Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν: Πολιτικές ευθύνες σε Αβραμόπουλο, Λοβέρδο, Άδωνι και Βορίδη

hospital_ntynan

Οι βουλευτές της πλειοψηφίας προτείνουν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές να διαπιστώσουν εάν οι κύριοι Λοβέρδος και Γεωργιάδης τέλεσαν αδικήματα «δια πράξεων ή παραλείψεων»

Πολιτικές ευθύνες στους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη καταλογίζει το πόρισμα για την πώληση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» που συνέταξε η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Στο κείμενο δεν γίνεται αναφορά για ανάγκη σύστασης προανακριτικής επιτροπής, ωστόσο προτείνεται προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να διαπιστώσουν εάν οι κύριοι Λοβέρδος και Γεωργιάδης τέλεσαν αδικήματα «δια πράξεων ή παραλείψεων».

Το πόρισμα θα συζητηθεί αύριο σε συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής ενώ το επόμενο διάστημα και εως τις 20 Νοεμβρίου θα παραδοθούν από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τρία ακόμα πορίσματα για την αγορά εμβολίων αντιμετώπισης του ιού της γρίπης, για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις.

Διαβάστε εδώ το πόρισμα που συνέταξε η πλειοψηφία, δηλαδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ολοκλήρωση της εξεταστικής για το Ερρίκος Ντυνάν


Στο πόρισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων πως: «Κρίσιμες νομοθετικές παρεμβάσεις σχετικώς με το Κ.Ι.Ε.Ν. έγιναν από τον Δ. Αβραμόπουλο και από τον Α. Λοβέρδο. Οι νομοθετικές παρεμβάσεις του Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη ήταν μεν κρίσιμες, αλλά αφορούσαν το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο ευρίσκετο ήδη σε εξέλιξη η αναγκαστική εκτέλεση εις βάρος του Κ.Ι.Ε.Ν. Οι παρεμβάσεις του Α. Γεωργιάδη ήταν μεν κρίσιμες, αλλά δεν ήταν νομοθετικές».

Ωστόσο, η πρόταση για περαιτέρω διερεύνηση των χειρισμών Λοβερδου από την δικαιοσύνη δεν αφορά τις νομοθετικές του πράξεις άλλα γιατί - όπως επισημαίνεται- απέφυγε να απαντήσει με ειλικρίνεια στα ερωτήματα της επιτροπής.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι, αναφορικώς με όσα κατέθεσε ενώπιόν της ο Α. Λοβέρδος, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι από τα προαναφερόμενα με σαφήνεια προκύπτει ότι κατά την ένορκη εξέτασή του στη συνεδρίαση της 18-7-2017 απέφυγε να απαντήσει με ειλικρίνεια στο ερώτημα για τον λόγο που η εν λόγω τροπολογία συνετάγη τον Ιούλιο του 2011 από τον Α. Μαρτίνη και τον Β. Στεργίου, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο αντιστοίχως του Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν., επιμείνας ότι αυτή συνετάγη τον Μάρτιο του 2012 από το νομικό του σύμβουλο Δημήτριο Μπαλασόπουλο, οπότε και ψηφίσθηκε».

Αντίστοιχα για τον κ Γεωργιάδη επισημαίνεται: «Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι, αναφορικώς με την αποδοχή από τον Α. Γεωργιάδη και από τα μέλη του Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν. του Μνημονίου της 26-3-2014 και την με υπογραφή του από τον ίδιο (Α. Γεωργιάδη) και από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΚΙ.Ε.Ν. Γ. Κωσταρά και Α. Πανεθυμιτάκη αντιστοίχως,  

απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι (πέραν της παρακάμψεως του νομοθετικού προστατευτικού πλέγματος για το Ίδρυμα και για την κοινωφελούς σκοπού περιουσία του και πέραν της παρακάμψεως της τελευταίας διατάξεως της υπ’ αρ. 232/18-2-2014 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Αθηνών, που απαγόρευσε οποιαδήποτε εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ε.Ε.Σ.) με την αναγκαστική εκτέλεση κατά του συνόλου της περιουσίας του Κ.Ι.Ε.Ν. και την (αναγκαστική) πώλησή της δια του πλειστηριασμού της 24-9-2014 εζημιώθη αυτή (περιουσία και δη κοινωφελούς σκοπού) με σκόπιμες πράξεις και παραλείψεις προσώπων, τα οποία είχαν νομική υποχρέωση να την επιμελούνται και να την προστατεύουν.

ΣΧΟΛΙΑ (82)

ajohn

Αφού αυτοί το πούλησαν με δημοπρασία 115 εκατομμύρια χωρίς τα χρέη των 300 περίπου εκατομμυρίων ευρώ γιατί δεν το αγοράζουν οι τωρινοί με 60-70 εκατομμύρια ευρώ που το δίνουν όπως λέγεται οι τωρινοί ιδιοκτήτες;

Τεχνικο ειναι το θεμα...

Καλα σας τα λενε οι κοκκινοι αυτοφορακηδες των πρασινομπλε ! Δεν υπαρχουν ποινικες ευθυνες για το ριφιφι των δανεικων και των διορισμων και την χρεοκοπια της χωρας καθως και τον εξευτελισμο μας στα περατα της οικουμενης ! Τεχνικο ειναι το θεμα ! Γιαυτο θα τιμωρηθουν με βαρυτατες πολιτικες ευθυνες ! Ουχαχαχαχα.. Καλα σας κανουν γιδοπροβατα με δικαιωμα ψηφου ! ( Εξαιρουνται οι εχοντες καρφωμενα τα σαγονια τους στο κρατικο μασταρι )

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΝΔ

ΤΕΤΟΙΑ "ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ" ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΓΑ ΑΒΓΑ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΑΖΟΝΤΑΙ! ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΛΑΣΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΪΣΟΥΝ ΣΑΝΟ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕΣ ΑΜΟΙΒΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΜΕ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ, SIEMENS, NOVARTIS, ΛΙΣΤΕΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ-ΦΑΛΤΣΙΑΝΙ, PANAMA PAPERS ΚΛΠ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΑΠΟΣΤΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΩΣ ΑΔΕΙΟΙ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΑΠΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΘΟΡΥΒΟ ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ!

....

Γυψοσανίδες & παρελκόμενα σε μεγάλη ποικιλία. Στο κεελπνο θα βρείτε Γυψοσανίδες & παρελκόμενα και πολλά άλλα είδη σε μεγάλη γκάμα και απίστευτες τιμές. Ιδανικές για ξεπλυμα βρωμικου χρηματος, αποκρυψη στοιχειων απο τη δικαιοσύνη. Ρωτήστε τους πελατες μας της πασοκονουδου να σας το βεβαιώσουν!

ΑΔΩΝΙΣ

ετοιμασου να μοιραζεις ωρες για το ζεστο νερο με τον Κουφοντιντα μπουμπουκο

καποιος

"Πόρισμα" από ακροαριστερούς χουντικούς της σοβιετικής κουμμούνας. Έχουν απειλήσει τη μισή Δικαιοσύνη με εκκαθαρίσεις ως τυπικοί Σταλινικοί που δεν αναγνωρίζουν τη διάκριση των εξουσιών και ακόμα δεν έχουν βρει τίποτα οι έρευνες αφού τα πάντα είναι προκατασκευασμένη προεκλογική προπαγάνδα.

Πολιτικές ευθύνες λένε. Αρα δεν τους παραπέμπουν σε δίκη

Τι να τις κάνουμε τις πολιτικές ευθύνες που σημαίνει ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ? Πολιτικές ευθύνες έχουν ΟΛΟΙ όσοι κυβέρνησαν και οι πιο φρέσκες είναι τώρα των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ. Ποινικές θέλουμε να δούμε δηλ. κόσμο να τιμωρείται δικαστικά και κυρίως να φέρνουμε πίσω λεφτά. Τα άλλα για πολιτικές ευθύνες είναι άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε. Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ υποσχέθηκαν φυλακές. Πούντες ; Δεν τις βλέπω! Αλλο ένα ψέμα απο τους αριστερούς της φακής. Ρε π@στη μου ΟΥΤΕ μια αλήθεια δεν μπορούνε να πούνε. ΟΥΤΕ μια σωστή πράξη για αυτόν τον τόπο; Ακόμα και γι' αυτό δούλεμα!!! Ου να χαθείτε παλιολαμόγια.

ΚΡΥΠΤΕΣ ΣΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ.....

Κανένα τρόλ των Σμαροβενιζέλων για τα κρυμμένα έγγραφα στα υπόγεια του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν θα βγει να ποστάρει???? Θέλετε και εκλογές τώρα, για να μη βγαίνουν τα άπλυτα στην φόρα.......πουλάκια μου . Τέτοια χαρά δεν την δείτε .........ο μικρός θα σας πάρει τα σώβρακα !!!! για να ξεβρομίσει ο τόπος ρε γαμώτο!!!

ΓΙΩΡΓΗΣ

Mιλας, σαν να ειναι στο χερι του Τσιπρα, οποτε θελει να κλεινει τους πολιτικους του αντιπαλους στη φυλακη Επειδη το λετε εσεις στο καφενειο της γειτονιας σου, δεν παει να πει οτι ειναι οντως κλεφτες και καταχραστες.Ειδατε τι παθατε με το φιασκο σας στο Βατοπεδι,στις διαφορες λιστες και στη Ζημενς; Μαθε οτι υπαρχει διακριση των Εξουσιων,εντιμοι ελληνες δικαστες και Ευρωπη που επιβλεπει, και τα κολπακια που εχετε μαθει απο το Παραπετασμα και τους αλλους ''κομουνιστικους παραδεισους'' σας ειναι εδω, εντελως αχρηστα!

Κελι 33

Έρχεται και του ΚΕΕΛΠΝΟ!!

ΓΙΩΡΓΗΣ

Δεν αναστρεφεται το αρνητικο κλιμα για τον Τσιπρα με αυτη την επικοινωνιακη διαχειρηση των δηθεν σκανδαλων, γιατι ηδη εχουμε οιωνει προεκλογικη περιοδο και γνωριζουν οι παντες οτι ειναι φτηνιαρικα προελογικα κολπα του Τσιπρα. Νομιζει, οτι ειναι δυνατος στα επικοινωνιακα,γιατι ετσι του ειπανε, αλλα ηρθε η ωρα να διαπιστωσει οτι και σε αυτα δεν εχει ακομη ενηλικιωθει, αλλα ειναι πολυ'' μικρος πολιτικος''σε ολα,ο μικροτερος της Ευρωπης!

Κarletos

Ακομα και εαν υπηρχαν....η' υπαρχουν.....( ποινικες - πολιτικες ) ευθυνες...οι ΣΥΡΙΖΑΝΕ(Α)ΛΗΤΕΣ ειναι τοσο ανικανοι.....και ασχετοι.....που το μονο που θα καταφερουν....ειναι ο πλειστακης αυτοεξευτελισμος τους !

Δεν θελω τέτοια!

Που ειναι το copy paste σχολιο για το πόσος καιρος μενει για να φύγουχαχαχαχα οι Συριζανελητες, και για το ποσο προηγειτΑΧαχαχαχααα(!) η λαμογιολεχριτοΝΔ?

Ελα, μια συνήθεια ειναι!

Για άλλη μια φορα κερασμένο το αγγούρι από τον Αλέξη...Και με τη ψήφο μου στις επόμενες εκλογες θα βοηθησω κι εγω στη μεγέθυνση του αγγουριού αυτού!

Δεσμοφυλαξ

Μήπως γνωριζεις τι μαρκα τσιγαρα καπνιζει ο μπουμπουκος?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

portyy

Διενέργεια ναυτικής άσκησης ανήμερα της έναρξης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης προανήγγειλε η Τουρκία, συνεχίζοντας τις προκλητικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο

ammoxostos_ar

Η ανακοίνωση από το ψευδοκράτος ακολούθησε την γνωστοποίηση της πρόθεσης της ΕΕ να προχωρήσει σε λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας «Αν σας περνάει ελάτε να συλλάβετε το προσωπικό του Πορθητή» η απάντηση Ερντογάν που επιτέθηκε ξανά στον Μακρόν

4829827

«Η καλύτερη αποτροπή, η πιο ισχυρή είναι η ενότητα του έθνους», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών - «Αν προκύψει η απονενοημένη από πλευράς της Τουρκίας η απάντησή μας πρέπει να είναι ουσιαστική και αποτρεπτική», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος από την πλευρά της ΝΔ

be9cf030d1b560713cab36df72b969df_XL

Λίγες ώρες μετά τη σύνοδο των ευρωπαίων υποουργών Εξωτερικών ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη δεσμεύθηκε ότι θα προστατέψει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο 

1
340402

Με τα συμπεράσματα του Συμβουλίου, καθορίσθηκε η ακριβής χρονική περίοδος κατά την οποία θα ληφθεί και θα επιβεβαιωθεί η απόφαση για έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης στην ΕΕ αναφέρει ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας