Ξεσπά ο Αντετοκούνμπο για τη ρατσιστική επίθεση στον αδερφό του: Είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει

Ξεσπά ο Αντετοκούνμπο για τη ρατσιστική επίθεση στον αδερφό του: Είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει

«Και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας» γράφει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε ανάρτησή του στο Instagram για τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο αδερφός του, Θανάσης

yyyhew
Το μεγάλο αστέρι των Μιλγουόκι Μπακς αισθάνθηκε την ανάγκη να ξεσπάσει έπειτα από πρόσφατο περιστατικό κατά το οποίο ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δέχθηκε ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς έπειτα από το ντέρμπι των «αιωνίων» για τη Euroleague.

«Καταρχάς Θανάση θέλω να σου ζητήσω συγνώμη γιατί ξέρω αυτό που θα πω θα τραβήξουν πολλά βλέμματα πάνω σου και πάνω μου και ξέρω είναι κάτι που δεν θες. Αλλά είμαι σίγουρος αμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν πολύ απογοητευμένος αν κρατούσα την σιωπή μου. Έχω χάσει τον ύπνο μου τις τελευταίες μέρες για το αρνητικό-ρατσιστικό περιστατικό που έγινε πρόσφατα. Αν αυτό μπορεί να συμβεί στον Θανάση ο οποίος εκπροσωπεί με περηφάνεια και με ένα συνεχές χαμόγελο την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να φανταστώ την περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα» γράφει ο Αντετοκούνμπο.

«Είμαι παρά πολύ λυπημένος και απογοητευμένος.. Αλλά δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτη την οικογένεια και την αγάπη μας για την χώρα στην οποία μεγαλώσαμε. Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Έλληνονιγηριανοι και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας» καταλήγει η ανάρτηση του φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς.

ante-new-anar
Είχε προηγηθεί η παρέμβαση της γενικής γραμματέως Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρίας Γιαννακάκη, η οποία ζητούσε με επιστολή της την παρέμβαση του ΕΣΡ και της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για όσα ακούστηκαν από τον Τάκη Τσουκαλά σε τηλεοπτική εκπομπή στην οποία εμφανιζόταν να αποκαλεί «πίθηκο» τον Θανάση Αντετοκούνμπο.

Ακολούθησε, πάντως, δήλωση του Τάκη Τσουκαλά στην οποία υποστήριξε ότι «δεν αναφέρθηκα ποτέ με ρατσιστική διάθεση σε φυλετικά χαρακτηριστικά, αλλά χαρακτήρισα και καυτηρίασα τη συμπεριφορά ενός αθλητή που τιμωρήθηκε δυο φορές μάλιστα από τους διαιτητές με παρατήρηση και τεχνική ποινή».

Κλείσιμο
Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής: «Με αφορμή τη συνεχή προσπάθεια για την δημιουργία εντυπώσεων από το πουθενά και την εμπλοκή του ονόματος μου σε κατά φαντασίαν και ανύπαρκτες ρατσιστικές επιθέσεις ξεκαθαρίζω τα εξής: Δεν αναφέρθηκα ποτέ με ρατσιστική διάθεση σε φυλετικά χαρακτηριστικά, αλλά χαρακτήρισα και καυτηρίασα τη συμπεριφορά ενός αθλητή που τιμωρήθηκε δυο φορές μάλιστα από τους διαιτητές με παρατήρηση και τεχνική ποινή. Γνωρίζω πολύ καλά ποιο μέσο έχει προσπαθήσει να αναγάγει σε ρατσιστικό θέμα το συγκεκριμένο περιστατικό και τους προειδοποιώ ότι θα ακολουθήσω τη νόμιμη δικαστική οδό ως απάντηση στην προσπάθεια συκοφάντησής μου».

Δείτε βίντεο: Ξεσπά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για τη ρατσιστική επίθεση στον Θανάση: "Είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει"
Ξεσπά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει"

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης