Παυλόπουλος: Δικαστικά επιδιώξιμες οι γερμανικές αποζημιώσεις - Μέρκελ: Έχουμε ιστορική ευθύνη

gcgfgcgfcfgcgw

«Η στήριξή σας στην Ελλάδα τόνωσε το ηγετικό σας προφίλ» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - «Θαρραλέες προσπάθειες από πλευρά της Ελλάδας για το ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας» το μήνυμα της καγκελαρίου της Γερμανίας

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στις δηλώσεις του κατά την υποδοχή της Άνγκελα Μέρκελ στο Προεδρικό Μέγαρο με την Γερμανίδα καγκελάριο να αρκείται μόνο στο ότι «(η Γερμανία) έχουμε ιστορική ευθύνη).

Ο κ. Παυλόπουλος είπε συγκεκριμένα ότι «πάγια θέση της Ελλάδας όπως σας είναι γνωστό για τις γερμανικές αποζημιώσεις ότι είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες και δύναται να επιλυθούν στο αρμόδιο ευρωπαϊκο δικαστικό φόρουμ με βάση των ευρωπαϊκό δικαιικο πολιτισμό».

«Έχουμε απόλυτη ευθύνη για την ιστορική υποχρέωση και ευθύνη για τα εγκληγματα των εθνικοσοσιαλιστών να στηρίξουμε την Ελλάδα προς όφελος των δύο κρατών» ήταν η απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα της κυρίας Μέρκελ.

Παυλόπουλος: Δικαστικά επιδιώξιμες οι γερμανικές αποζημιώσεις


Παυλόπουλος: Οι Έλληνες αποδείξαμε πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είμαστε

Αρχικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλοσώρισε την κυρία Μέρκελ υπενθυμίζοντας ότι στη συνάντησή τους το 2016 στην Καγκελαρία στο Βερολίνο «διαλυθηκαν ορισμένες παρανοήσεις για την είδη ειλημμένη και αμετάκλητη απόφαση της Ελλάδας να μείνει στον ισχυρό πυρήνα της Ευρωζώνης».

«Έκτοτε αποδείξαμε οι Έλληνες πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είμαστε κάνοντας πολλές θυσίες ακόμα και για λάθη που δεν θα μπορούσαν να μας αποδωθούν, θυσίες σε οικονομικό και κοινωνικο επίπεδο» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος,

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνέχεια εξήρε τη στήριξη της Γερμανίδας καγκελαρίου για την έξοδο της Ελλάδας από την περίοδο των Μνημονίων σημειώνοντας ότι «η στήριξη τόνωσε το δικό σας ηγετικό προφίλ γιατί στηρίζοντας την Ελλάδα στηρίζετε τη συνοχή της ΕΕ και της ευρωζώνης».

Στη συνέχεια ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Ευρώπη από την άνοδο της ακροδεξιάς περιγράφοντας τρεις προτεραιότητες για την Ευρώπη: την τόνωση του πυλώνα της εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας «καθώς σε αυτό εντάσσεται και το θέμα της αλληλεγγύης που είναι αναγκαία καθώς κρίνεται το υπαρξιακό ζήτημα του μεταναστευτικού», την ανάγκη να αποκτήσει σταθερούς κανόνες το Eurogroup και την στήριξη του θεσμού του κοινωνικού κράτους.

Ειδικά για το προσφυγικό ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε την κυρία Μέρκελ γιατί «αναγνωρίσατε τη στάση των Ελλήνων και της Ελλάδας κάτι που δεν έχουν κάνει ευρωπαίοι εταίροι μας. Στο θέμα του προσφυγικού σε ευρωπαικό επίπεδο και σε επίπεδο Γερμανίας επιδείξατε μεγάλο θάρρος. Έχετε πληρώσει μεγάλο πολιτικό κόστος αλλά οι μεγάλες ηγετικές προσωπικότητες το υπομένουν αυτό».

Μέρκελ: Θαραλλέα η προσέγγιση της Ελλάδας στο θέμα της Βόρειας Μακεδονίας

Στην αντιφώνησή της η Γερμανίδα Καγκελάριος διατύπωσε τη χάρα της που η Ελλάδα κατάφερε να ολοκληρώσει τα ευρωπαϊκά προγράμματα «οπότε ξεκινά μια φάση για να στηριχθεί σε ίδιες δυνάμεις».

«Ο κόσμος πέρασε πολύ δύσκολες εποχές και ελπίζουμε ότι η ανάπτυξη που υπάρχει πλέον να έχει αντικτυπο σε όλους τους πολίτες της χώρας» πρόσθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας.

Η Άνγκελα Μέρκελε είπε, επίσης, ότι «συμμερίζομαι την ελληνική θέση για το θέμα των προσφύγων ότι είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας. Η Γερμανία είχε τονίσει ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε μόνη την Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση στα νησιά είναι πολύ τεταμένη. Θα στηρίξουμε μια ικοινή πολιτική ασύλου σε ευρωπαικό επίπεδο».

Η Άνγκελα Μέρκελ έκανε, τέλος, λόγο για «τις θαραλλέες προσπάθειες από πλευρά της Ελλάδας για το ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας και αυτό δεν είναι μόνο καλό για το μέλλον της γειτονικής χώρα αλλά και για την Ελλάδα και την Ευρώπη και αυτό προϋποθέτει μια θαραλλέα προσέγγιση».

Το απρόοπτο με τη μετάφραση

Λίγο πριν ο Προκόπης Παυλόπουλος να ολοκληρώσει την προσφώνησή του σημειώθηκε ένα απρόοπτο καθώς διαπιστώθηκε πρόβλημα στην αυτόματη μετάφραση, όπως επισήμανε πρώτη η Άνγκελα Μέρκελ. Μετά από μερικά αμήχανα δευτερόλεπτα, δίπλα στην καγκελάριο της Γερμανίας έκτασε μια διερμηνέας που μετέφρασε τις τελευταίες φράσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Προκόπη Παυλόπουλο να σχολιάζει - μετά το τέλος του χαιρετισμού του- «problems of technology (προβλήματα της τεχνολογίας)».

ΣΧΟΛΙΑ (66)

Nikos

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε να επισκεφτεί η Καγκελάριος τα Καλάβρυτα και να της απαριθμήσουμε τις θηριωδίες των ναζί στα πλαίσια της κοσμιότητας πάντα.Δεν βλάπτει...

ποιο ειναι το φλεγον ζητημα;

ειναι οι γερμανικες αποζημιωσεις; προφανως κ οχι! αλλα ολοι οι ξενοδουλοι σαν και τουτον νομιζουν οτι μας νοιαζουν μονο τα λεφτα. διοτι αυτοι ετσι σκεφτονται. αυτη ειναι η αδυναμια τους. καταλαβετε το: δεν μας νοιαζουν μονο τα λεφτα. ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ! ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΗ ''ΣΥΜΦΩΝΙΑ'' ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΑΣ!

Ένωση Κεντρώων

Καλό είναι στην Ελλάδα να πούμε την αλήθεια και αυτή δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι το 1960 ο τότε πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής διαπραγματεύθηκε στη Βόννη την παραμονή στη Γερμανία των 300 χιλιάδων ελλήνων μεταναστών και ένα έκτακτο βοήθημα των Γερμανών στη χώρα μας και παραιτήθηκε πάσης αξίωσης για αποζημιώσεις ζημιών προκληθεισών κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο και για το κατοχικό δάνειο. Οι Γερμανοί επιπρόσθετα ανέλαβαν την υποχρέωση να στηρίζουν την Ελλάδα σε κάθε της ανάγκη και να αποστείλουν επενδυτές για επενδύσεις εντός Ελλάδας. Αυτή είναι η συμφωνία πακέτο που αποκρύπτουν όλοι στην Ελλάδα, αποδεικνυόμενη με έγγραφα και πρακτικά διαβουλεύσεων. Στην Αθήνα είναι γνωστή η συμφωνία αυτή, όμως το ζήτημα ανακινήθηκε γιατί ωφελούνται αρκετοί από το μένος του λαού μας εναντίον της Γερμανίας γιατί το πράγμα "πουλάει" εσωτερικά στην Ελλάδα, με απόκρυψη όμως των δεδομένων της υπόθεσης... Η παραίτηση Καραμανλή από κάθε αξίωση για αποζημιώσεις από τον πόλεμο και για το κατοχικό δάνειο της χώρας μας προς τους κατακτητές ναζί, έγινε σε μια εποχή που η Γερμανία έδιωχνε τους ξένους εργάτες λόγω της εισόδου στην παραγωγή της νέων τεχνολογιών, που μείωναν δραστικά τις ανάγκες της για εργατικά χέρια. Ο τότε πρωθυπουργός ήλθε σε δύσκολη θέση (Κων/νος Καραμανλής), διότι αν αιφνίδια επέστρεφαν οι χιλιάδες Ελλήνων εργατών της Γερμανίας θα γινόταν κοινωνική επανάσταση και προτίμησε να κάνει συμβιβασμό για την παραμονή τους στη Γερμανία, για έκτακτο βοήθημα στην Ελλάδα και για δέσμευση για περαιτέρω στήριξη και επενδύσεις. Πρέπει να σημειωθεί, ότι η Γερμανία είχε ήδη αποζημιώσει τη χώρα μας με 90 χιλιάδες δραχμές για κάθε οικογένεια νεκρού στην Κρήτη, καθώς επίσης ότι το PSI του Λουκά Παπαδήμου (100 δις Ευρώ) και η επαναγορά ομολόγων του Σαμαρά (40 δις ευρώ) πρέπει να θεωρηθούν ουσιαστικά εφαρμογή της συμφωνίας της Βόννης για δέσμευση στήριξης της χώρας μας. Θα ήταν μέγα λάθος, η χώρα μας υποδυόμενη ότι αγνοεί τη συμφωνία παραίτησης από κάθε αξίωση, να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια, γιατί κάτι τέτοιο θα είχε μηδενικό αποτέλεσμα και γιατί η Γερμανία θα υπεχρεούτο να αναδείξει όλες τις λεπτομέρειες του ζητήματος, με αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα η χώρα μας και να κυοφορηθεί ανθελληνισμός στην Ευρώπη, ο οποίος θα μπορούσε να τροχοπεδήσει τις προσπάθειες των κυβερνήσεων για στήριξη της Ελλάδας.

κοριτσια ο στολος

................μα τοση ΞΕΦΤΙΛΑ ΡΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ;;; "Ξυδάκης: «Μέρκελ θα λέμε και θα κλαίμε»"..................

Λόγια

Λόγια, λόγια, λόγια. Και εύκαμπτη σπονδυλική στήλη Αλέξη και Προκόπη.

Ρεαλιστής

Παυλόπουλε άσε το παραμύθι με τις αποζημιώσεις και παραιτήσου απόψε διαφωνώντας με τη συμφωνία των Πρεσπών μήπως κατορθώσουμε και σταματήσουμε την ψηφοφορία στη βουλή.

Αλαγη μυαλού χρηματιζόμαστε

και να μας τις δώσει τις αποζημιώσεις η γερμανια πάλι θα τα φάμε και θα δώσουμε σε αχρείαστους και παχύρρευστους μισθούς σε αχρείαστους δημόσιους υπαλλήλους.

dim

Ασυναρτησιες απο τον προεδρο της δικτατοριας που επι των ημερων του εχουν γινει τα χειροτερα εγκληματα και δεν εχει παρει θεσει για τιποτα....Ενας φασιστας, Μασονος και Ανθελληνας οπως ολοι στην εγκληματικη οργανωση της βουλης που αποφασιζει χωρις καμια απολυτως νομιμοποιηση...Οσο για τις παρανομες 50 εδρες δωρο, για αυτες κανεις πια δεν μιλαει!!!

Νηρεας

Πότε πλήρωσε η Γερμανία αποζημιώσεις ?Απ ότι ξέρω ούτε στον Αππ ούτε τώρα θα δώσει Ακόμα και να αποφασίσει η Χάγη .Υπάρχει μηχανισμός που να της το επιβάλει .Όχι .....Να έχουμε σανό για πρόβατα.

Banana Republic

....δικαστικώς ''επιδιώξιμες''... Υπέρ-νέα νεοελληνικά, και η καταστροφή της Ελληνικής γλώσσας πάει σύννεφο. Εδώ ταιριάζει γάντι το γνωστό άσμα: Το πάθος που διώκεται δεν πάει να επιδιώκετε, εσείς θα βγείτε λάθος.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis_mainn

Εκτίμησε ότι θα βρεθούν οι 200 βουλευτές για την ψήφο των αποδήμων - Απέρριψε τα σενάρια εκλογικού αιφνιδιασμού και τόνισε: «Αν δεν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τις 200 ψήφους για αλλαγή του εκλογικού νόμου, τότε οι επόμενες εκλογές θα είναι διπλές» - «Δεν γεννιόμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε, όμως, όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο» τόνισε ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 - «Η δουλειά μου είναι να δίνω ίσες ευκαιρίες σε όλους» - Δείτε και διαβάστε όλη τη συνέντευξη

2
21755361

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Η τελευταία μπλόφα» -  Σπίγκελ: Ο Τσίπρας έκανε τρομερά λάθη, ενώ ο Βαρουφάκης ήταν εκεί για να γίνει διάσημος  - Βίζερ: Το 2015 η κυβέρνηση δεν ήθελε να μείνει στην ευρωζώνη - Στουρνάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από τη Ρωσία να τυπώσει δραχμές

27
4918375

«Όπως αποδείχτηκε, είτε δεν πίστευε είτε δεν καταλάβαινε το σχέδιό μας - Άνοιγε μέτωπα με όλους, συχνά αχρείαστα ή σε δευτερεύοντα θέματα» είπε για τον Γιάνη Βαρουφάκη - Απάντησε και στον Τσακαλώτο για την μόλυνση από την «Πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ» - «Η μόλυνση έρχεται και από την αδράνεια» είπε 

35