Κίνημα Αλλαγής: Ανήσυχες γιορτές ενόψει του εκλογικού 2019

Κίνημα Αλλαγής: Ανήσυχες γιορτές ενόψει του εκλογικού 2019

Στη Χαριλάου Τρικούπη ζητούν προσοχή από τα στελέχη τους, καθώς «κάθε δήλωση που δίνει αφορμή θα αξιοποιείται από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά τους να πετύχουν τους στόχους τους»

4666146
Το φάντασμα του νέου δικομματισμού στοιχειώνει την εορταστική περίοδο για το Κίνημα Αλλαγής.

Με τη ΝΔ να διεκδικεί την αυτοδυναμία, τον ΣΥΡΙΖΑ την κυρίαρχη θέση στην Κεντροαριστερά και τις δημοσκοπήσεις να κρατούν σε μονοψήφια επίπεδα τη Χαριλάου Τρικούπη αρκεί μία δήλωση ή μία διαρροή ενός ονόματος υποψηφίου για να προκληθεί εσωκομματική κρίση. 

Τελευταίο παράδειγμα αποτέλεσε η δήλωση του Σταμάτη Μαλέλη πως το Κίνημα Αλλαγής δε θα φοβηθεί τις δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις κάλπες του 2019. 

Ο Νίκος Παππάς έσπευσε να καλωσορίσει τη δήλωση του επικεφαλής του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής δίνοντας την ερμηνεία πως αποτελεί «όχι» στη συνεργασία με τη ΝΔ. 

Το θέμα πήρε διαστάσεις, καθώς και στελέχη του εκσυγχρονιστικού χώρου έκαναν αναρτήσεις στα social media με την κριτική πως «πως έτσι στέλνουμε τον κόσμος μας κατευθείαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη». 

Προκλήθηκε έτσι ένας γύρος διευκρινιστικών δηλώσεων, τόσο από τον Σταμάτη Μαλέλη, όσο και από τον Παύλο Χρηστίδη ο οποίος επανέλαβε την πάγια θέση της Φώφης Γεννηματά:

Κλείσιμο
«Αν η θέση μας ότι εμείς συμπλήρωμα με τη λογική των αριθμών ή την νομή αξιωμάτων χωρίς πολιτικές και προγραμματικές προϋποθέσεις δεν θα γίνουμε και με αυτή την έννοια δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση, ενοχλεί ή χαλάει τα σχέδια σε κάποιους είναι δικό τους πρόβλημα.

Κανείς δεν θα αποφασίσει προκαταβολικά ούτε και μπορεί να εγκλωβίσει τους πολίτες σε ψευδεπίγραφα διλλήματα. Με ερμηνείες και παρερμηνείες επιμέρους αποσπασματικών αναφορών των θέσεων μας δεν θα καταφέρουν να αλλοιώσουν το μήνυμα μας που είναι σταθερό, διαυγές αλλά και αδιαπραγμάτευτο».

«Κάποιοι βιάστηκαν να χαρούν. Το ότι είναι νεοφιλελευθερος ο Μητσοτάκης δεν σημαίνει ότι είναι προοδευτικοί αυτοί» σχολίασε με τη σειρά του στο twitter ο Σταμάτης Μαλέλης, απαντώντας στον Νίκο Παππά. 

«Η προοδευτική διακυβέρνηση περνά μόνο μέσα από την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγης. Η πόλωση που καλλιεργούν Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε αδιέξοδο» προσέθεσε ο γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας της Χαριλάου Τρικούπη.

«Χρειάστηκαν λιγότερες από 24 ώρες για να μαζέψει άρον άρον η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τον υπεύθυνο επικοινωνίας του, κ. Μαλέλη. Επιβεβαιώνουν έτσι την εκτίμηση ότι θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές με μοναδικό στόχο να είναι χρήσιμοι στις προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη να επανέλθει η πιο σκληρή Δεξιά στην εξουσία» συνέχισε τον «διάλογο» το Μέγαρο Μαξίμου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης