Ψευδοκράτος: Δεν θα αποδεχθούμε τετελεσμένα - Θέλουμε συνδιαχείριση για το φυσικό αέριο

Ψευδοκράτος: Δεν θα αποδεχθούμε τετελεσμένα - Θέλουμε συνδιαχείριση για το φυσικό αέριο

«Δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία μιας ντε φάκτο κατάστασης που θα καταπατεί τα δικαιώματά μας» δήλωσε σήμερα ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι 

kudret-ozersay
Ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι ανέφερε πως οι Τουρκοκύπριοι δεν θέλουν μόνο μερίδιο από το φυσικό αέριο της Κύπρου αλλά και συμμετοχή στην διαχείριση και εξόρυξη του.

Μιλώντας στη τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ», επανέλαβε πως η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι ότι δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία τετελεσμένων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι ανέφερε ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά κάνει πολιτική, δίνοντας κάποιες βάσεις που έχει στη νότια Κύπρο για να τις χρησιμοποιήσουν κάποιοι. Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να πάρει με το μέρος της μια τη Γαλλία, μια την Ιταλία». Σημείωσε ακόμα ότι το ίδιο είχε προσπαθήσει να κάνει και στο παρελθόν αγοράζοντας τους πυραύλους S-300, για να φέρει με το μέρος της τη Ρωσία. «Τώρα το κάνει με την Αμερική μέσω στρατιωτικής συνεργασίας, προσπαθώντας να φέρει με το μέρος της την Αμερική».

Υποστήριξε, επίσης, ότι η Τουρκία και το ψευδοκράτος δεν κινούνται με στόχο την απειλή, ούτε και προσπαθούν να θερμάνουν τα νερά στη Μεσόγειο. «Εμείς λέμε ότι δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία τετελεσμένων και μιας ντε φάκτο κατάστασης που θα καταπατεί τα δικαιώματά μας. Ακόμη κι αν ανήκει σε εμάς αυτός ο φυσικός πλούτος, εμείς δεν θέλουμε μόνο μερίδιο. Η στάση μας είναι πολύ ξεκάθαρη σε αυτό το θέμα.

Πρέπει να αποφασίσουμε μαζί με την ελληνοκυπριακή για τη διαχείριση και εξόρυξη του φυσικού αερίου από τους διεθνείς παράγοντες. Το μελλοντικό καθεστώς της Κύπρου είναι ένα ζήτημα τόσο οικονομικής όσο και πολιτικής και στρατηγικής σημασίας», ανέφερε ο Κουντρέτ Οζερσάι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης