Μητσοτάκης για Μόρια: Είναι ανήθικο να παίρνεις 1,6 δισ. για να φτιάξεις τον χειρότερο καταυλισμό του κόσμου

Μητσοτάκης για Μόρια: Είναι ανήθικο να παίρνεις 1,6 δισ. για να φτιάξεις τον χειρότερο καταυλισμό του κόσμου

«Όσοι εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση  καλούνται τώρα να απαντήσουν για το πώς διαχειρίστηκαν το 1,6 δισ. των κονδυλίων της ΕΕ», σημειώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

mitsotakis_main01
Τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στην υποψηφιότητα του Γερμανού Μάνφρεντ Βέμπερ για το αξίωμα του προέδρου της Κομισιόν, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συνεδρίαση των τομεαρχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Επεσήμανε επίσης ότι το κόμμα του στηρίζει το ΕΛΚ στην αυστηρή γραμμή απέναντι στον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν που αρνείται να υιοθετήσει τις αποφάσεις της Ε.Ε. για το Μεταναστευτικό και δεν τηρεί τους κανόνες του ευρωπαϊκού δικαίου σε ζητήματα σεβασμού των δημοκρατικών θεσμών και της ελευθερίας του Τύπου.

Ο κ. Μητσοτάκης στην εισήγησή του έκανε εκτενή αναφορά στην «άθλια και ντροπιαστική» πραγματικότητας της Μόριας, επισημαίνοντας ότι «η χώρα μας εκτίθεται διεθνώς για τον πιο απάνθρωπο καταυλισμό σε όλο τον πλανήτη». Θέτοντας και το ζήτημα των ερευνών της OLAF για κατασπατάληση των πόρων, υπογράμμισε ότι «είναι ανήθικο να παίρνεις 1,6 δισ. ευρώ και να ασκείς διώξεις εναντίον όσων ζητούν τολμούν να θέτουν ερωτήματα για την έλλειψη διαφάνειας».

Σε αυτό το πλαίσιο συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ μετά τις εκλογές θα κάνει ότι πρέπει για να υπάρχει φως στο σκοτάδι που πάει να καλύψει τη Μόρια, όπως και το Μάτι. Η Δικαιοσύνη, υπογράμμισε, θα κρίνει ποιος ευθύνεται για τους 99 νεκρούς. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν.

Η νομιμότητα θα επιστρέψει στη χώρα και για το Δημόσιο και για τον ιδιωτικό τομέα, επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας αναφορά στο σκάνδαλο με την εταιρία Folie Folie και στις ευθύνες που βαρύνουν και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που επέτρεψαν αυτό το σκάνδαλο.

mitsotakis_kiriakos_moria_tweet
Κλείσιμο

mitsotakis_nd_moria1
Συνεδρίαση των Τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης