Γεννηματά για γερμανικές αποζημιώσεις: Να έρθει το πόρισμα άμεσα στη Βουλή

Γεννηματά για γερμανικές αποζημιώσεις: Να έρθει το πόρισμα άμεσα στη Βουλή

Παράλληλα, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι χρησιμοποιεί το εν λόγω ζήτημα για «εκλογικούς λόγους»

gen09
Να σταλεί άμεσα στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις ζήτησε η Φώφη Γεννηματά, μετά τη σημερινή συνάντησή της με την αρμόδια Επιτροπή, στην οποία συμμετείχε και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Παράλληλα, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι χρησιμοποιεί το εν λόγω ζήτημα για «μικροπολιτικές στοχεύσεις για εκλογικούς λόγους», ενώ από την κριτική της δεν γλίτωσε ούτε η Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Γεννηματά:

«Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα για την Ελλάδα που απαιτεί την ευρύτερη δυνατή Εθνική Συνεννόηση.

Δεν “χωράει” στο ανεύθυνο, δημαγωγικό, πλαίσιο μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Όπως έκανε ο κ. Τσίπρας που το ενέταξε με απαράδεκτα τυχοδιωκτικό τρόπο στην αντιμνημονιακή ατζέντα ως αντιπολίτευση για να το εγκαταλείψει επί τρία χρόνια ως κυβέρνηση. Σήμερα δήθεν το επαναφέρει με προφανείς μικροπολιτικές στοχεύσεις για εκλογικούς λόγους ξανά.

Πολιτικά απαράδεκτη είναι και η αμυντική, ενοχική θέση που διαχρονικά εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, θέση που υπαγόρευσε την αρνητική της θέση και στην πρόσφατη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής.

Να γίνει επιτέλους το επόμενο βήμα μετά την ρηματική διακοίνωση του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κάρολου Παπούλια το 1995 και τις σχετικές ενέργειες της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Είναι πράξη ηθικής, έμπρακτης δικαίωσης των θυσιών του Ελληνικού λαού.

Κλείσιμο
Ζητάμε να έρθει το πόρισμα άμεσα στην Ολομέλεια και όλοι μαζί να προχωρήσουμε…».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης