Ο Τσίπρας με τη φανέλα του Αντετοκούνμπο: Καμία ανοχή στον ρατσισμό και το μίσος

Ο Τσίπρας με τη φανέλα του Αντετοκούνμπο: Καμία ανοχή στον ρατσισμό και το μίσος

«Σεβασμός και περηφάνια για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν εδώ και έκαναν την Ελλάδα, δική τους πατρίδα. Καμία ανοχή στο ρατσισμό και το μίσος» αναφέρει το μήνυμα του πρωθυπουργού 

ante-tsip
Σε μία κίνηση συμπαράστασης στον Θανάση Αντετοκούνμπο προχώρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς που εκφράστηκαν προς το πρόσωπό του, έπειτα από το ντέρμπι των «αιωνίων» για την Euroleague.

Ο Αλέξης Τσίπρας «ανέβασε» στο λογαριασμό του στο Instagram και το Facebook, στην οποία απεικονίζεται με γυρισμένη πλάτη, και φορώντας τη φανέλα της εθνικής ομάδας μπάσκετ με το όνομα «Αντετοκούνμπο».

Ο πρωθυπουργός συνόδευσε τη φωτογραφία με ένα μήνυμα, το οποίο αναφέρει: «Σεβασμός και περηφάνια για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν εδώ και έκαναν την Ελλάδα, δική τους πατρίδα. Καμία ανοχή στο ρατσισμό και το μίσος».




Μάλιστα, στην ανάρτησή του στο Instagram ο πρωθυπουργός έχει κάνει «tag» τα τέσσερα αδέρφια Αντετοκούνμπο, Θανάση, Γιάννη, Κώστας και Αλέξανδρο.

Κλείσιμο

Τα ρατσιστικού περιεχομένου σχόλια για τον Θανάση Αντετοκούνμπο ακούστηκαν από τον Τάκη Τσουκαλά σε τηλεοπτική εκπομπή στην οποία εμφανιζόταν να αποκαλεί «πίθηκο» τον μπασκετομπολίστα του Παναθηναϊκού, κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση της γενικής γραμματέως Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρίας Γιαννακάκη, η οποία ζητούσε με επιστολή της την παρέμβαση του ΕΣΡ και της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Το συγκλονιστικό  μήνυμα του «Greek Freak»

Ο σούπερ σταρ του Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούμπο, με ένα συγκλονιστικό ποστ εξέφρασε την οργή του για τα όσα ακούστηκαν για τον Θανάση, αλλά και τη στήριξή του στον αδελφό του

«Καταρχάς Θανάση θέλω να σου ζητήσω συγνώμη γιατί ξέρω αυτό που θα πω θα τραβήξουν πολλά βλέμματα πάνω σου και πάνω μου και ξέρω είναι κάτι που δεν θες. Αλλά είμαι σίγουρος αμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν πολύ απογοητευμένος αν κρατούσα την σιωπή μου. Έχω χάσει τον ύπνο μου τις τελευταίες μέρες για το αρνητικό-ρατσιστικό περιστατικό που έγινε πρόσφατα. Αν αυτό μπορεί να συμβεί στον Θανάση ο οποίος εκπροσωπεί με περηφάνεια και με ένα συνεχές χαμόγελο την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να φανταστώ την περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα» γράφει ο Αντετοκούνμπο.

«Είμαι παρά πολύ λυπημένος και απογοητευμένος.. Αλλά δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτη την οικογένεια και την αγάπη μας για την χώρα στην οποία μεγαλώσαμε. Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Έλληνονιγηριανοι και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας» καταλήγει η ανάρτηση του φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς.

anartisi
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης