«Καβγάς» Παππά - Αυγενάκη στο Twitter για την αποχώρηση του «ΤΙΤΑΝΑ»

papavgenak

«Άντεξε δύο παγκόσμιους πολέμους, αλλά όχι τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε ο βουλευτής της ΝΔ - «Όσο η πραγματικότητα σας διαψεύδει θα καταφεύγετε σε fake news», απάντησε  ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

Σε έναν άτυπο καβγά μέσω Twitter επιδόθηκαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς και ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή την μεταφορά της έδρας της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ στις Βρυξέλλες.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης σχολίασε στον λογαριασμό του στο Twitter την κίνηση αυτή της τσιμεντοβιομηχανίας τονίζοντας ότι «μετά τη ΦΑΓΕ, τη Βιοχάλκο και την CocaCola 3E, φεύγει και ο Τιτάνας που άντεξε δύο παγκόσμιους πολέμους και έναν εμφύλιο, αλλά όχι τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Νίκος Παππάς άδραξε την ευκαιρία να απαντήσει και κάνοντας retweet τη δήλωση του κ.Αυγενάκη, και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για fake news.

«ΦΑΓΕ, Βιοχάλκο και Coca Cola 3Ε έφυγαν από την Ελλάδα τη διετία 2012-2013. Από το 2015 ως σήμερα προχωρούν και ολοκληρώνονται στη χώρα πάνω από 50 μεγάλες επενδύσεις. Όσο η πραγματικότητα σας διαψεύδει, θα καταφεύγετε σε fake news», ήταν το tweet του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, ωστόσο, επανήλθε με νέο tweet, απαντώντας στον Νίκο Παππά, απαριθμώντας μία σειρά εταιρειών και βιομηχανιών που «από 2015 έως σήμερα έκλεισαν ή σταμάτησαν την παραγωγή τους». Ειδικότερα, ανέφερε:  «Ηλεκτρονική, ElDorado, Softex, Unilever, Groupon, Froneri, Πίτσος-BSH, Hellenic Steel, Bolton Hellas, Bacardi Hellas, ContiTech,PepsicoHBH, FrieslandCampina. Από 2015 έως σήμερα έκλεισαν ή σταμάτησαν την παραγωγή τους! @nikospappas16 θέλετε κι άλλες; Α,και πες μας μία από τις 50!»

Η τσιμεντοβιομηχανία, η οποία είναι από τις πιο παλιές εισηγμένες στο χρηματιστήριο Αθηνών (1912) αποχωρεί από την Αθήνα για να εισαχθεί πρωτογενώς στο Euronext.

Η απόφαση, η οποία δεν είναι τωρινή, σχετίζεται φυσικά με το γεγονός ότι στο ρηχό ελληνικό χρηματιστήριο, ο Τιτάνας δεν έχει την αποτίμηση που θα επιθυμούσε, καθώς οι καθημαγμένοι Έλληνες επενδυτές δεν μπορούν να διακρατούν επί μακρόν τις μετοχές, ενώ οι ξένοι επενδυτές ενδιαφέρονται για μετοχές με υψηλότερη ρευστότητα.

Η απόφαση του Τιτάνα έρχεται μετά τις δυο άλλες αποχωρήσεις (Coca- Cola, Βιοχάλκο) και αφήνει το ελληνικό χρηματιστήριο πιο κενό, ενώ δημιουργεί και ορισμένα προβλήματα στρέβλωσης (σ.σ διότι στην κεφαλαιοποίηση του Δείκτη πρέπει να αφαιρούνται οι κεφαλαιοποιήσεις των εταιρειών που έχουν παράλληλη διαπραγμάτευση).

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oswald0

Το μεσημέρι ο Οσβαλντ  που δικάζεται για την υπόθεση των υποβρυχίων, επέστρεψε στο σπίτι του συνοδευόμενος από αστυνομικούς και στη συνέχεια έσπασε το σύστημα επιτήρησης  - Κατηγορείται για υποθέσεις με μίζες στα εξοπλιστικά και στα μαύρα ταμεία της Siemens

7
ypourgeio-exwterikwn-1

Ενώ ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς επαίρεται ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του επιδίωξε να καταπολεμήσει φαινόμενα διαφθοράς, στην πράξη, κατά την περίοδο αυτήν, αποδυναμώθηκε σημαντικά ο πρωταρχικός θεσμικός μηχανισμός ελέγχου και εποπτείας του Υπουργείου αναφέρει η ΕΔΥ