Δεν μιλούσαμε για προανακριτική, λένε τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ για το Ερρίκος Ντυνάν

Δεν μιλούσαμε για προανακριτική, λένε τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ για το Ερρίκος Ντυνάν

ΝΔ: Η εξεταστική κατέληξε σε φιάσκο - Δεν μιλούσαμε για προανακριτική, λέει ο Αντώνης Μπαλωμενάκης και χαρακτηρίζει πρόωρα και κακόβουλα τα σχετικά δημοσιεύματα - «Η κυβέρνηση επιχειρεί να ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση - Δείτε το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση του νοσοκομείου - Λοβέρδος: Αποκαλύφθηκαν οι μηχανορράφοι

errikos-ntynan
Για μια ακόμα υπόθεση που κατέληξε σε φιάσκο κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα.
Πηγές από την αξιωματική αντιπολίτευση τονίζουν δε ότι «Η λάσπη τους θα επιστρέψει για τα πραγματικά τους σκάνδαλα». Η ΝΔ τονίζει ότι και  μόνο το γεγονός ότι  η εξεταστική δεν κατέληξε σε προανακριτική σημαίνει ότι δεν βρέθηκαν καθοιονδήποτε τρόπο ούτε καν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν κατηγορίες εναντίων των υπουργών. Εξηγεί δε ότι η επιστροφή της υπόθεσης στην Δικαιοσύνη που ούτως ή άλλως την ερευνά, δείχνει ότι το μόνο που θέλει αν κάνει το Μέγαρο Μαξίμου είναι να ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση υπενθυμίζουν τέλος ότι το Ντυνάν πουλήθηκε 115 εκ ενώ χρωστούσε 230 και πληρώθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι. Προκειμένου δε να δείξουν πως το αντίτιμο της πώλησης ήταν υψηλό σημειώνουν ότι η σημερινή κυβέρνηση το επαναγόρασε με 75 εκατ. ευρώ και μηδέν χρέη.

Μπαλωμενάκης: Πρόωρα και κακόβουλα τα δημοσιεύματα που μιλούσαν για προανακριτική

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την χαοτική απόσταση που χωρίζει το περιεχόμενο του πορίσματος με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επιμελώς είχε καλλιεργηθεί το προηγούμενο διάστημα από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχείρησε ο πρόεδρος της εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάης. Μιλώντας σε δημοσιογράφους χαρακτήρισε «πρόωρα και πιθανώς κακόβουλα» τα δημοσιεύματα που προανήγγειλαν την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής. Ωστόσο πρέπει αν σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα προήλθαν από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Ανδρέας Λοβέρδος: Αποκαλύφθηκαν οι μηχανορράφοι

«Το φιάσκο της απουσίας συγκεκριμένων αναφορών στο πόρισμα αποκαλύπτει σε κοινή θέα το μέγεθος της μηχανορραφίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος και προσθέτει «Συγχρόνως αναδεικνύει εκείνο που είχα επισημάνει από την αρχή αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής. Δηλαδή το έσχατο σημείο πολιτικής και ηθικής εξαχρείωσης, στο οποίο έχει καταβαραθρωθεί η Κυβέρνηση.  Οι μηχανορράφοι όμως για ένα να είναι βέβαιοι: θα λάβουν τις απαντήσεις που τους αξίζουν».

Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση του νοσοκομείου

Πολιτικές ευθύνες στους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη καταλογίζει το πόρισμα για την πώληση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» που συνέταξε η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Κλείσιμο
Στο κείμενο δεν γίνεται αναφορά για ανάγκη σύστασης προανακριτικής επιτροπής, ωστόσο προτείνεται προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να διαπιστώσουν εάν οι κύριοι Λοβέρδος και Γεωργιάδης τέλεσαν αδικήματα «δια πράξεων ή παραλείψεων».

Το πόρισμα θα συζητηθεί αύριο σε συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής ενώ το επόμενο διάστημα και εως τις 20 Νοεμβρίου θα παραδοθούν από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τρία ακόμα πορίσματα για την αγορά εμβολίων αντιμετώπισης του ιού της γρίπης, για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις.

Διαβάστε εδώ το πόρισμα που συνέταξε η πλειοψηφία, δηλαδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ολοκλήρωση της εξεταστικής για το Ερρίκος Ντυνάν


Στο πόρισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων πως: «Κρίσιμες νομοθετικές παρεμβάσεις σχετικώς με το Κ.Ι.Ε.Ν. έγιναν από τον Δ. Αβραμόπουλο και από τον Α. Λοβέρδο. Οι νομοθετικές παρεμβάσεις του Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη ήταν μεν κρίσιμες, αλλά αφορούσαν το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο ευρίσκετο ήδη σε εξέλιξη η αναγκαστική εκτέλεση εις βάρος του Κ.Ι.Ε.Ν. Οι παρεμβάσεις του Α. Γεωργιάδη ήταν μεν κρίσιμες, αλλά δεν ήταν νομοθετικές».

Ωστόσο, η πρόταση για περαιτέρω διερεύνηση των χειρισμών Λοβερδου από την δικαιοσύνη δεν αφορά τις νομοθετικές του πράξεις άλλα γιατί - όπως επισημαίνεται- απέφυγε να απαντήσει με ειλικρίνεια στα ερωτήματα της επιτροπής.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι, αναφορικώς με όσα κατέθεσε ενώπιόν της ο Α. Λοβέρδος, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι από τα προαναφερόμενα με σαφήνεια προκύπτει ότι κατά την ένορκη εξέτασή του στη συνεδρίαση της 18-7-2017 απέφυγε να απαντήσει με ειλικρίνεια στο ερώτημα για τον λόγο που η εν λόγω τροπολογία συνετάγη τον Ιούλιο του 2011 από τον Α. Μαρτίνη και τον Β. Στεργίου, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο αντιστοίχως του Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν., επιμείνας ότι αυτή συνετάγη τον Μάρτιο του 2012 από το νομικό του σύμβουλο Δημήτριο Μπαλασόπουλο, οπότε και ψηφίσθηκε».

Αντίστοιχα για τον κ Γεωργιάδη επισημαίνεται: «Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι, αναφορικώς με την αποδοχή από τον Α. Γεωργιάδη και από τα μέλη του Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν. του Μνημονίου της 26-3-2014 και την με υπογραφή του από τον ίδιο (Α. Γεωργιάδη) και από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΚΙ.Ε.Ν. Γ. Κωσταρά και Α. Πανεθυμιτάκη αντιστοίχως,  

απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι (πέραν της παρακάμψεως του νομοθετικού προστατευτικού πλέγματος για το Ίδρυμα και για την κοινωφελούς σκοπού περιουσία του και πέραν της παρακάμψεως της τελευταίας διατάξεως της υπ’ αρ. 232/18-2-2014 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Αθηνών, που απαγόρευσε οποιαδήποτε εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ε.Ε.Σ.) με την αναγκαστική εκτέλεση κατά του συνόλου της περιουσίας του Κ.Ι.Ε.Ν. και την (αναγκαστική) πώλησή της δια του πλειστηριασμού της 24-9-2014 εζημιώθη αυτή (περιουσία και δη κοινωφελούς σκοπού) με σκόπιμες πράξεις και παραλείψεις προσώπων, τα οποία είχαν νομική υποχρέωση να την επιμελούνται και να την προστατεύουν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης