Μητσοτάκης από Κεφαλονιά: Μόνος τρόπος να μην κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών είναι οι εκλογές

mitsotakis_kefalonia

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφανθεί όχι μόνο για την τύχη της χώρας αλλά και για τη συμφωνία αυτή, την οποία θεωρούμε επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ 

«Η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ είναι να γίνουν εκλογές προτού η συμφωνία κατατεθεί στην Βουλή», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μια ημέρα αφότου η σκοπιανή Βουλή πέρασε την πρώτη ψηφοφορία για την συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την στάση της ΝΔ απέναντι σ' αυτή τη συμφωνία.

Από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή γιατί θεωρούμε ότι είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα καθώς για πρώτη φορά εκχωρείται η "μακεδονική" γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα επικυρωθεί από τη Βουλή είναι να γίνουν εθνικές εκλογές πριν έρθει στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία. Η εικόνα της γειτονικής χώρας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη χθεσινή πρώτη ψηφοφορία δεν συνάδει με την εικόνα χώρας που προσδοκά να μπει στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια».

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρακολούθησε στην Κεφαλονιά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του 'Αγιου Γεράσιμου. Επίσης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κεφαλονιάς, ενώ τον συνόδευε ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λευτέρης Αυγενάκης, ο τομεάρχης υγείας Βασίλης Οικονόμου και η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη στήριξη της ΝΔ, Ρόδη Κράτσα.

 

Ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στην αγορά και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς κατοίκους και καταστηματάρχες.
Δηλώσεις ΜητσοτάκηΔιαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ

«Με μεγάλη χαρά, επισκέπτομαι σήμερα την Κεφαλονιά γι να συμμετέχω και εγώ στη μεγάλη γιορτή του Αγίου Γερασίμου. Επισκέπτομαι την Κεφαλονιά, ένα νησί το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα και το οποίο έχω επισκεφθεί πολλές φορές στο παρελθόν, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη πολιτικά συγκυρία, ενόψει Περιφερειακών και εθνικών εκλογών. Με την ευκαιρία αυτή συνοδεύομαι από την κυρία Ρόδη Κράτσα, η οποία θα είναι και υποψήφια Περιφερειάρχης που θα απολαμβάνει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις Περιφερειακές εκλογές το ερχόμενου Μαΐου. Η κυρία Κράτσα είναι ένα στέλεχος με πολύ μεγάλη εμπειρία, με διεθνή εμβέλεια, καταγόμενη από τα Επτάνησα. Πιστεύω ότι θα μπορέσει να δώσει στα όμορφα νησιά των Επτανήσων μια καινούργια εξωστρεφή αναπτυξιακή δυναμική. Αυτό ακριβώς το οποίο χρειάζεται αυτός ο τόπος ο οποίος είναι τόσο προικισμένος με σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Και βέβαια είμαι εδώ για να ολοκληρώσω τη δέσμευση την οποία είχα αναλάβει ότι θα επισκεφθώ όλα τα νησιά των Επτανήσων, έτσι ώστε και εδώ στα Επτάνησα, να γίνει πράξη η μεγάλη πολιτική αλλαγή και η μονοεδρική της Κεφαλονιάς στις επόμενες εθνικές εκλογές να κερδηθεί και πάλι από τη Νέα Δημοκρατία».

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε, χθες το βράδυ ο κ. Ζάεφ στα Σκόπια κατάφερε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία για την πρώτη ψηφοφορία για τις συνταγματικές αλλαγές στη γειτονική χώρα. Θα θέλαμε το δικό σας σχόλιο.

Κ. Μητσοτάκης: «Εμείς, από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία αυτή όποτε και αν έρθει στην Ελληνική Βουλή, είτε τώρα είτε μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές. Και δεν θα το κάνει διότι θεωρούμε ότι η συμφωνία αυτή είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, καθώς για πρώτη φορά εκχωρεί στους γείτονες “Μακεδονική” γλώσσα και “Μακεδονική” εθνότητα. Δυστυχώς, καθώς προχωράει αυτή η διαδικασία παράγονται ολοένα και περισσότερα τετελεσμένα. Ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί ότι η συμφωνία αυτή δεν θα κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή είναι να διεξαχθούν εθνικές εκλογές πρίν η συμφωνία αυτή έρθει προς κύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έτσι ώστε ο Ελληνικός λαός να αποφανθεί -όχι μόνο για την τύχη της χώρας- αλλά και για τη συμφωνία αυτή την οποία όπως σας είπα, θεωρούμε ότι είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα. Από εκεί και πέρα, θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμα: Η εικόνα η οποία δόθηκε τις τελευταίες ημέρες στη γειτονική χώρα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας γι’ αυτήν την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή, κατά την άποψη μου, δεν είναι μια εικόνα η οποία συνάδει με μια χώρα η οποία να μπορεί να προσδοκά να γίνει μέλος της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας».

Δημοσιογράφος: Διαπιστώσατε κάτι, κατά την περιοδεία σας στα Ιόνια νησιά που θα έμπαινε ψηλά στην ατζέντα σας εάν είστε Κυβέρνηση την επόμενη ημέρα;

Κ. Μητσοτάκης: «Τα Ιόνια νησιά πρέπει να γίνουν πολύ πιο εξωστρεφή, πρέπει να αξιοποιήσουν τα σημαντικά τους συγκριτικά πλεονεκτήματα, πρέπει να αναδείξουν τη μοναδικότητα του τουριστικού τους προϊόντος, πρέπει να διευρύνουν την τουριστική τους περίοδο, πρέπει να συνδέσουν το τουριστικό τους προϊόν με τον πολιτισμό ο οποίος είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας των Ιονίων. Και πρέπει, βέβαια, ταυτόχρονα, να μπορέσουν να ρυθμίσουν και βασικά ζητήματα υποδομών τα οποία δυστυχώς με ευθύνη πολύ μεγάλη των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων, αλλά και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, δεν έχουν ακόμα επιλυθεί. Ήρθα εδώ στην Κεφαλονιά και βλέπω ένα νησί το οποίο είναι τακτοποιημένο και καθαρό. Πρέπει να σας πω ότι δεν είναι η εικόνα την οποία απεκόμησα από την τελευταία μου επίσκεψη στην Κέρκυρα. Κατά συνέπεια το ποιους θα επιλέξουν οι τοπικές κοινωνίες ως τοπικούς άρχοντες, σε επίπεδο Δήμων, αλλά και σε επίπεδο Περιφέρειας, έχει πολύ μεγάλη σημασία. Διότι, πολλά από τα ζητήματα που αφορούν την τοπική ανάπτυξη, αλλά και την ίδια την ποιότητα της ζωής των πολιτών εξαρτώνται τελικά απο την ικανότητα των τοπικών αρχόντων».

Ακολούθως, ο κ. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Δήμο Κεφαλλονιάς, όπου και ανέφερε τα εξής:

«Σας ευχαριστώ πολύ για αυτή τη θερμή υποδοχή. Έρχομαι σε έναν τόπο με τον οποίον με συνδέουν παλιοί και πολύ στενοί δεσμοί. Για όσους δεν το γνωρίζουν περνούσα σταθερά μια εβδομάδα στην Κεφαλονιά κάθε Καλοκαίρι, από τα 18 μου μέχρι τα 30 μου. Έχω πολύ καλούς φίλους από την Κεφαλονιά- και είχα την ευκαιρία από τότε να γνωρίσω καλά αυτόν τον όμορφο τόπο, ο οποίος έχει τόσα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία, δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχουν αξιοποιηθεί στο βαθμό που θα έπρεπε.

Χαίρομαι επίσης πάρα πολύ που έρχομαι εδώ, στο Δημαρχείο, και συναντώ έναν πολύ παλιό καλό οικογενειακό φίλο, τον Aλέκο Παρίση, με τον οποίο συνδεόμαστε με οικογενειακούς δεσμούς φιλίας με την οικογένειά μου εδώ και πολλά χρόνια. Με τον Αλέκο πέραν της φιλικής μας σχέσης είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ και όταν ήμουν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης -όταν στο βαθμό που μπόρεσα- ανταποκρίθηκα στα αιτήματα του Δήμου. Και βοηθήσαμε και στα ζητήματα της κινητικότητας του προσωπικού, έτσι ώστε το νησί -με τη στήριξη της δημοτικής αρχής- να βρει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το βηματισμό του. Θα το πω ξανά, έρχομαι σε ένα νησί το οποίο είναι τακτικό και τακτοποιημένο. Και αυτό βέβαια, οφείλεται εν πολλοίς στην εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει η δημοτική ομάδα. Και αρκεί μια επίσκεψη σε άλλα νησιά των Επτανήσων για να καταλάβει κανείς το πόσο σημαντικό είναι τελικά να εκλέγουμε στις τοπικές κοινωνίες, ασχέτως παραταξιακών προτιμήσεων, ανθρώπους ικανούς, αποτελεσματικούς, που να αγαπούν τον τόπο τους και να παράγουν έργο. Και νομίζω ότι εδώ η δημοτική αρχή έχει παράξει ένα σημαντικό έργο, όχι μόνο στις βασικές υποδομές του νησιού, αλλά και στο να στηρίξει την προοπτική του, αλλά και το μέλλον, το οποίο ανοίγεται εξαιρετικά ελπιδοφόρο μπροστά μας για την Κεφαλονιά.

Η Κεφαλονιά είναι το νησί το οποίο σε σχέση με τα υπόλοιπα μεγάλα νησιά των Επτανήσων έμεινε σχετικά πίσω στην κούρσα της ανάπτυξης. Αυτό κάποτε μπορεί να ήταν μειονέκτημα. Σήμερα, όμως, μπορεί να είναι ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα, διότι έχει καταφέρει -σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό- να προστατεύσει το περιβάλλον. Και πάνω σε αυτό ακριβώς θα πρέπει το νησί να οικοδομήσει κοιτώντας το μέλλον με εξωστρέφεια και με αισιοδοξία.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να σας πω και πόσο χαίρομαι που η Νέα Δημοκρατία έχει αποφασίσει να στηρίξει πολιτικά για υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων την πολύ καλή μου φίλη τη Ρόδη Κράτσα. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι γνωστή σε όλες και σε όλους ως ένα στέλεχος της Παράταξης που έχει αφήσει το δικό της ξεχωριστό αποτύπωμα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Σε μια εποχή λοιπόν που μιλάμε για εξωστρέφεια, για άνοιγμα των Ιονίων στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο, νομίζω ότι δεν θα υπάρχει πιο κατάλληλο πρόσωπο να ηγηθεί αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Και θέλω να ζητήσω από όλα τα στελέχη μας να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια την οποία θα κάνει η Ρόδη, έτσι ώστε η Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων να ξαναέρθει κάτω από την πολιτική επιρροή της Νέας Δημοκρατίας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Θέλω τελειώνοντας να σας πω ότι έχω πολύ υψηλές προσδοκίες και για το πολιτικό αποτέλεσμα εδώ στην Κεφαλονιά. Τελευταία φορά που κερδήθηκε η μονοεδρική της Κεφαλονιάς από τη Νέα Δημοκρατία ήταν το 2007. Ήρθε η ώρα να την κερδίσουμε και πάλι. Και σε αυτήν την προσπάθεια θα πρέπει να συστρατευθούμε όλοι, παλιά έμπειρα στελέχη, νέα στελέχη, να δώσουμε τον αγώνα με ομόνοια, με ευπρέπεια, με πολιτικό πολιτισμό, βάζοντας ως κυρίαρχο στόχο το συμφέρον του Κόμματος. Και το συμφέρον του Κόμματος σε αυτήν τη συγκυρία είναι ταυτισμένο με το συμφέρον της χώρας. Όσο πιο γρήγορα μπορέσουμε να πετύχουμε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο, τόσο καλύτερα θα είναι για τα Ιόνια, τόσο καλύτερα θα είναι για την Κεφαλονιά. Δεν θέλω να πω περισσότερα εδώ στο Δημαρχείο. Θέλω και πάλι να ευχαριστήσω τον Αλέκο, όλη τη δημοτική ομάδα για αυτήν την πολύ θερμή υποδοχή που μου επιφύλαξαν. Να ευχηθώ καλή δύναμη στις επερχόμενες εκλογές και θέλω να πω και πάλι ότι η Ρόδη Κράτσα είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια εξαιρετική Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων».

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ

_DPF7177
_MPF3726
_MPF3908


_PAP1902
_PAP2249
_PAP2450ΣΧΟΛΙΑ (51)

Άγιος Γεράσιμος

Κυριάκο παιδί μου, βρες δουλειά!

Δεξιός Αδωνικός

Δυστυχώς είναι αργά πια και δεν πρέπει να τάζουμε στο λαό πράγματα που δεν γίνονται. Η Ελληνική πολιτεία υπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσαν εγγυήσεις στους Σκοπιανούς, αυτοί δώσανε εσωτερικές μάχες να αλλάξουν το σύνταγμά τους, Αμερική και Γερμανία θριαμβολογούν που μπαίνουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, και μπορεί τώρα η ΝΔ να τα αλλάξει αυτά; Με το Μπαρμπαρός να έχει δίπλα του 4 Τουρκικά πολεμικά πλοία και απέναντί του ένα Ελληνικό και 4 Αμερικανικά; Μην λέμε παιδιά πράγματα που δεν γίνονται, δυστυχώς ο Κοτζιάς το "έλυσε" το Μακεδονικό

Καρέτα - Καρέτα

Κούλη μου αγαπημένε, μιας και ήρθες στην Κεφαλλονιά θέλουμε να έρθεις να δεις και εμάς. Όλες οι χελωνίτσες ψηφίζουμε Κούλη- Κουτρούλη - ματογαριδούλι.

Ρε τι γίνεται στον κόσμο

Πες τε μου εσείς πως αυτή η "αγία" Mnτσoτακική οικoγέvεια έχει φτιάξει μια τεράστια περιουσία δίχως να έxoυν έναν επιχειρnματία, έναν γιατρό, έναν δικηγόρο ρε αδερφέ, έναν έμπoρο... κάτι τέλος πάvτων! Όλα τα "έσοδά" τους είναι από την πολιτική!

Ναι σύντροφε, αλλά είναι φανερά λεφτά

Δεν είναι λεφτά από δημόσια έργα με τα οποία ζουν κάποιες άλλες οικογένειες εδώ και 60 χρόνια. Εκεί άμα κάποιος ψάξει να βρει εκπτώσεις, καθυστερήσεις, υπερτιμολογήσεις, πλαστές βεβαιώσεις, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ξέρεις τι μπορεί να γίνει;

Aμπεμπελελέκoυα

Το 90% των NΔoυλωv που σκoύζoυν για την συμφωviα, ή μια τροπολογία αν την έκανε ο Koύλnς θα μας απαγόρευαν να κάνουμε την οποιαδήποτε κριτική! Αυτή η αμαρτία είναι παλιά σε αυτό τον τόπο. Η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός είναι ιδiov των κoμματικών φατριών και ο μεν εν αvαμονή λελέ Καραviκας καλά κάνει, αλλά η oρδή των σαvoφάγων που τον ακoλουθεi (και το βλέπετε από τους εδώ σχολιαστές) είναι πράγματι να τηv λυπάσαι.

Ένας Μακεδόνας

Αν το πιστεύετε πραγματικά μπορείτε να οδηγήσετε τη χώρα σε εκλογές εάν δηλώσετε παραιτηση όλοι οι βουλευτές της ΝΔ. Ιδού η Ρόδος ψευτόμαγκες !!

Γιαννης

Δεν γίνεται αυτό, μην λες σαχλαμάρες. Εάν ήταν δυνατόν θα είχε γίνει μέχρι τώρα τουλάχιστον μια φορα τα τελευταία 40 χρόνια σίγουρα. Για εξήγησε μας πως προβλεπεται αυτή η διαδικασία κατά το Σύνταγμα;

Αχ ρε Κούλη..

Καί τί θα πεις στο θείο sam και τη φράου merkel?Αφ' ενός να παρακαλάς να έρθει η συμφωνία στη Βουλή πριν τις εκλογές και αφ'ετέρου αν έρθει μετά τις εκλογές ετοιμάσου για την μεγαλύτερη κολοτούμπα ever.! Εδώ ο Τραμπακουλας μόνο τη Μελάνια δεν έστειλε να κάνει καμμιά πιπ@ στους Σκοπιανούς....και εσύ μας λες παραμύθια.

Εγω με το Κυριάκο έχουμε δυό μεγάλες διαφορές!!!

Κιγω βροντοφωνάζω θέλω εκλογές, χρόνια τώρα, αλλά κανείς δε μου δίνει μισθό, ούτε και βρίσκομαι σε καμιά λίστα υποψηφίων. Είμαι φωνακλάς και επαναλαμβανόμενος αλλά ανευ μισθοδοσίας, οχι όπως ο κυριάκος δλδ. Δυό είναι οι διαφορές μας αναμεταξύ μας! Ο Κυριάκος παίρνει μισθάρα και είναι του χοντρού του πλοιοκτήτη με τα άλευρα, κιγω είμαι του ρώσου και δεν παίρνω μία απο πουθενα........Πρόφατα ανακαλυψε ο εν δυναμη αυριανος πρωθυπουργός, πέτσινο κύπελλο της Παοκάρας αλλά για τον έμπορα κουμπάρο του ΜΟΥΓΓΑ.

τοκουκουλι του κουλη

Κ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΙΧΝΕΙΣ ΚΑΡΑΚΟΥΚΟΥΛΗ;;;;;;;; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ;;;;;;ΔΕΝ ΘΕΣ;;;ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ;;;; Η ΜΟΝΟ ΓΙΑ........ ΜΠΟΥΡΔΟΥΜΠΟΥΡΔΟΥ ΕΙΣΑΙ;;;;

Τοκος

ο κυριακος αγγιζει την τελι-οτη-τα ρε πεδι μουυυυ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης