LIVE

Κορωνοϊός

Δημοσκόπηση Marc για το ΘΕΜΑ: «Ναι» σε εκλογές, «όχι» σε κυβέρνηση-κουρελού από το 72%

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
kalpes_arthro

Αυτοδυναμία με 160 έδρες για τη ΝΔ - Πέντε κόμματα στη Βουλή - Το γαλάζιο προβάδισμα επανέρχεται σε διψήφιο επίπεδο, της τάξης του 10,2%, που με αναγωγή επί των εγκύρων αυξάνεται στο 11,2% - 59,7% ο Καμμένος βλάπτει την εικόνα της κυβέρνησης

Σε πλήρεις προεκλογικούς ρυθμούς κινείται πλέον η πολιτική ζωή του τόπου, καθώς οι τάσεις που επικρατούν στην κοινή γνώμη δείχνουν ότι οι κάλπες είναι πολύ κοντά και το αποτέλεσμά τους μοιάζει προδιαγεγραμμένο. Οι αναποφάσιστοι μειώνονται, όπως και εν γένει η αδιευκρίνιστη ψήφος, τα ποσοστά της οποίας προσομοιάζουν με παραμονές εκλογών.Την ίδια ώρα ενισχύεται η δύναμη σχεδόν όλων των κομμάτων, ωστόσο καθίσταται σαφές το προβάδισμα που αποσπά η Νέα Δημοκρατία, η οποία, ως εκ τούτου, παραμένει σταθερά σε τροχιά αυτοδυναμίας. Τα πολιτικά καύσιμα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να εξαντλούνται, καθώς οι πολίτες δυσπιστούν σχεδόν σε όλα τα κυβερνητικά αφηγήματα που λανσάρουν το τελευταίο διάστημα το Μέγαρο Μαξίμου και η Κουμουνδούρου, όπως η υποτιθέμενη καθαρή έξοδος από το μνημόνιο ή η διακηρυσσόμενη επιτυχία της περιβόητης Συμφωνίας των Πρεσπών. Στον απόηχο του θερμού επεισοδίου που σημειώθηκε στο θυελλώδες Υπουργικό Συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου με πρωταγωνιστές τους υπουργούς Αμυνας Πάνο Καμμένο και Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, οδηγώντας στην εκπαραθύρωση του δεύτερου, τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η Marc για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος» αποτυπώνουν άνοιγμα της διαφοράς που χωρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και εκτίναξη των ποσοστών της παράστασης νίκης υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε θηριώδη επίπεδα, άνευ προηγουμένου (74,3% έναντι 16,9%). Μέσα σε έναν μήνα η Νέα Δημοκρατία βελτιώνει την επίδοσή της στην πρόθεση ψήφου κατά 2 εκατοστιαίες μονάδες και φτάνει στο 28,5%, που είναι το υψηλότερο ποσοστό που είχε εντός του 2018. Ενισχυμένος κατά 1,4% είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ, που αυξάνοντας κατά τι τη συσπείρωσή του ανεβαίνει στο 18,3%. Ετσι, το γαλάζιο προβάδισμα επανέρχεται σε διψήφιο επίπεδο, της τάξης του 10,2%, που με αναγωγή επί των εγκύρων και αναλογική κατανομή της αδιευκρίνιστης ψήφου αυξάνεται στο 13,1%.

Μικρή ανατροπή καταγράφεται στη μάχη μέχρις εσχάτων που όλα δείχνουν ότι θα δοθεί για την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Στη μέτρηση αυτή το Κίνημα Αλλαγής με 6,5% (+0,8% από τον Σεπτέμβριο) προσπερνά τη Χρυσή Αυγή, που υποχωρεί ελαφρώς στο 5,9% (-0,2%) και υπερτερεί με βραχεία κεφαλή του ΚΚΕ, το οποίο με 5,7% (+0,4%) συμπληρώνει την πεντάδα των κομμάτων που έχουν μάλλον εξασφαλισμένη την είσοδό τους στην επόμενη Βουλή.

Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν η Ενωση Κεντρώων, που συγκεντρώνει, όπως και τον προηγούμενο μήνα, 2,2%, και το Ποτάμι, το οποίο με 1,8% (+0,5%) βελτιώνει κάπως την επίδοσή του. Οπως και οι ΑΝ.ΕΛ. του Πάνου Καμμένου, που με 1,2% (+0,2%) παραμένουν μακριά από το κατώφλι του 3% που δίνει το εισιτήριο για την εκλογή βουλευτών. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους εξωκοινοβουλευτικούς σχηματισμούς (την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, τη ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Αναλογική κατανομή αναποφάσιστων

Από τα πιο αξιοπρόσεκτα ευρήματα της μέτρησης είναι η σημαντική -τηρουμένων των αναλογιών- μείωση της αδιευκρίνιστης ψήφου (άκυρο, λευκό, αποχή και αναποφάσιστοι), που πέφτει συνολικά σχεδόν 5 μονάδες: από το 27,3% του προηγούμενου μήνα τώρα καταγράφεται στο 22,6%. Το πιο ενδιαφέρον σε αυτή τη μεταβολή είναι ότι η μετατόπιση από την γκρίζα ζώνη της αδιευκρίνιστης ψήφου στην έκφραση πρόθεσης ψήφου προς συγκεκριμένα κόμματα γίνεται κατά αναλογικό τρόπο. Με άλλα λόγια, οι εμφανιζόμενοι ως αναποφάσιστοι μοιράζονται σχεδόν με την ίδια αναλογία της δύναμης κάθε κόμματος. Το εύρημα αυτό θεωρείται σημαντικό για δύο λόγους: πρώτον, διότι καταρρίπτει τη θεωρία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντλήσει δυνάμεις από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων για να μειώσει τη διαφορά με τη Ν.Δ. και, δεύτερον, επιβεβαιώνει τις προβολές για την εκτίμηση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος με βάση την αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων.

Με βάση αυτούς τους υπολογισμούς του «ΘΕΜΑτος», προκύπτει ότι οι επιδόσεις που κατέγραψε η Marc οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στη σύνθεση της επόμενης Βουλής η Νέα Δημοκρατία ως πρώτο κόμμα μπορεί να εκλέξει 160 βουλευτές, ενώ η κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ θα συρρικνωθεί στις 71 έδρες, το ΚΙΝ.ΑΛ. θα εκπροσωπείται με 25 βουλευτές και η Χρυσή Αυγή με το ΚΚΕ θα διαθέτουν από 22 έδρες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο στα ποσοτικά όσο και στα ποιοτικά στοιχεία της μέτρησης μόλις και μετά βίας προσεγγίζει το 50% της δύναμης που είχε στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου του 2015. Και αυτό συμβαίνει κυρίως εξαιτίας της εν γένει πολύ χαμηλής συσπείρωσης των οπαδών που παρουσιάζει και φτάνει στο 47,6%. Την ίδια ώρα, το 30,3% των ψηφοφόρων φαίνεται να του έχουν κουνήσει μαντίλι κατευθυνόμενοι προς άλλους πολιτικούς χώρους, όπως στη Ν.Δ. που συγκεντρώνει πλέον το 16% των παλαιών Συριζαίων. Ετσι, ακόμη κι αν καταφέρει το μεγαλύτερο κυβερνητικό κόμμα να ανατρέψει τη διαφαινόμενη τάση για αναλογική κατανομή της αδιευκρίνιστης ψήφου, επαναπατρίζοντας το σύνολο των παλαιών ψηφοφόρων του που δηλώνουν αναποφάσιστοι ή διάθεση για αποχή, λευκό ή άκυρο (22,1%), δεν μπορεί να ανατρέψει τη διαφορά που έχει κατακτήσει η Ν.Δ., η οποία δεν διατηρεί μόνο τη συσπείρωσή της σε υψηλά επίπεδα (84%), αλλά έχει και εισροές καινούριων ψηφοφόρων. Ωθηση, τέλος, στην προσπάθεια να κατακτήσει την αυτοδυναμία παίρνει η αξιωματική αντιπολίτευση και από τη συνεχώς διευρυνόμενη διαφορά που αποσπά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία: τον προτιμά το 39,2%, που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό της τελευταίας διετίας, έναντι του -επίσης υψηλότερου από άλλες φορές- 25,4% που δείχνει προτίμηση στον νυν πρωθυπουργό.


galop1
galop2
72% ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ «Οχι» σε κυβέρνηση-κουρελού■ Το 47,9% πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα συμφωνήσει σε μετεκλογική περικοπή των συντάξεων
■ Σε ποσοστό 64,5% οι πολίτες ζητούν να απορριφθεί η Συμφωνία των Πρεσπών
■ Εξι στους δέκα (59,7%) πιστεύουν ότι η παραμονή Καμμένου βλάπτει την εικόνα της κυβέρνησης


Την άμεση προσφυγή στις κάλπες επιθυμεί η μεγάλη πλειονότητα της κοινής γνώμης η οποία μετά τα πρόσφατα επεισόδια στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θεωρεί βλαπτική την παραμονή του Πάνου Καμμένου στην κυβέρνηση, αν και έχει τη γνώμη ότι η οξεία διαμάχη του με τον Νίκο Κοτζιά έπρεπε να οδηγήσει στην απομάκρυνση και των δύο.

Η εικόνα αποσύνθεσης που εμφανίζει τελευταία η κυβέρνηση ενισχύει την απαισιοδοξία που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία και κάνει τους πολίτες δύσπιστους απέναντι στις κυβερνητικές εξαγγελίες, σε βαθμό που οι περισσότεροι να θεωρούν ότι ακόμη κι αν αποφευχθεί τώρα το μέτρο της νέας περικοπής των συντάξεων αυτό θα είναι προσωρινό και οι μειώσεις θα γίνουν ούτως ή άλλως μετά τις εκλογές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας στους τρεις ψηφοφόρους (36,7%) που στην κάλπη των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η σημερινή κυβέρνηση θα συμφωνήσει σε μετεκλογική περικοπή των συντάξεων, ενώ την άποψη αυτή συμμερίζεται και το 47,9% του συνόλου των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση που διενήργησε η Marc για το «ΘΕΜΑ» το διάστημα μεταξύ 22-24 Οκτωβρίου.

Από τα ευρήματα της έρευνας προκύπτει ότι μόνο ένας στους τέσσερις (24,5%) αποδέχεται τους ισχυρισμούς των κυβερνώντων ότι δεν μειωθούν οι συντάξεις, την ίδια ώρα που αντίστοιχο ποσοστό (22,8%) έχει προεξοφλήσει τη μείωση. Στους τελευταίους πλειοψηφούν οι οπαδοί της Ν.Δ. (29,9%), οι γυναίκες (25,9%) και οι ηλικιακά νεότεροι (24,5%).

Υπό αυτές τις συνθήκες δεν προκαλεί έκπληξη η απαισιόδοξη πεποίθηση για τις μεταμνημονιακές προοπτικές: το 42,9% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τους επόμενους μήνες η οικονομία της χώρας και η κατάσταση στην αγορά θα εξελιχθούν μάλλον προς το χειρότερο. Επιπλέον, ένας στους τρεις (36,2%) δεν βλέπει καμία βελτίωση και πιστεύει ότι θα συνεχιστούν τα πράγματα να είναι ίδια όπως σήμερα. Αισιοδοξία για καλύτερη προοπτική εκφράζει μόνο ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (34,7%) και ένας στους πέντε (20,2%) από το σύνολο του δείγματος της έρευνας. Σε αυτό πλαίσιο, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι περισσότεροι από ένας στους τρεις πολίτες (36,6%) δηλώνουν αδυναμία εκπλήρωσης των φορολογικών τους υποχρεώσεων. Τη μεγαλύτερη, μάλιστα, δυσκολία φαίνεται να έχουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, που σε ποσοστό 40,1% δηλώνουν ότι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν.

«Οχι» σε Πρέσπες, Καμμένο και Κοτζιά

Ιδιαίτερα αρνητική εξακολουθεί να είναι η πλειονότητα της κοινής γνώμης στην πρόθεση της κυβέρνησης να κυρωθεί από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό των Σκοπίων. Σε ποσοστό 64,5% οι πολίτες ζητούν να απορριφθεί και μόνο το 27,4% συναινεί στην επικύρωσή της. Μοιρασμένοι ακριβώς στη μέση είναι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που δίνουν ίδιο ποσοστό (46,8%) και στο «ναι» και στο «όχι». Περισσότερο απορριπτικοί είναι (ποσοστό 71%) οι κατοικούντες στη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ το «ναι» έχει υψηλότερα ποσοστά όσο κατοικεί κανείς νοτιότερα, με την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου να δίνουν 32,9% έναντι 60% όσων επιμένουν στο «όχι».

Την απομάκρυνση από την κυβέρνηση τόσο του Νίκου Κοτζιά όσο και του Πάνου Καμμένου θα ήθελε η πλειονότητα των πολιτών (48,5%) να ερχόταν ως συνέπεια της σύγκρουσης που είχαν μεταξύ τους κατά την τελευταία επεισοδιακή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Τη φυγή τους προκρίνει ως λύση και το 38,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, στις τάξεις των οποίων περισσότεροι από ένας στους τέσσερις (26,6%) προτιμούν να απομακρυνθεί ο κ. Καμμένος.

Τα στοιχεία της μέτρησης είναι ιδιαίτερα δυσμενή για τον αρχηγό των ΑΝ.ΕΛ., καθώς έξι στους δέκα πολίτες (59,7%) πιστεύουν ότι η παραμονή του στην κυβέρνηση βλάπτει την εικόνα της και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Μάλιστα την άποψη αυτή συμμερίζεται και η πλειονότητα (52,7%) όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, εκ των οποίων μόλις το 11,6% θεωρεί επωφελή τη συνέχιση της συμμαχίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αν, πάντως, ο κ. Καμμένος τηρήσει τη δέσμευσή του και αποχωρήσει από την κυβέρνηση, οι πολίτες φαίνεται να θέλουν καθαρή λύση στον πολιτικό γρίφο που θα δημιουργηθεί: περισσότεροι από επτά στους δέκα (72,2%) και ανάμεσά τους οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές. Αντιθέτως, μόλις το 17,1% επί του συνόλου και το 31,4% επί των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να επιδοκιμάζουν τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης-κουρελού, από ανεξάρτητους και βουλευτές που θα αποσκιρτήσουν από άλλα κόμματα για να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ.


galop3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (39)

Γιαννης

Kαι μετα την αυτοδυναμια τηςΝΔ ξυπνησατε!!! Αλαξτε πλ.ευρο!!! Πως βγαζετε το συμπερασμα οτι οι αναποφασιστοι θα πανε αναλογικα οταν ειναι γνωστο οτι ανηκουν στονΖΥΡΙΖΑ;!!!

Καρπαζούλης

Δεξιοί, θα ψηφίσετε Κούλη επειδή σας αρέσει το .... αυτομαστίγωμα ; Το κόμμα του η ΝΔ οφείλει 300 εκατομμ. και δε δίνει ούτε σεντ. Το δίκαιο θα ήταν να μπουν φυλακή και όχι να γίνουν κυβέρνηση, δε συμφωνείτε ; Ελάτε να τους καρπαζώσουμε μαζί.

Καρπαζούλης των Συριζαίων

96 ΔΙΣ μας χρέωσε το τσίρκο σου μέσα σε 5 μήνες! Ξεπούλησαν τη Μακεδονία, κατέστρεψαν τα πανεπιστήμια, έκλεισαν την Αμυγδαλέζα και άνοιξαν τα σύνορα, κατέστρεψαν τα ταμεία, γέμισαν το σάπιο δημόσιο με καινούργιους κοπρίτες-κομματοσκυλα, κ.α. πολλά! Ελπίζω ΟΛΟΙ οι ΣυριζΑνθελ να μπουν φυλακή για το κακό που έκαναν στον τόπο!

Αριστερός - Ταξικός

Ολοι ξέρουμε ότι θα πέσει φάπα τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ του 2019 όταν και θα γίνουν οι εκλογές...Ο Σύριζα θα έχει αντιστρέψει το κλίμα και θα έχει αναδειχθεί νικητής προς απογοήτευση τον απανταχού δεξιούληδων....Θα σας γλεντήσει ο Αλέξης για μια ακόμη φορά....

Φτου

Φτου

dimitri

Αχ καλέ Ουαουαου? Θα πάρεται αυτό που σας αξίζει, δηλ. τον @@@@@ο.

Ερνεστο

Αστο απλυτε, το εχασεs απο την αρχη….Χορτασαμε "γλεντι" απο τουs χορουs στο συνταγμα με το ΧαχΑλεξη...Για ρωτα τα "προβατα" που πιστεψαν την καταργηση του Ενφια και την σεισαχθεια που εταζε ο αρχηγοs σου μ'ενα νομο και ένα αρθρο τι θα ψηφησουν στιs επομενεs εκλογεs...χαχαχα! Ποτε ξανα Αριστερα και πισω στο 3% μολιs φυγουν και οι κλεφτοπασοκοι που μαζεψε ο Τσυριζα.....

Πάρτε κράνη να προφυλαχθείτε!

Τί να "αναστρέψει" ρε κοπρίτη; Σε λίγο θα θέλετε μεσαιωνικές πανοπλίες για να βγείτε στο δρόμο... Ο κόσμος ΣΑΣ ΜΙΣΕΙ, και το ξέρετε! 6 μήνες το πολύ ακόμα!

Q

Με ποση νοθεια σκοπευετε να "αντιστρεψετε το κλιμα". Ποσους μετακλητους σκοπευετε να βαλετε με την ιδιοτητα του δικαστικου αντιπροσωπου και ποσες μιζες θα πεσουν για να ξεχαρβαλωσετε τις καλπες απο το ανοιξε-κλεισε? Με τιμιες εκλογες δεν βγαζετε ουτε τα ποσοστα των συντροφων σας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ...

Ε

Οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία, το αποτέλεσμα πρόκειται να είναι ακριβώς το ίδιο με το τώρα. Δεν έχει σημασία αν επάνω θα είναι η ΝΔ [Ο κούλης δεν πρόκειται να δει καρέκλα] ή το ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ ή το αστείο ΚΚΕ. Όποιος και να είναι επάνω το αποτέλεσμα για τον λαό θα είναι το ίδιο. Μόνο αν ο λαός αναλάβει την τύχη του θα υπάρξει αποτέλεσμα. Αν δεν γκρεμιστεί το υπάρχον οικοδόμημα δεν θα ξημερώσει στην Ελλάδα. Αλλά για να γκεριμιστεί χρειάζεται ο λαός να μην φοβάται. Χρειάζεται ο λαός να δώσει μάχη. ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΑΜΑΧΗΤΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ. ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΑΜΑΧΗΤΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

...

Την ελευθερία σου άφησες να την πουλήσουν αυτοί που ψήφιζες τόσα χρόνια για φτηνά δανεικά. Τώρα ήρθε ο λογαριασμός. Με τις υγείες σου.

@

Όνειρα χειμερινής νυκτός της ΝΔ.. Οι ψευτοδημοσκοπήσεις συνεχίζονται απανωτές που οι ψευτοδημοσκόποι εν διατεταγμένη υπηρεσία όντες παρουσιάζουν συνεχώς τη ΝΔ από 8 - 17% μπροστά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Η προσγείωση της Νουδούλας θα γίνει και πάλι ανώμαλη το βράδυ των εκλογών εν τω φθινοπώρω και εν έτει 2019. Και τούτο διότι η Νουδούλα είναι πάντα αμετανόητη και αδιόρθωτη στην τραγελαφική τακτική της (από την πρώτη στιγμή να σκέφτεται το γκρέμισμα των Κυβερνήσεων με ψευδολογίες, κινδυνολογίες, λασπολογίες καταστροφολογίες, δολοφονίες χαρακτήρων, μηχανεύματα αποστασιών, χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα, με αερολογίες, να είναι "και με τον χωροφύλαξ και με την αστυφύλαξ", με δολοπλοκίες …….και πλείστα άλλα τεχνάσματά της). Το μητσοτακέικο βρίσκεται εν πανικώ και προσπαθεί πάση θυσία με ψευτοελπίδες και πολλά άλλα κόλπα να συγκρατεί τους βουλευτές που είναι ανάστατοι με τη νέα ήττα της ΝΔ που προοιωνίζεται, με Κούλη αρχηγό εις εκλογάς εν τω 2019....Και ως τότε ας χαίρουσι άγαν και συλλήβδην...….

Όνειρα γλυκά

Όποιος μιλάει για αυτοδυναμία στη σημερινη εποχη, πλαναται πλανην οικτρα. Όποτε -και ...αν- γίνουν εκλογές, συγκυβερνηση θα προκυψει, πιθανοτατα νδ-συριζα, ίσως και τριτου κομματος.

philosopher

Δεν ειναι επιτακτικη αναγκη να γινουν εκλογες κατα την γνωμη μου. Η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,ευτυχως,τα παει σχετικα καλα απο την στιγμη που καταλαβαν οτι θα πρεπει να κανουν ακριβως αυτο που υπαγορευεται απο τις ΗΠΑ και τις λοιπες μεγαλες δυναμεις, ακομα και με εθνικο κοστος, περισωζοντας αν οχι την εθνικη κυριαρχια,που ποτε δεν ειχαμε-ας μην γελιομαστε, τουλαχιστον το ονομα και την την διαθεση διατηρησης της συνεργασιας-συμμαχιας. Ακομα και να γινουν εκλογες η πορεια της χωρας ειναι προδιαγεγραμμένη και ευτυχώς οι πολιτικές δυναμεις, ακομα και ο ΣΥΡΙΖΑ, το εχουν αντιληφθει.

Chris

είπε μυξοκλαίγοντας ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ που χώθηκε στο δημόσιο απ την πίσω πόρτα....

ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΛΑΔΑ ΜΕ...

ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ!! ΑΣ ΤΟ ΧΩΝΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΠΟΥΜΕ ΚΑΝ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ....."ΕΚΛΟΓΩΝ" ......

O Κατσίφας είχε ήδη παραδοθεί πριν εκτελεστεί από Αλβανούς.

Το κλίμα στον χώρο των β/Ηπειρωτών είναι ήδη βεβαρυμμένο. Στην δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα προστίθενται οι προσπάθειες σφετερισμού των κτημάτων των Ελλήνων, οι εκβιασμοί, οι απολύσεις, οι ξυλοδαρμοί, οι απειλές, οι προσβολές κατά της σημαίας, η συνεχής διαστρέβλωση ιστορίας μας, οι διαρκείς εποικισμοί, η επιμονή της αλβανικής κυβέρνηση να μην αποδίδει τα δικαιώματα στον ελληνισμό που περιγράφονται στις διεθνείς συνθήκες που υπέγραψε η ίδια έως και η κράτηση πριν λίγες μέρες στην Κακαβιά Χιμαραίου που δραστηριοποιείται στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων.

O Κατσίφας είχε ήδη παραδοθεί πριν εκτελεστεί από Αλβανούς.

Ο υπήκοος της Ελληνικής Δημοκρατίας β/Ηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από τα πυρά των Αλβανικών ειδικών δυνάμεων «RENEA» στο χωριό του, στους Βουλιαράτες του Μειονοτικού Δήμου Δρόπολης στην Βόρειο Ήπειρο. Ο Κωνσταντίνος δέχθηκε δυο θανατηφόρα πυρά ένα στο κεφάλι και ένα στο στήθος. Εξέφραζε ανοιχτά τις απόψεις του περί του δικαιώματος των β/Ηπειρωτών για Αυτοδιάθεση - Ένωση με το ελλαδικό κράτος, τόσο στις καθημερινές του συζητήσεις, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - γιαυτό αποτελούσε τον "εύκολο" στόχο.

@@ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ...ΗΡΩΕΣΣΣΣΣ...

Δεν παραδώθηκε ποτέ....Βγήκε τραυματισμένος φωνάζοντας ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ και οι Αλβανοί τον εκτέλεσαν επί τόπου.....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης