Ο Καμμένος εξαγγέλλει τον εκσυγχρονισμό του Πολεμικού Ναυτικού

Ο Καμμένος εξαγγέλλει τον εκσυγχρονισμό του Πολεμικού Ναυτικού

Μέσα στους επόμενους μήνες για πλωτά αλλά και εναέρια μέσα.

4
Τον εκσυγχρονισμό και μάλιστα εντός των επομένων μηνών, όλων των μέσων του Πολεμικού Ναυτικού, πλωτών αλλά και εναερίων, εξήγγειλε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, δίχως όμως να αναφερθεί λεπτομερώς σε τι ακριβώς αφορά αυτός ο εκσυγχρονισμός.

Ο κ. Καμμένος παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων ναυτών που πραγματοποιήθηκε που πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος» στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, στη διάρκεια της οποίας τόνισε την τεράστια σημασία της θαλάσσιας ισχύος για την ασφάλεια και την επιβίωση του έθνους μας.

«Εντάσσεστε στην οικογένεια του Πολεμικού Ναυτικού, σε μια περίοδο αναδιοργάνωσής του, κατά την οποία προχωρήσαμε στον εκσυγχρονισμό οπλικών συστημάτων, όπως τα αεροσκάφη P-3 Orion, καθώς και στη δημιουργία της Αεροπορίας Ναυτικού» ανέφερε απευθυνόμενος στους ναύτες ο κ. Καμμένος.

Μιλώντας στους νεοσύλλεκτους υπογράμμισε ότι εντάσσονται στην οικογένεια του Πολεμικού Ναυτικού σε μια  αναδιοργάνωσής του, κατά την οποία προχωρήσαμε στον εκσυγχρονισμό οπλικών συστημάτων, όπως τα αεροσκάφη P-3 Orion (τα οποία όμως ακόμη δεν έχουμε παραλάβει), καθώς και στη δημιουργία της Αεροπορίας Ναυτικού.

Διαβάστε τον χαιρετισμό του Πάνου Καμμένου στην ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων ναυτών της 2018 Γ' ΕΣΣΟ:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε σήμερα εδώ, με την ευκαιρία της ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων ναυτών της 2018 Γ΄ ΕΣΣΟ για την επίσημη ένταξή τους στην ένδοξη οικογένεια του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Νέοι Ναύτες,

Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή. Πριν από λίγο δώσατε τον όρκο με τον οποίο αναλάβατε την εθνική υποχρέωση να υπερασπιστείτε την πατρίδα. Ταυτόχρονα, δώσατε και την οφειλόμενη υπόσχεση σε όλους αυτούς που  αγωνίσθηκαν για ένα από τα ανώτερα ιδανικά της Πατρίδας, την ελευθερία.

Είμαι σίγουρος ότι είστε έτοιμοι να εκτελέσετε στο ακέραιο την αποστολή που θα σας ανατεθεί, διασφαλίζοντας σε όλους τους Έλληνες τα αγαθά της εθνικής ανεξαρτησίας και της ελευθερίας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η κατάταξή σας δεν είναι μόνο συνταγματική επιταγή και διαχρονικό καθήκον των ενεργών Ελλήνων πολιτών, αλλά αποτελεί ύψιστη τιμή και ευθύνη.

Κλείσιμο
Εντάσσεστε στην οικογένεια του Πολεμικού Ναυτικού, σε μια περίοδο αναδιοργάνωσής του, κατά την οποία προχωρήσαμε στον εκσυγχρονισμό οπλικών συστημάτων, όπως τα αεροσκάφη P-3 Orion, καθώς και στη δημιουργία της Αεροπορίας Ναυτικού.

Εντός των επομένων μηνών εκσυγχρονίζονται όλα τα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού, πλωτά και εναέρια.

Όμως, τα σύγχρονα οπλικά συστήματα χρειάζονται και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό. Το μεγαλύτερο όπλο που έχει η Ελλάδα είναι η ψυχή του προσωπικού, των αξιωματικών, των υπαξιωματικών, των στρατευσίμων.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, πιστεύουμε ότι το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το κέντρο βάρους και τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος των Ένοπλων μας Δυνάμεων και δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευσή σας. Σας καλώ και σας από την πλευρά σας να  δείξετε ωριμότητα, υπευθυνότητα και ενδιαφέρον για την εκπαίδευσή σας και για όλες τις δραστηριότητες σας κατά τη διάρκεια της θητείας σας.

Να θυμάστε ότι το διάστημα της θητείας σας, αποτελεί μία δημιουργική φάση της ζωής σας, στην οποία συνεισφέρετε ενεργά στην άμυνα και την προστασία της πατρίδας, αλλά παράλληλα αποτελεί και μια περίοδο την οποία θα αναπολείτε με νοσταλγία στο μέλλον.

Αγαπητοί γονείς,

να είστε πάντα δίπλα στα παιδιά σας και να είστε υπερήφανοι, που θα αφιερώσουν ένα μικρό αλλά σημαντικό μέρος της ζωής τους στην υπηρεσία της Πατρίδος.

Η Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού σας αναγνωρίζει και σας τιμά, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι προσφέρετε στην υπηρεσία της Πατρίδας, ό,τι πολυτιμότερο έχετε, τα ίδια σας τα παιδιά.

Κυρίες και κύριοι,

Η γεωγραφική σύνθεση της χώρας μας με τα χιλιάδες νησιά, βράχους και βραχονησίδες, όρισε την ιστορική μοίρα μας ως ναυτικό λαό μέσα στους αιώνες.

Η τεράστια σημασία της θαλάσσιας ισχύος για την ασφάλεια και την επιβίωση του έθνους μας, ζύμωσε τον Έλληνα με το υγρό στοιχείο και τον ανέδειξε  στους πιο ικανούς ναυτικούς στον κόσμο. Η μεγάλη παράδοση του Πολεμικού Ναυτικού, μας κάνει όλους να είμαστε σίγουροι για το μέλλον της Πατρίδας γιατί Ελλάδα και θάλασσα είναι έννοιες αλληλένδετες.

Οι ναύτες μας, μαζί με τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, περνούν καθημερινά το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι με αποφασιστικότητα, τόλμη και ψυχραιμία υπερασπιζόμαστε, τα όσια και τα ιερά της Πατρίδας.

Αυτήν την αποφασιστικότητα τη διαπιστώνουμε σε κάθε άσκηση που διεξάγεται, αλλά και σε κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζουν τα πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού. Γι’ αυτό το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευμένων παιδιών μας, είμαστε όλοι υπερήφανοι.

Αγαπητοί Ναύτες,

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι πρέπει να εκτελείτε τα καθήκοντά σας με υψηλό φρόνημα, δικαιώνοντας διαρκώς την εμπιστοσύνη του λαού μας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Εύχομαι, μέσα από την καρδιά μου, σε εσάς και στις οικογένειές σας, υγεία και προκοπή και ο Άγιος Νικόλαος να σας προστατεύει. Να έχετε μια καλή και δημιουργική θητεία και να είστε σίγουροι ότι η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού, όπως και όλος ο ελληνικός λαός, είναι συνεχώς δίπλα σας».

 

 


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης