Δεν μιλούσαμε για προανακριτική, λένε τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ για το Ερρίκος Ντυνάν

errikos-ntynan

ΝΔ: Η εξεταστική κατέληξε σε φιάσκο - Δεν μιλούσαμε για προανακριτική, λέει ο Αντώνης Μπαλωμενάκης και χαρακτηρίζει πρόωρα και κακόβουλα τα σχετικά δημοσιεύματα - «Η κυβέρνηση επιχειρεί να ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση - Δείτε το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση του νοσοκομείου - Λοβέρδος: Αποκαλύφθηκαν οι μηχανορράφοι

Για μια ακόμα υπόθεση που κατέληξε σε φιάσκο κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα.
Πηγές από την αξιωματική αντιπολίτευση τονίζουν δε ότι «Η λάσπη τους θα επιστρέψει για τα πραγματικά τους σκάνδαλα». Η ΝΔ τονίζει ότι και  μόνο το γεγονός ότι  η εξεταστική δεν κατέληξε σε προανακριτική σημαίνει ότι δεν βρέθηκαν καθοιονδήποτε τρόπο ούτε καν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν κατηγορίες εναντίων των υπουργών. Εξηγεί δε ότι η επιστροφή της υπόθεσης στην Δικαιοσύνη που ούτως ή άλλως την ερευνά, δείχνει ότι το μόνο που θέλει αν κάνει το Μέγαρο Μαξίμου είναι να ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση υπενθυμίζουν τέλος ότι το Ντυνάν πουλήθηκε 115 εκ ενώ χρωστούσε 230 και πληρώθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι. Προκειμένου δε να δείξουν πως το αντίτιμο της πώλησης ήταν υψηλό σημειώνουν ότι η σημερινή κυβέρνηση το επαναγόρασε με 75 εκατ. ευρώ και μηδέν χρέη.

Μπαλωμενάκης: Πρόωρα και κακόβουλα τα δημοσιεύματα που μιλούσαν για προανακριτική

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την χαοτική απόσταση που χωρίζει το περιεχόμενο του πορίσματος με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επιμελώς είχε καλλιεργηθεί το προηγούμενο διάστημα από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχείρησε ο πρόεδρος της εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάης. Μιλώντας σε δημοσιογράφους χαρακτήρισε «πρόωρα και πιθανώς κακόβουλα» τα δημοσιεύματα που προανήγγειλαν την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής. Ωστόσο πρέπει αν σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα προήλθαν από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Ανδρέας Λοβέρδος: Αποκαλύφθηκαν οι μηχανορράφοι

«Το φιάσκο της απουσίας συγκεκριμένων αναφορών στο πόρισμα αποκαλύπτει σε κοινή θέα το μέγεθος της μηχανορραφίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος και προσθέτει «Συγχρόνως αναδεικνύει εκείνο που είχα επισημάνει από την αρχή αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής. Δηλαδή το έσχατο σημείο πολιτικής και ηθικής εξαχρείωσης, στο οποίο έχει καταβαραθρωθεί η Κυβέρνηση.  Οι μηχανορράφοι όμως για ένα να είναι βέβαιοι: θα λάβουν τις απαντήσεις που τους αξίζουν».

Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση του νοσοκομείου

Πολιτικές ευθύνες στους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη καταλογίζει το πόρισμα για την πώληση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» που συνέταξε η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Στο κείμενο δεν γίνεται αναφορά για ανάγκη σύστασης προανακριτικής επιτροπής, ωστόσο προτείνεται προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να διαπιστώσουν εάν οι κύριοι Λοβέρδος και Γεωργιάδης τέλεσαν αδικήματα «δια πράξεων ή παραλείψεων».

Το πόρισμα θα συζητηθεί αύριο σε συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής ενώ το επόμενο διάστημα και εως τις 20 Νοεμβρίου θα παραδοθούν από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τρία ακόμα πορίσματα για την αγορά εμβολίων αντιμετώπισης του ιού της γρίπης, για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις.

Διαβάστε εδώ το πόρισμα που συνέταξε η πλειοψηφία, δηλαδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ολοκλήρωση της εξεταστικής για το Ερρίκος Ντυνάν


Στο πόρισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων πως: «Κρίσιμες νομοθετικές παρεμβάσεις σχετικώς με το Κ.Ι.Ε.Ν. έγιναν από τον Δ. Αβραμόπουλο και από τον Α. Λοβέρδο. Οι νομοθετικές παρεμβάσεις του Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη ήταν μεν κρίσιμες, αλλά αφορούσαν το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο ευρίσκετο ήδη σε εξέλιξη η αναγκαστική εκτέλεση εις βάρος του Κ.Ι.Ε.Ν. Οι παρεμβάσεις του Α. Γεωργιάδη ήταν μεν κρίσιμες, αλλά δεν ήταν νομοθετικές».

Ωστόσο, η πρόταση για περαιτέρω διερεύνηση των χειρισμών Λοβερδου από την δικαιοσύνη δεν αφορά τις νομοθετικές του πράξεις άλλα γιατί - όπως επισημαίνεται- απέφυγε να απαντήσει με ειλικρίνεια στα ερωτήματα της επιτροπής.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι, αναφορικώς με όσα κατέθεσε ενώπιόν της ο Α. Λοβέρδος, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι από τα προαναφερόμενα με σαφήνεια προκύπτει ότι κατά την ένορκη εξέτασή του στη συνεδρίαση της 18-7-2017 απέφυγε να απαντήσει με ειλικρίνεια στο ερώτημα για τον λόγο που η εν λόγω τροπολογία συνετάγη τον Ιούλιο του 2011 από τον Α. Μαρτίνη και τον Β. Στεργίου, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο αντιστοίχως του Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν., επιμείνας ότι αυτή συνετάγη τον Μάρτιο του 2012 από το νομικό του σύμβουλο Δημήτριο Μπαλασόπουλο, οπότε και ψηφίσθηκε».

Αντίστοιχα για τον κ Γεωργιάδη επισημαίνεται: «Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι, αναφορικώς με την αποδοχή από τον Α. Γεωργιάδη και από τα μέλη του Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν. του Μνημονίου της 26-3-2014 και την με υπογραφή του από τον ίδιο (Α. Γεωργιάδη) και από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΚΙ.Ε.Ν. Γ. Κωσταρά και Α. Πανεθυμιτάκη αντιστοίχως,  

απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι (πέραν της παρακάμψεως του νομοθετικού προστατευτικού πλέγματος για το Ίδρυμα και για την κοινωφελούς σκοπού περιουσία του και πέραν της παρακάμψεως της τελευταίας διατάξεως της υπ’ αρ. 232/18-2-2014 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Αθηνών, που απαγόρευσε οποιαδήποτε εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ε.Ε.Σ.) με την αναγκαστική εκτέλεση κατά του συνόλου της περιουσίας του Κ.Ι.Ε.Ν. και την (αναγκαστική) πώλησή της δια του πλειστηριασμού της 24-9-2014 εζημιώθη αυτή (περιουσία και δη κοινωφελούς σκοπού) με σκόπιμες πράξεις και παραλείψεις προσώπων, τα οποία είχαν νομική υποχρέωση να την επιμελούνται και να την προστατεύουν.

ΣΧΟΛΙΑ (17)

@ κοινός νους

Τα χρέη δεν είναι 210, αλλά 310 δις. Το πώς μαζεύτηκαν θα το καταλάβεις, αν αναλογιστείς πόσα έπαιρνες πριν την κρίση και πόσα τώρα. Πότε βγαίνανε στην σύνταξη πριν και πότε τώρα. Τι εφάπαξ έπαιρνες πριν και τι τώρα. Πόσα έβαλες στο στρώμα πριν και τα τρως τώρα, πόσα σπίτια έχτισες πριν και πόσα τώρα και πάει λέγοντας. Δέκα εκατομμύρια Έλληνες από 30.000 ο καθένας μας κάνουν 300 δις και τα άλλα 10 δις ας δεχτώ ότι τα φάγανε αυτοί που αποκαλείς λαμόγια. Να πως μαζεύτηκαν τα χρέη.

Πινοκιο

Μπραβο μπραβο σκεψου να μην εχεις κοινο νου..... Τα μοιρασαμε τελειωσαμε ,,,,οι εργαζομενοι και οι συνταξιουχοι στη χωρα μας ειναι δεκα εκατομμυρια

κοινος νους

φιλος για τα χρεη του ντυναν μιλησα οχι για τα χρεη της χωρας,αν μιλησουμε για την χωρα μας και προσθεσουμε και το psi που εφαγαν τα λεφτα των ασφαλιστικων ταμειων και των μικροομολογιουχων +οσα εχουμε αποπληρωσει πανω απο 500 δις μας χρεωσαν-εκλεψαν και τωρα θελουν να ξαναγυρισουν για να μας σωσουν απο τα δεινα που εκεινοι προκαλεσαν

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ,ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ,ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΑΘΕΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ.

Άγγελος

Ο υπουργός υγείας Ξανθός στην εξεταστική: "Δεν τεκμαίρεται ζημιά του Δημοσίου στην υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν. Tο νοσηλευτικό ίδρυμα δεν ήταν δημόσιο και άρα δεν τεκμαίρεται ζημιά του δημοσίου. Tο υπουργείο Υγείας ούτε επιχορηγεί, ούτε επιχορηγούσε, το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα. Δεν τεκμαίρεται ζημιά του δημοσίου από την μη καταβολή νοσηλίων."

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Βρε τα ΣΥΡΙΖΟΛΑΜΟΓΙΑ... Να ετοιμάζεστε σιγά σιγά, γιατί ο Κυριάκος και ο Αδωνις ΔΕΝ θα σας λυπηθούν....

Το έγραφα καιρό, τα 0.60 με εβριζαν-κοροιδευαν!

Ειναι νωρις για δημοσκοπησεις! Πρωτα ο Τσιπρας θα μας βγάλει απο τα μνημονια, μετα θα μπορεσει να δωσει αρκετες παροχες, και οι συνταξεις εννοειται δεν θα κοπουν! Παράλληλα θα εχουμε Δικαστικες εξελιξεις σε ΚΕΕΛΠΝΟ και Νοβαρτις, "Ντιναν" , και ο λαός θα μάθει τα πεπραγμένα καποιων λαμογιων ...! Και μετα απ'ολα αυτα,' κυριοι' της αντιπολίτευσης θα ΣΥΡΘΕΙΤΕ σε εκλογές!

Πινοκιο

Τι δεν μας εβγαλε απο τα μνημονια .......που αυτη η κυβερνηση και αυτη η βουλη δεν θα υπεγραφε !!!!!!! Θυμασαι την γιαγια και τον παππου .....στις περιοδειες Τσιπρα.....δεν σεβαστηκε κανεναν ανθρωπο....ψεματα ψεματα ψεματα,,,,ΕΚΑΣ,ΕΝΦΙΑ, ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ .ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ.ΜΙΣΘΟΙ,ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,ΦΠΑ,ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ,ΛΙΜΑΝΙΑ ,ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ,ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΑ,ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ,ΕΡΤ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ,13ος,14ος........ΜΑΝΔΡΑ, ΜΑΤΙ, ΠΡΕΣΠΕΣ .....ολα τα διορθωσε !!!!! Ολα δικες του επιτυχιες !!!!! Βεβαια εγινε η Περιστερα καθηγητρια στο Μετσοβιο....πιθανον παναξια....ας μην ξεχναμε ομως τι εσερναν οι ιδιοι για την Νατασα...... Μια και μονη εξεταστικη η επομενη κυβερνηση ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΣΕ Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΣΥΡΖΑΝΕΛ......ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

GS

Προς τι η απορία??? οι ΣΦΥΡΙΖΑΝΕΚΟΥΠΑ δεν μιλούσανε για προανακριτική, για απευθείας φυλακή με συνοπτικές διαδικασίες, όπως σε όλα τα φασιστικά καθεστώτα, μιλούσανε...

Μ59

Δεν αφήνεις τα μίση ,στα υπόγεια του ΚΕΕΛΠΝΟ και στις κρυφές κρύπτες ο τσιπράκος θα σας πη@@@@ξει!!!! Τα σίδερα της φυλακής είναι για τους λεβέντες ανεξαρτήτως πολιτικής κατεύθυνσης , τα ίδια λέγανε για τον παπαντωνίου πριν κάποια χρονάκια και ο τύπος είναι στην μπουζού..... Όποιος με στοιχεία είναι λεβέντης να πάει μέσα ,αυτό καίει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τώρα γιαυτό ζητούν εδώ και τώρα εκλογές!! ΑΑ!! νομίζουν μάλιστα ότι θα τις κερδίσουν κιόλας μη χέσω !!! Τόσα χρόνια επί ΝΔ ΠΑΣΟΚ όλοι βγαίνανε λάδι και δεν άνοιγε μύτη. Ας πληρώσουν λοιπόν για τα κλεμμένα .....τώρα που οι "φασίστες" κυβερνούν.......

κοινος νους

τα 210 εκ χρεη πως μαζευτηκαν ομως δεν το λενε τα γαλαζοπρασινα λαμογια...παρατηρω παντως οτι εχουν μια αδυναμια στις 200αρες πχ τα χρεη των κομματων τους....οσο για το πορισμα ανεφερει οτι υπαρχουν πολιτικες ευθυνες,κανουν οτι δεν το καταλαβαινουν....

GS

Εαν είχες πράγματι κοινό νου θα καταλάβαινες ότι 'πολιτική ευθύνη' υπάρχει για τα πάντα και έχουν όλοι οι πολιτικοί, πρώην και νυν, δεν χρειαζόταν επιτροπή για να το πει... αλλά όταν κάνουν φασαρία για το τίποτε και μόνο για τις εντυπώσεις πρέπει να πουν και καμιά μαλακία στο τέλος και για να δικαιολογηθούν και για να ταίσουν σανό τα γίδια... αλλά ακόμη και τα γίδια φεύγουν σιγά σιγά από το μαντρί... το πόσες εργατοώρες χάθηκαν και τι χρήματα σπαταλήθηκαν ενώ γνώριζαν ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ οτι δεν θα προκύψει κάτι δεν βλέπω να σε απασχολεί... προφανώς μερικά πρόβατα έχουν μείνει ακόμη στη στάνη... μπεεεεε

@απορια

Σιγουρα εχεις κοινο νου και οχι αρριστεροψακασμενο;Τι δεν καταλαβαινεις;Δεν τα εφαγαν αυτοι παντως που κατηγορουσαν τοσους μηνες.Το ποιοι τα εφαγαν η πως μπηκαν μεσα ειναι αυκολο να το βρεις.Θυμασαι ποτε ο Συριζα η οι ΑΝΕΛ να ζητησαν να συγκρατηθουν οι μισθοι η να περιοριστουν σπαταλες σε φαρμακα και εξετασεις;Συνηθως περισσοτερα ζηταγαν.Το θεμα ειναι οτι εβγαλαν καποιους στη σεντρα απλα να παρουν ψηφους.Αυτο δεν σε ενοχλει;Τι εκαναν με τις λιστες που ελεγαν και τους ψηφισες να ψαξουν;Δεν σε ενοχλει αυτο.Δεν μπορει επειδη εισαι διορισμενος να μην τα βλεπεις αυτα.

Απλή λογική

Δηλαδή αυτοί που λέγανε και γράφανε ότι οι πολιτικοί τους αντίπαλοι θα ήταν φυλακή πριν το καλοκαίρι και δεν θα κάνανε διακοπές, λέγανε ψέμματα;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

720_4b84ffbfa3880b050c360bf0cd1e6878

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι εκπληρώνοντας εθνικό χρέος, τιμούμε, και φέτος, την ιερή μνήμη των τραγικών θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας και επισήμανε ότι είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες οι αξιώσεις της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας για το κατοχικό δάνειο και τις εν γένει αποζημιώσεις της ναζιστικής κατοχής

9