Το πιο στημένο διαζύγιο στην πολιτική

tsipras_new

Με «παρδαλή» πλειοψηφία γαντζώνεται ο Τσίπρας στο Μαξίμου - Χωρίς προηγούμενο η μακιαβελικού τύπου σκηνοθεσία του πρωθυπουργού - Διαλύει τρία κόμματα για να κρατήσει την καρέκλα και να ικανοποιήσει τους ξένους για την Συμφωνία των Πρεσπών

Με ένα εικονικό διαζύγιο, το οποίο αποτελεί «στάχτη στα μάτια» της κοινής γνώμης και συνιστά τεράστια κοροϊδία στις εθνικές αλλά και δημοκρατικές ευαισθησίες των Ελλήνων πολιτών, επιχειρούν να κερδίσουν κι άλλο χρόνο παραμονής στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ.

Υπό τη σκηνοθετική επινόηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει καταστήσει απόλυτο «υποχείριό» του τον Πάνο Καμμένο, η πολιτική ζωή της χώρας μετατρέπεται σε ένα άνευ προηγουμένου θέατρο του παραλόγου, στο οποίο έχουν δοθεί ρόλοι κομπάρσων σε «γυρολόγους» βουλευτές που εξελέγησαν με πέντε διαφορετικά κόμματα και εμφανίζονται έτοιμοι να συγκροτήσουν την πιο… παρδαλή πλειοψηφία στα πολιτικά χρονικά.

Με πρωτοφανή αμοραλισμό μακιαβελικού τύπου, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος να μείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του Μεγάρου Μαξίμου, επιδιώκοντας να αποσπάσει με συνοπτικές διαδικασίες από τη Βουλή δύο πλειοψηφίες – «κουρελού» που θα του επιτρέψουν από τη μια να συνεχίσει να απολαμβάνει ο ίδιος και οι άνθρωποι του τους καρπούς από τη νομή της εξουσίας και από την άλλη να γίνει αρεστός στον διεθνή παράγοντα υιοθετώντας τη διαβόητη Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι δύο επιδιώξεις που, κατά γενική ομολογία βρίσκονται σε απόλυτη δυσαρμονία με τη βούληση του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή του τόσο με τις παραχωρήσεις προς τα Σκόπια όσο και με την παραμονή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα πολιτικά πράγματα της χώρας.


Πώς θα αντιδράσει η αντιπολίτευση

Ούτε στις πιο ανώμαλες πολιτικές περιόδους, η πολιτική ζωή της Ελλάδας δεν είχε ζήσει το φαινόμενα, όπως ο… δανεισμός βουλευτών για να επιβεβαιωθεί η δήθεν εμπιστοσύνη της Βουλής σε μια κυβέρνηση χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση ή ο ωμός εκβιασμός της διάλυσης των κοινοβουλευτικών τους ομάδων με τον οποίο έρχονται αντιμέτωπα τουλάχιστον τρία κόμματα: οι ΑΝΕΛ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

Με βασικό συνεργό - συμπρωταγωνιστή τον Πάνο Καμμένο, αλλά και με τη συνδρομή μιας δράκας βουλευτών, που η προθυμία τους να περάσουν από την αντιπολίτευση στην συμπολίτευση δεν μπορεί να εξηγηθεί μόνον με την επιθυμία τους να μείνουν λίγους μήνες ακόμη στα βουλευτικά έδρανα, ο κ. Τσίπρας δείχνει διατεθειμένος να κινηθεί πέρα από κάθε όριο κοινοβουλευτικής τάξης.

Σε αυτό το πλαίσιο επιθυμεί να συζητηθεί η πρόταση εμπιστοσύνης με διαδικασίες εξπρές και η σχετική ψηφοφορία - στην οποία περιμένει επιπλέον «ναι» από έξι «πρόθυμους» - να ολοκληρωθεί την Τετάρτη το βράδυ. Και αμέσως μετά να πάρει σειρά η συζήτηση και η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι υπολογισμοί αυτοί, βεβαίως, γίνονται χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με την αντιπολίτευση, αξιωματούχοι της οποίας αναμένεται να αντιδράσουν εντόνως προς δύο κατευθύνσεις:
*Πρώτον, για να εξαντληθούν οι χρόνοι που προβλέπουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, με βάση τα οποία η συζήτηση μπορεί να είναι τριήμερη και άρα η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης να μετατεθεί για την Πέμπτη, και
*Δεύτερον, να έρθουν προ των ευθυνών τους όλοι οι βουλευτές και κυρίως οι «πρόθυμοι» που αλλάζουν στρατόπεδο, αλλά και όλοι όσοι εγκατέλειψαν ή ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τα κόμματά τους για να στηρίξουν την κυβέρνηση, λέγοντας ουσιαστικά «ναι» και στις Πρέσπες.


Η Κυριακή της υποκρισίας για τον… αιχμάλωτο Καμμένο

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, ο οποίος, κατά τα φαινόμενα, έχει αιχμαλωτιστεί από τον μέχρι πρότινος εταίρο του, προσπάθησε να στήσει μια δική του παράσταση από την οποία να φαίνεται πως τάχατες διαφωνεί με την Συμφωνία των Πρεσπών και γι΄ αυτό αποχωρεί από την κυβέρνηση.

Έτσι, το πρωί της Κυριακής ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία από παλαιά έπαρση σημαίας στον… Γράμμο και ακολούθως, πριν μεταβεί στο πρωθυπουργικό γραφείο για να συμφωνήσει τους όρους του εικονικού, όπως αποδεικνύεται, διαζυγίου με τον κ. Τσίπρα, πέρασε από τη Μητρόπολη Αθηνών για να εκκλησιαστεί και να μεταλάβει μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Αργότερα και αφού ανακοίνωσε τη δήθεν αποχώρησή του από την κυβέρνηση, αν και ήταν ήδη παραιτημένος από το υπουργείο Άμυνας, πήρε στρατιωτικό ελικόπτερο και πέταξε πάνω από τα Ίμια, υποτίθεται για να καταθέσει στεφάνι… από αέρος. Παρά την υποτιθέμενη συγκίνηση που έδειχνε ότι είχε από το τέλος της παραμονής του στο υπουργείο Άμυνας, από τις απαντήσεις που έδωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ήταν σαφές η συνεννόηση που είχε κάνει νωρίτερα με τον κ. Τσίπρα, συμφωνώντας να «χωρίσουν» με αμοιβαία οφέλη.

imi3
imi2
imi1
kammenos01
kammenos02
kammenos03
kammenos04
kammenos05

Η συμφωνία τους είναι «λεόντειος», αφού ο κ. Καμμένος εκτός του ότι θα μείνει εκτός κυβέρνησης, δεν μπόρεσε να πείσει τον κ. Τσίπρα να διώξει από τις κυβερνητικές θέσεις τους στελέχη των ΑΝΕΛ, όπως η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης, που είναι βουλευτές, αλλά και οι εξωκοινοβουλευτικοί Τέρενς Κουίκ και Μαρίνα Χρυσοβελώνη.  Εκών άκων, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ υποχρεώθηκε εξάλλου να κάνει τα… στραβά μάτια και να επιτρέψει στους βουλευτές του Θανάση Παπαχριστόπουλο και Κώστα Ζουράρη να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα για να μπορέσει να συγκεντρώσει τον μαγικό αριθμό των 151 που είναι ο στόχος του.

Σε αντάλλαγμα, ο κ. Τσίπρας θα επιτρέψει στους δύο ΑΝΕΛίτες βουλευτές να μείνουν με… υποσχετική, όπως συμβαίνει στις ποδοσφαιρικές μετεγγραφές, στην τωρινή τους κοινοβουλευτική ομάδα, έτσι ώστε ο Πάνος Καμμένος να μπορεί να λογίζεται ως αρχηγός κόμματος από τον Κανονισμό της Βουλής διαθέτοντας τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό που είναι οι πέντε και ενώ ουσιαστικά έχει μείνει με τρεις: τον εαυτό του, τη Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και τον Κώστα Κατσίκη.


Οι δύο πλειοψηφίες και η ανασύνθεση σε… έξι Κ.Ο.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι κυβερνητικοί υπολογισμοί, η εικαζόμενη πλειοψηφία για την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, θα προκύψει με ψήφους βουλευτών που εξελέγησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ (145), τη Νέα Δημοκρατία (η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα), την Ένωση Κεντρώων (Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου) τους ΑΝΕΛ (Έλενα Κουντουρά, Βασίλη Κόκκαλη, Κώστα Ζουράρη και Θανάση Παπαχριστόπουλο) καθώς και το Ποτάμι (Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος φέρεται να αψηφά την κομματική πειθαρχία που θα θέσει ο Σταύρος Θεοδωράκης).

Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, μπορεί να μη χρειαστεί να ψηφίσουν τις «Πρέσπες» που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά (όπως, π.χ., ο υφυπουργός Κόκκαλης), αφού στη θέση τους οι ιθύνοντες του Μαξίμου υπολογίζουν άλλους «πρόθυμους», όπως τους «ποταμίσιους» Σταύρο Θεοδωράκη, Γιώργο Μαυρωτά και Σπύρο Λυκούδη, αλλά και ενδεχομένως τον εκλεγμένο με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη Θανάση Θεοχαρόπουλο.
Οπότε εφόσον επιβεβαιωθούν οι φήμες που διαχέονται από κυβερνητικούς τότε οι «Πρέσπες» θα προκαλέσουν ανασύνθεση σε έξι από τις οκτώ κοινοβουλευτικές ομάδες της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου.

ΣΧΟΛΙΑ (29)

Mhtsos

Κυβερνηση κοπανων που απευθυνεται σε κοπανους

......

για στησιμο στο τοιχο ειναι.....

Το απόγευμα στην Χαλκίδα το σκήνωμα του Σιατίστης Παύλου

Στην γενέτειρά του την Χαλκίδα θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα σήμερα Δευτέρα 14 Ιανουαρίου αργά το απόγευμα το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πολιούχου της πόλης._________________ (10-01-19 ΕΦΑΝΕΡΩΘΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΕΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ 3 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ ΤΟΝ ΧΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΔΩ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ)

SPYROS

Τα πραγματα ειναι απλα. Απο τον ελληνικο λαο εξαρταται τι θα απογινει η καταπτυστη και προδοτικη συμφωνια των Πρεσπων. Αν οι ελληνες δειξουν οτι εχουν περισσοτερη αξιοπρεπεια και ιστορικη μνημη απο τους επαιτες των επιδοματων φτωχειας που παρεχονται δικην 'αρτος και θεαματα' απο τον Νερωνα Αλεξη, τοτε θα πρεπει να στειλουν ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ επαξαπαντος τα αποκομματα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ποταμακι και οποιον αλλο ξεφτιλα ξεπουλαει ενα ολοκληρο εθνος στους ξενους αποικιοκρατες για 5 δεκαρες ('η 50 εκατ μεσω Σορος) και 1 καρεκλα! Αν δεν θελουμε να γινουμε το κακο ανεκδοτο της Ιστοριας τοτε πρεπει να πανε μια και καλη στην ΛΗΘΗ ολα τα κομματα της προδοσιας! Να μην ξαναδουν ποτε την Βουλη! Αλλοιως ειμαστε ολοι αξιοι της μοιρας μας και αυτων που θα συμβουν εντος ολιγου στη χωρα μας!

@

Καθόλου στημένο, μόνο οι κακεντρεχείς και οι κατώτεροι των περιστάσεων τα λένε αυτά. Όλα έγιναν με δημοκρατικότατο τρόπο και μπράβο στον Πάνο Καμμένο.

ΚΥΡΙΑΚΗ_ΣΥΝΤΑΓΜΑ_ 20/1/2019_2:00 Μ.Μ. Ὀρθόδοξα Χριστιανικὰ Σωματεῖα Ἀθηνῶν:

Ἀπευθύνουμε δυναμικὸ κάλεσμα στοὺς ἁπανταχοῦ Ἕλληνες νὰ ΚΑΤΑΚΛΥΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ τὴν πρωτεύουσα μὲ τὴν ἑλληνικὴ σημαία στὰ χέρια καὶ νὰ διατρανώσουν πρὸς κάθε κατεύθυνση τὴν σφοδρὴ ἀντίθεσή τους στὴν ἐντελῶς ἀπαράδεκτη «Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν», ἡ ὁποία τὶς ἑπόμενες ἡμέρες θὰ.... κατατεθεῖ πρὸς κύρωση στὴ Βουλὴ τῶν Ἑλλήνων.

δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται

Γυρω γυρω ολοι , ( οι πράσινοι,μπλε και κοκκινοι κρατικοδίαιτοι ) και στην μεση το κοροιδο ο ιδιώτης που τους πληρωνει αποπανω και ενώ του τα παιρνουν όλα ,από περιουσια μεχρι ιστορια .

O Ανιστόρητος

Αυτά κάνουν τα "μπόνους" εδρών που εφηύραν κάποιοι, προκειμένου δήθεν η χώρα να μην παραμένει ακυβέρνητη. Λες και μ' αυτούς που "κυβερνούν" θα είχει καμιά διαφορά. Ουστ!

Τσιπράκο ήθελα να ήξερα

Την πάτησες άσχημα με τη Μακεδονία. Αν ήξερες τις συνέπειες, θα έκανες τα ίδια;

Ακατανομαστος

Σε προσωπικό επίπεδο του Αλέξη και διαβάζοντας τον τίτλο, θα έλεγα μεγάλος πολιτικός μπάγκας που κατάφερε να κάνει όλα αυτά που λέει το άρθρο στην αρχή. Δεν του το είχα, νόμιζα ότι είναι βλάκας, αλλα είναι μεγάλο γατονι ο Αλέξης Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί χαζοί ψηφοφόροι που θα τον ξανά ψηφίσουν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

naupaktos_ar

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο ΠτΔ κατά τις επετειακές εκδηλώσεις για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου - Έκανε λόγο για αυθαιρεσίες της Άγκυρας στη Μέση Ανατολή που δεν θα γίνουν ανεκτές από την ΕΕ

73
cem

Ο «γκουρού» της «Γαλάζιας Πατρίδας» Τζεμ Γκιουρντενίζ μιλά στο protothema.gr για τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και για το πώς μπορεί να αποφευχθεί ένα «θερμό επεισόδιο» - Στο «στόχαστρο» της Άγκυρας 153 ελληνικά νησιά, νησίδες και βράχοι στο Αιγαίο

66