Αναβάλλεται η αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ΕΡΤ

Αναβάλλεται η αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ΕΡΤ

Η αντιπολίτευση λέει πως το υπουργείο Ψηφιακης Πολιτικης θέλει να αποφύγει την παροχή εξηγήσεων για τις καταγγελίες περι παραδιοίκησης στην ΕΡΤ

ert_37

Την αναβολή της συζητησης στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την ετήσια οικονομική εκθεση της ΕΡΤ αποφάσισε αιφνιδιαστικά η πλειοψηφία της επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της επιτροπής ενημερώθηκαν αργά το βραδυ της Δευτέρας πως η συζητηση που ειχε προγραμματιστεί για το πρωι της Τρίτης (10 πμ) αναβαλλεται.
Ως αιτία προβλήθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού, ωστόσο αρκετοι εκ της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν οτι η πλειοψηφία και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακης Πολιτικης θέλει να αποφύγει την παροχή εξηγήσεων για τις σοβαρές καταγγελίες περι παραδιοικησης στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Από την άλλη πλευρά πάντως, πηγές απο την πλειοψηφία της επιτροπής υποστηρίζουν πως η αναβολή της συζητησης έχει την σύμφωνη γνώμη ορισμένων μελών της ΝΔ. Επίσης πηγές απο το υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής επισημαίνουν πως δεν υπάρχει διάθεση αποφυγης της συζητησης καθως ήδη έχει απαντηθεί μια επίκαιρη ερωτηση για την ΕΡΤ και πως την ερχόμενη Δευτέρα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια και η επερώτηση 27 βουλευτων της ΝΔ.

Την ίδια ωρα στα αζήτητα φαίνεται πως τοποθετεί η πλειοψηφία και το αίτημα της ΝΔ για άμεση σύγκληση της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλης προκειμένου να υπάρξουν εξηγήσεις για το plan b στο Σκοπιανό αλλα και για τις αμερικανικές βάσεις.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι το αίτημα της Ν.Δ για κατ'αντιπαράσταση ακρόαση των Νίκου Κοτζια και Πάνου Καμμένου θα εισπράξει αρνητική απάντηση απο τον πρόεδρο της Επιτροπής Κώστα Δουζίνα με το επιχείρημα ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας με δημόσιες δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι δεν εκφράζει την κυβερνητική θέση στο θέμα.
Κλείσιμο
Ανοικτό ωστόσο παραμένει το ενδεχόμενο σύγκλησης της Επιτροπής με κλήση μόνο του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Παρά το γεγονός ότι στο κυβερνητικό στρατόπεδο επιμένουν πως από ελληνικής πλευράς δεν θα υπάρξει εξέλιξη επί του θέματος , οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Κοτζιάς θα μπορούσε να κληθεί -μόνο αν επιμείνει η αντιπολίτευση- για να τοποθετηθεί γενικώς επί εθνικών θεμάτων και εξωτερικής πολιτικής με κυριότερη την υπόθεση των διαπραγματεύσεων με την  Αλβανία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης