβουλευτικά κόμματα», ήταν το σχόλιο του Γρηγόρη Ψαριανού, μετά και την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά, που οδήγησε στη διάλυση της Κ.Ο. Του κόμματος.

Ο κ. Ψαριανός, που είχε ασκήσει και στο παρελθόν κριτική για τους χειρισμούς του κόμματος, αναφέρθηκε στα λάθη και τους χειρισμούς που έγιναν.

«Δυστυχώς, με αλλεπάλληλα δικά μας λάθη, ατυχείς επιλογές και κακούς χειρισμούς καταφέραμε να μηδενίσουμε σχεδόν το 7% των ψηφοφόρων που αρχικώς πίστεψαν και έλπιζαν σε μας», τόνισε, κάνοντας απολογισμό της πορείας του ως μέλος της Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.

Ο βουλευτής επιτίθεται και στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι είναι «χειρότερη από τα χρόνια της χούντας» και καταλήγει: «Εύχομαι σε όλους μας καλή συνέχεια και καλύτερες επιλογές εις το εξής». Η ανάρτησή του συνοδεύεται και από φωτογραφία ενός σκοτεινού και χιονισμένου τούνελ που φαίνεται να εισέρχεται.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γρηγόρη Ψαριανού:
Λοιπόν Φίλοι μου,
σας ευχαριστούμε όλους και προσωπικώς έναν-ένα για την στήριξη και την συμπόρευσή σας
με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ,
το οποίο από σήμερα δεν συμπεριλαμβάνεται στα κοινοβουλευτικά κόμματα.
Δυστυχώς, με αλλεπάλληλα δικά μας λάθη, ατυχείς επιλογές και κακούς χειρισμούς καταφέραμε να μηδενίσουμε σχεδόν το 7% των ψηφοφόρων που αρχικώς πίστεψαν και έλπιζαν σε μάς.
Μακάρι για όλους τα πράγματα να γίνουν καλύτερα
Η χώρα μας περνάει την δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη περίοδο εδώ και πολλές δεκαετίες και οι τύχες της βρίσκονται στα χέρια της χειρότερης κυβέρνησης από τα χρόνια της χουντας.
Εύχομαι σε όλους μας καλή συνέχεια και καλύτερες επιλογές εις το εξής.

Γρ.Ψαριανός
βουλευτής β' Αθήνας
με Το Ποταμι
Ανεξάρτητος από σήμερα.


Η ανεξαρτητοποίηση Αμυρά διέλυσε την Κ.Ο. του Ποταμιού


Είχε προηγηθεί η ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά, με τη σχετική επιστολή να έχει παραληφθεί από το Γραφείο του Προέδρου της Βουλής και έχει πρωτοκολληθεί. Αυτό κατ επέκταση σημαίνει πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού διαλύεται οριστικά.

Το Ποτάμι: Ο Αμυράς έλεγε «Εγώ δεν είμαι Δανέλλης»

Λίγο αφότου έγινε γνωστή η ανεξαρτητοποίηση του κ. Αμυρά, το Ποτάμι, με ανακοίνωσή του, σημείωσε ότι ο πρώην βουλευτής του «λίγο πριν ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών αποφάσισε να εγκαταλείψει το Ποτάμι.

Σύμφωνα με τη Σεβαστουπόλεως, ο κ. Αμυράς «διεκδικεί έτσι να γραφεί στο «δεξιό» πάνθεον, ως ο βουλευτής που διέλυσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποτάμιου. Όπως αντιστοίχως γράφτηκε στο «αριστερό» πάνθεον ο κ.Δανέλλης, ως ο βουλευτής που εγκατέλειψε το Ποτάμι για να σώσει την κυβέρνηση Τσίπρα.

Δανέλλης και Αμυράς είχαν επανειλημμένα δεσμευτεί ότι αν διαφωνήσουν με το Ποτάμι θα παραδώσουν την έδρα τους. Ειδικά ο κ.Αμυράς μόλις το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης «ορκιζόταν» στα κορυφαία στελέχη του Κινήματος ότι δεν φεύγει από το Ποτάμι. «Εγώ δεν είμαι Δανέλλης», έλεγε και ξανάλεγε στα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου που ανησυχούσαν για τη στάση του.

Η απόφαση του αυτή στερεί τη δυνατότητα στο Κίνημα μας να συγκροτεί Κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή. Δεν μειώνει, όμως, τη δύναμη των απόψεων μας, δεν μειώνει τη δύναμή μας στην κοινωνία. Ίσως, αντιθέτως, δίνει την αφορμή σε κάποιους πολίτες να σκεφθούν και να αποφασίσουν. Σε μια εποχή καταστροφής θα γίνουμε όλοι καταστροφείς ή θα παραμείνουμε άνθρωποι;».

Τι θα συμβεί μετά τη διάλυση του Ποταμιού

Η ανεξαρτητοποίηση των δύο βουλευτών οδηγεί στη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σύμφωνα με το άρθρο 15 του Κανονισμού της Βουλής ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός για την συγκρότηση ΚΟ είναι 10 βουλευτές. Το όριο των πεντε βουλευτών αφορά μόνο της ΚΟ που προέκυψαν μετά από εκλογές.

Ακόμη και σε περίπτωση προσχώρησης και συνεργασίας με κάποιον από τους ανεξάρτητους για να καλυφθεί το κενό, η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού δεν μπορεί να ανασυσταθεί.

Η διάλυση της ΚΟ σημαίνει και την απώλεια των προνομίων ενός κοινοβουλευτικού κόμματος. Ο Σταύρος Θεοδωράκης παύει να αναγνωρίζεται ως Πρόεδρός της και επομένως δεν δικαιούται να τοποθετείται στη Βουλή ως πολιτικός αρχηγός αλλά μόνο ως απλός βουλευτής.

Παράλληλα το κόμμα δεν θα έχει δικαίωμα να ορίζει εισηγητή στα νομοσχέδια και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στις συνεδριάσεις της Ολομελείας.

Επίσης δεν θα δικαιούται να διαθέτει γραφεία στη Βουλή με τους μετακλητούς υπαλλήλους οι οποίοι υπηρετούν σήμερα στην Κ.Ο να πρέπει να απολυθούν.

Τι θα συμβεί με τη θέση αντιπροέδρου της Βουλής που κατέχει ο Λυκούδης

Ερώτημα τέλος παραμένει το τι πρόκειται να συμβεί με τη θέση Αντιπροέδρου της Βουλής, η οποία αναλογεί στο Ποτάμι και την οποία κατέχει ο Σπύρος Λυκούδης. Η λύση αναμένεται να δοθεί από την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής. Κι αυτό γιατί ενώ στο άρθρο 6 του Κανονισμού ορίζεται σαφώς ότι οι θέσεις των Αντιπροέδρων της Βουλής κατανέμονται στις κοινοβουλευτικές ομάδες, στο άρθρο 9 ορίζεται ότι αφ' ης στιγμής εκλεγεί κάποιος σε θέση Αντιπροέδρου η θητεία του διαρκεί μέχρι το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου, δηλαδή μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σπύρος Λυκούδης που έδωσε το «παρών» στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων έθεσε την παραίτησή του «ως όφειλε ηθικά», όπως είπε, στη διάθεση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος παρέπεμψε το ζήτημα σε επόμενη συνεδρίαση. Ωστόσο, βουλευτές αναφέρουν ότι με βάση τον Κανονισμό της Βουλής δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του από τη θέση του αντιπροέδρου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (86)

Θολώνουν τα νερά

Ξεχνάτε οτι η βουλή έχει 240 Μνημονιακούς. Από το 2015 που στηρίξαν το ΝΑΙ, που προέκυψε από το ΟΧΙ. Τα υπόλοιπα είναι εμπαιγμός και παραλλαγή μέχρι σήμερα. Θα ξεχάσουν όλοι ότι από τους 240 που άλλαξαν το δημοψήφισμα με πρωτεργάτη τον Τσίπρα (μας κράτησαν και καλά στην Ευρώπη). Δεν πρέπει να ξαναμπεί το 62% από τους 240 στην βουλή που δεν τήρησαν το δημοψήφισμα. Αλλάζοντας κόμματα γύρω γύρω οι 150 θα τους ξανά ψηφίσετε.

Άντε γειά

Η Βουλή δεν έχει 240 μνημονιακούς. Η συντριπτική της πλειοψηφία είναι αντιμνημονιακή. Τα σύνορα άνοιξαν από αντιμνημονιακούς. Τα 200δις της διαπραγμάτευσης χάθηκαν από αντιμνημονιακούς. Η αύξηση της ανεργίας και του χρέους έγινε από αντιμνημονιακούς. Η προδοσία της Μακεδονίας έγινε κυρίως από αντιμνημονιακούς. Μέχρι και ο Αρχιεπίσκοπος είναι αντιμνημονιακός. Καταστρέψατε τη χώρα με τις ανοησίες σας ενώ οι μνημονιακοί θα είχαμε βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια από το 2015.

Paulus

Ζήτω ο κομματικός τουρισμός!

Σόλων

Η καταστροφική παρέα Ψαριανός-Τατσόπουλος-Χωμενίδης-Σώτη Τριανταφύλλου-Μπογδάνος ετοιμάζονται να αλώσουν και τη ΝΔ!!! Απίστευτο ρε!!! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακούει; Υπάρχουν όργανα στο κόμμα να τους κόψει το βήχα; Ήδη ο Τατσόπουλος που έλεγε το 2015 ότι δεν θα ασχοληθεί ποτέ ξανά με την πολιτική, τσουπ πετάχτηκε όταν άρχισε η λόρδα...

Σιγά

το κάστρο! Γελοίοι κι εσείς!

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΕΓΝΩΣΕ

Το ποτάμι στέγνωσε, όταν οι βολευτές του πήραν των ομματιών τους. Ότι δεν έχει γερά θεμέλια το παίρνει ο χάρος. Ανεμομαζώματα διαολοσκορπίσματα, έτσι είναι όλα τα πασοκοκόμματα

Άσε μας

Ρε γελοιε και συ.Χεστηκε το σύμπαν άμα έγινες ανεξάρτητος η όχι.Προτειμω να εξαφανιστεις από την πολιτική.

Θωμάς

Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου.

Πολύ γέλιο!!

μόλις είδα ένα βίντεο του Ψαριανού (Πρωταγωνιστές με τον Θεοδωράκη στο Μέγα) που λέει ότι είναι υπερ του βόρεια ή νέα μακεδονία για την ΠΓΔΜ.

Ναι;

Η πεθερα σου το ξέρει;

ΘΕΟΔ

Μην ψηφίζετε γυρολόγος! Όχι άλλοι Ψαριανοι και Χωμενιδηδες

Δημος

Ψηφίζουμε για χρόνια πολλά τύπους σαν ψαριανό, ζουράρι κλπ, που έχουν κάνει επάγγελμα την πολιτική, εκλέγονται τόσα χρόνια και το μόνο που ξέρουμε από την καριέρα τους στο κοινοβούλιο είναι οι κωλοτούμπες τους και οι συνδιαλλαγές στους ώστε να αλλάξουν στρατόπεδο. ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ

Να γειασεο το στομα σου

Πες τα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης