Σήμερα η ψήφος εμπιστοσύνης: Άγχος στην κυβέρνηση παρά την «παρδαλή» πλειοψηφία

nomosxedio

Τα χαμόγελα δεν μπόρεσαν να κρύψουν την αγωνία του πρωθυπουργού - Μηνύματα προς «ολιγάρχες» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Άφαντος ο Πάνος Καμμένος - Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία

«Νυν υπέρ πάντων ο αγών» για την κυβέρνηση Τσίπρα η οποία δείχνει αποφασισμένη να γαντζωθεί με… νύχια και με δόντια στην εξουσία, αδιαφορώντας για την τεράστια ζημιά που, όπως καταγγέλλει σύσσωμη η αντιπολίτευση, προκαλεί στους δημοκρατικούς θεσμούς αλλά και την οικονομία της χώρας.

Απόψε, μεσάνυχτα Τετάρτης, ολοκληρώνεται η συζήτηση επί της πρότασης για την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνησή του που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το εικονικό «διαζύγιο» που (υποτίθεται ότι) πήρε από τον Πάνο Καμμένο.

Η έναρξη, ωστόσο, της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, όπως και η εξέλιξή της πρώτης ημέρας συζήτησης στη Βουλή, κατέδειξαν την αγωνία που επικρατεί στα κυβερνητικά έδρανα από την «παρδαλή» πλειοψηφία στην οποία στηρίζεται πλέον η παράταση της εξουσίας του κ. Τσίπρα.

Το οριακό «ναι» των 151 ψήφων που, κατά τα φαινόμενα, θα αποσπάσει η κυβέρνηση από βουλευτές οι οποίοι έχουν εκλεγεί με… πέντε διαφορετικά κόμματα, κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας, εξασφαλίζει μεν την επιβίωση της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά είναι σαφές ότι θέτει εν αμφιβόλω τη μακροημέρευσή της.

«Καθίστε κάτω. Μιλάει ο πρωθυπουργός της χώρας»

Και, όπως δείχνουν και τα σημάδια στην οικονομία, εντείνουν την πολιτική αστάθεια και την αβεβαιότητα που τροφοδοτούνται από το προεκλογικό κλίμα που πρωτίστως η ίδια η κυβέρνηση καλλιεργεί σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μετριάσει τη επερχόμενη ήττα που προοιωνίζεται η μεγάλη δημοσκοπική υπεροχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έτσι ερμηνεύεται και το έκδηλο άγχος που, παρά τα… ζορισμένα χαμογέλα, απέπνεε η πρωθυπουργική ομιλία μετά την οποία, μάλιστα, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να εγκαταλείψει την αίθουσα της Βουλής, δίνοντας μια βεβιασμένη απάντηση στα όσα μόλις πριν είχε καταμαρτυρήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης για την αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Βασική επιδίωξη του κ. Τσίπρα ήταν να πείσει ότι δεν είναι προϊόν αποστασίας η ετερόκλητη ομάδα βουλευτών που θα του δώσει ψήφο εμπιστοσύνη. Όταν, μάλιστα, αντιλήφθηκε ότι τα επιχειρήματά του ήταν κάθε άλλο παρά πειστικά, δεν μπόρεσε να κρύψει τον αυταρχισμό του. «Καθίστε κάτω! Καθίστε κάτω! Τώρα θα τα ακούσετε. Τώρα μιλάει ο πρωθυπουργός της χώρας και έχετε την υποχρέωση να ακούσετε με προσοχή!», είπε εν εξάλλω, αποκαλύπτοντας τον έντονο εκνευρισμό που τον διακατείχε.


Η οικογενειακή ευθύνη και ο Παπαδήμος

Στην προσπάθεια του, δε, να αντεπιτεθεί, κατέφυγε στην απόδοση… οικογενειακής ευθύνης προς τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. «Αλλά φτάνετε και στο σημείο να μιλάτε, κύριε Μητσοτάκη, και για αποστάτες και για αποστασίες. Ποιος; Εσείς! Εσείς ειδικά θα έπρεπε να είστε πιο προσεκτικός λόγω οικογενειακής παράδοσης, όταν χρησιμοποιείτε αυτόν τον όρο, κύριε Μητσοτάκη», ισχυρίστηκε προκαλώντας ενισχυτικά χειροκροτήματα από τα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που, ωστόσο, δεν στάθηκαν ικανά να καλύψουν τον καγχασμό που ακούστηκε από τις άλλες πτέρυγες.

Αναζητώντας, εξάλλου, άμυνες, επιχείρησε παραλληλισμό του τωρινού εκμαυλισμού βουλευτών με τη τρικομματική συνεργασία του 2011 που ανέδειξε πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο. «Μιας όμως και έχετε το “θάρρος” και το θράσος εσείς να μιλάτε για κυβερνήσεις –“κουρελού”, μήπως να θυμίσω και σε εσάς και στην κ. Γεννηματά τι ακριβώς είναι οι κυβερνήσεις- “κουρελού”;», αναρωτήθηκε. Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση που στήσατε το 2011, εσείς που για σαράντα χρόνια ήσασταν πολιτικοί αντίπαλοι -μέσα σε μια νύχτα, μέσα σε ένα βράδυ, γίνατε από εχθροί φίλοι. Αυτό τι ήταν;-, διορίζοντας μάλιστα τότε Πρωθυπουργό έναν μη εκλεγμένο, τεχνοκράτη αλλά όχι πολιτικό, χωρίς καμία λαϊκή νομιμοποίηση. Και έχετε εσείς το θράσος τώρα να μιλάτε για Κυβέρνηση – “κουρελού” και να εγκαλείτε εμάς που κάνουμε το δημοκρατικά και πολιτικά ορθό και ενδεδειγμένο;».

Δείτε όλη την ομιλία του κ. Τσίπρα:
«Δεκανίκια» και «κουρελούδες»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν χαρίστηκε ούτε στον πρωθυπουργό, ούτε στον μέχρι πρότινος κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο, ο οποίος, αν και είχε ζητήσει να καθυστερήσει η έναρξη της συζήτησης, δεν εμφανίστηκε όλη την ημέρα στη Βουλή. «Το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου δεν έχει καμία αναστολή προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιοτελή πολιτικά συμφέροντα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Διαλύει κόμματα, διαφθείρει συνειδήσεις, καταπατά αρχές και υπονομεύει θεσμούς. Και μετατρέπει την πολιτική ζωή του τόπου σε ένα απίστευτο παζάρι».

Προειδοποίησε ότι «όποιος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, ψηφίζει “ναι” και στη Συμφωνία των Πρεσπών που συνιστά μεγάλη εθνική υποχώρηση. Και παράλληλα στηρίζει μια κυβέρνηση-κουρελού χωρίς λαϊκή εντολή και με επιζήμια ατζέντα». Η φαρσοκωμωδία, είπε, των ελιγμών του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου απαιτεί κομπάρσους: Βουλευτές οι οποίοι είναι πρόθυμοι να μεταβληθούν σε δεκανίκια μιας κυβέρνησης που έχει γίνει κουρελού η ίδια, αφού κουρέλιασε πρώτα την οικονομία και τα εθνικά συμφέροντα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι παραχωρεί στους γείτονες «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα. Αλλά και τον κ. Καμμένο ότι μονόγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν καταψήφιζε την πρόταση μομφής της ΝΔ τον περασμένο Ιούνιο. «Είναι υπόλογοι όχι μόνο στους Μακεδόνες, αλλά σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό», υπογράμμισε.


Η «κάθαρση» και οι νέοι «ολιγάρχες»

Υψώνοντας έτι περαιτέρω τους τόνους κατηγόρησε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι διαλύουν τη χώρα, καθώς το Δημόσιο έχει γίνει «έρμαιο συγγενών, φίλων και πελατών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Και συμπλήρωσε: «Αυτή είναι η Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μια Ελλάδα που τη διαλύσατε. Και που τα συμφέροντά της τα εκχωρείτε κομμάτι-κομμάτι σε κάθε κέντρο εξουσίας και διαπλοκής για να μείνετε ακόμα μερικούς μήνες στην κυβέρνηση».

Για πρώτη φορά, εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ καταφέρθηκε και εναντίον των «ολιγαρχών» με τους οποίους έχει συμμαχήσει η κυβέρνηση Τσίπρα, φωτογραφίζοντας συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που συνδέονται και με μέσα ενημέρωσης. Σχολιάζοντας, ειδικότερα, τον περιβόητο, όπως είπε, «απολογισμό της κάθαρσης» και της μάχης κατά της διαπλοκής, που θέλησε να κάνει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε τα εξής: «Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς ακριβώς; Τα μεγάλα λόγια για τη λίστα Λαγκάρντ, που τόσο γρήγορα τα ξεχάσατε, κ. Τσίπρα; Ή, μήπως, τα δισ. που θα έφερνε ο πρώτος υπουργός Διαφάνειας; Αντί να έρθουν τα χρήματα, έφυγε ο υπουργός».

Για να συμπληρώνει, στέλνοντας μηνύματα και προς άλλες κατευθύνσεις, όπως διευκρίνιζαν, εν συνεχεία συνεργάτες του: «Αντί για τον έλεγχο, τάχα, των ολιγαρχών, ήρθε η διαγραφή τεράστιων προστίμων για λαθρεμπόριο πετρελαίου και τσιγάρων. Ναι, είναι οι νέοι ολιγάρχες που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου από την πίσω πόρτα», είπε, συμπληρώνοντας:. «Και, βέβαια, βολικές φορολογικές διευθετήσεις σε άλλους φίλους σας καναλάρχες που τώρα μπορούν ανενόχλητοι να πουλήσουν τους σταθμούς τους».

Δείτε όλη την ομιλία του κ. Μητσοτάκη:

ΣΧΟΛΙΑ (97)

Το μόνο

Άγχος που έχουν είναι να μην ξεχάσουν κανέναν "αλαδωτο" απ' τα λεφτά του Σόρος και χαλάσει το στημενο τους παιχνίδι.

Nα αναρτηθούν όλα τα ονόματα των ΠΡΟΔΟΤΩΝ....

Ονομαστικά και με αλφαβητική σειρά θα πρέπει να αναρτηθούν σε όλα τα ΜΜΕ τα ονόματα των Προδοτών να τα γνωρίζουμε ....σαν την αλφάβητο!

Vagelis

Κανενας προδοτης δεν θα ξεχαστει και γενιες να περασουνε θα σας κυνηγήσουμε οταν οι καιροι το επιτρέψουν.

Κανένα απολύτο άγχος!!!

Η πλέον επιτυχημένη και λαοπρόβλητη κυβέρνηση όλων των εποχών!!! Μας έβγαλε από το μνημόνιο αφού πρώτα μας έβαλε μέσα σε αυτό. Μείωσε την ανεργία αφού προσέλαβε τους μισούς Έλληνες και έδιωξε τους άλλους μισούς. Έχει αδειάσει τις φυλακές και δεν έχει καταφέρει να τεκμηριώσει ούτε ένα πολιτικό σκάνδαλο. Αμέτρητες επιτυχίες που έφθασε η ώρα και η στιγμή να εξαργυρώσει........

VfV

Μια που δεν βρήκα άρθρο με τη τηλεθεαση της συνέντευξης Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1, ας γραψω τα ποσοστά... Συμφωνα με την AGB στο ξεκίνημα ηταν 22.5%, στη μεση της συνέντευξης ηταν 20.8%, και στο τελος 20.1%...

Δεν είναι όλοι λσοπλάνοι.....

Που να φθάσει το πρόσφατο ιστορικό υψηλό 12% του εν ενεργεία (?) πρωθυπουργού.....

naso

Αν θεωρητικά ήταν εφικτό θα είχε ενδιαφέρον μια πανελλαδική στάση πληρωμών μέχρι οι οι πονηροι αδιστακτοι Έλληνες δικτατορες ηγέτες για αλλαγή να αντιπροσωπευσουν ακούγοντας την πλειοψηφία του ελληνικού λαού αντί το βαθύ κράτος εξυπηρέτησης άλλων συμφερόντων! Οπως και να έχει ίσως για πρώτη φορά να βρεθούν όλοι οι παιχνιδιαριδες πολιτικοί όλων των κομμάτων σε εκπλήξεις στο μέλλον.

ψηφο εμπιστοσυνης...

...σε εναν πρωθυπουργο που μισει τους Ελληνες! Που εχει τους Ελληνες σκασε και πληρωνε! και την Ελλαδα ξεφραγο αμπελι! Που σε μια καταστροφη οπως εγινε στο Ματι τους αφηνει αβοηθητους και παιζει θεατρο οτι δεν γνωριζει για νεκρους. Που δεν τους δινει επιδομα.... γιατι θα το ξοδεψουν. Που του λενε οτι τα νοσοκομεια δεν εχουν τα βασικα και ο υπουργος του, τους απανταει οτι ψευδονται και πως ολα ειναι καλα. Που μας εξαθλιωνει και ταυτοχρονα περιφανευεται μαζι με τους ξενους οτι μας εβγαλε απο τα μνημονια. Που επιμενει στην συμφωνια των Πρεσπων παρα την εντονη αντιδραση της πλειοψηφιας του ελληνικου λαου. Που παει στη Θεσσαλονικη για να μιλησει σε κλειστο κυκλο για την μαυρη ''ιστορικη συμφωνια'' εχοντας σαν μηνυμα ''ναι στη δημοκρατια της μακεδονιας και οχι στο φασισμο'' δινοντας το μηνυμα οτι ο ελληνικος λαος ειναι φασιστας, την ωρα που του κλεβει τη χωρα και την Μακεδονια για να την παραδωσει στους σκοπιανους ενω εξω τα ματ να χτυπανε οποιον κραταει ελληνικη σημαια. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ που θελει να βγαζει προς τα εξω οτι οι Ελληνες ειναι φασιστες, οτι μισουν αλλους λαους, τα Σκοπια τους Σκοπιανους και τους μεταναστες. Που κανει τετοια χυδαια επιθεση στους Ελληνες ο πρωθυπουργος της χωρας οταν τους εχει συνεχεια στην αφαιρεση και τους παιρνει συνεχως για να δινει στους αλλους και παριστανει τον δηθεν ειρηνιστη, ενω με τετοιες συμφωνιες βαζει βομβες στα θεμελια τις χωρας μας. Ψηφο εμπιστοσυνης... στον απατεωνα στον καταληψια της εξουσιας και στον βομβιστη της ειρηνης. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΤΗ ΔΩΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΑΝ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ. Η ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΨΗΦΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. - ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΩ Ο ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΥΡΟΛΟΓΟΥΣ. ΤΟ '14 Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 180 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΤΩΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 180 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ. - ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Γανυμήδης

Αν συλλάβουμε τον Αποστολάκη, Γυναικόπουλο και τον αρχιραβίνο του ΚΙΣ, αμέσως ο λαός μπορεί να αποφασίσει για το πολίτευμα που θα διοικείται, εκτός και μας κάνει επίθεση η Τουρκία με την ΗΠΑ, οπότε την έχουμε βαμμένη....

ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Θεωρώ ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει σίγουρα από την ελληνική Βουλή! Αποτελεί μια σπουδαία ιστορική στιγμή για την Ελλάδα γιατί η χώρα μας γίνεται ηγετική δύναμη στα Βαλκάνια. Η συμφωνία διασφαλίζει την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας και απομακρύνει τις οποίες αλυτρωτικές τάσεις καποιων ακραίων βορειομακεδονων! Ναι στην συμφωνία με όλη μας την καρδιά!

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: «Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν πληροί καμία συνταγματική

ή δημοκρατική προϋπόθεση για να τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή, δεν έχει υπογραφεί με λαϊκή εντολή, ούτε καν με απόφαση υπουργικού συμβουλίου και δεν βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. _____________Αντίθετα είναι μία συμφωνία, την οποία επιδιώκουν λυσσαλέα να επιβάλλουν στους Έλληνες πολίτες, το ΝΑΤΟ, η αμερικανική κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η γερμανική κυβέρνηση.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης