«Καβγάς» Παππά - Αυγενάκη στο Twitter για την αποχώρηση του «ΤΙΤΑΝΑ»

papavgenak

«Άντεξε δύο παγκόσμιους πολέμους, αλλά όχι τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε ο βουλευτής της ΝΔ - «Όσο η πραγματικότητα σας διαψεύδει θα καταφεύγετε σε fake news», απάντησε  ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

Σε έναν άτυπο καβγά μέσω Twitter επιδόθηκαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς και ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή την μεταφορά της έδρας της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ στις Βρυξέλλες.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης σχολίασε στον λογαριασμό του στο Twitter την κίνηση αυτή της τσιμεντοβιομηχανίας τονίζοντας ότι «μετά τη ΦΑΓΕ, τη Βιοχάλκο και την CocaCola 3E, φεύγει και ο Τιτάνας που άντεξε δύο παγκόσμιους πολέμους και έναν εμφύλιο, αλλά όχι τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Νίκος Παππάς άδραξε την ευκαιρία να απαντήσει και κάνοντας retweet τη δήλωση του κ.Αυγενάκη, και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για fake news.

«ΦΑΓΕ, Βιοχάλκο και Coca Cola 3Ε έφυγαν από την Ελλάδα τη διετία 2012-2013. Από το 2015 ως σήμερα προχωρούν και ολοκληρώνονται στη χώρα πάνω από 50 μεγάλες επενδύσεις. Όσο η πραγματικότητα σας διαψεύδει, θα καταφεύγετε σε fake news», ήταν το tweet του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, ωστόσο, επανήλθε με νέο tweet, απαντώντας στον Νίκο Παππά, απαριθμώντας μία σειρά εταιρειών και βιομηχανιών που «από 2015 έως σήμερα έκλεισαν ή σταμάτησαν την παραγωγή τους». Ειδικότερα, ανέφερε:  «Ηλεκτρονική, ElDorado, Softex, Unilever, Groupon, Froneri, Πίτσος-BSH, Hellenic Steel, Bolton Hellas, Bacardi Hellas, ContiTech,PepsicoHBH, FrieslandCampina. Από 2015 έως σήμερα έκλεισαν ή σταμάτησαν την παραγωγή τους! @nikospappas16 θέλετε κι άλλες; Α,και πες μας μία από τις 50!»

Η τσιμεντοβιομηχανία, η οποία είναι από τις πιο παλιές εισηγμένες στο χρηματιστήριο Αθηνών (1912) αποχωρεί από την Αθήνα για να εισαχθεί πρωτογενώς στο Euronext.

Η απόφαση, η οποία δεν είναι τωρινή, σχετίζεται φυσικά με το γεγονός ότι στο ρηχό ελληνικό χρηματιστήριο, ο Τιτάνας δεν έχει την αποτίμηση που θα επιθυμούσε, καθώς οι καθημαγμένοι Έλληνες επενδυτές δεν μπορούν να διακρατούν επί μακρόν τις μετοχές, ενώ οι ξένοι επενδυτές ενδιαφέρονται για μετοχές με υψηλότερη ρευστότητα.

Η απόφαση του Τιτάνα έρχεται μετά τις δυο άλλες αποχωρήσεις (Coca- Cola, Βιοχάλκο) και αφήνει το ελληνικό χρηματιστήριο πιο κενό, ενώ δημιουργεί και ορισμένα προβλήματα στρέβλωσης (σ.σ διότι στην κεφαλαιοποίηση του Δείκτη πρέπει να αφαιρούνται οι κεφαλαιοποιήσεις των εταιρειών που έχουν παράλληλη διαπραγμάτευση).

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

georgiadis

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως «η επιτυχία στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και αύξησης του ΑΕΠ (...) θα είναι επιτυχία της Ελλάδας και των παιδιών μας», στη διάρκεια παρουσίας του στο 8ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης,

pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

12
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

29
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

18