Δημοσκόπηση της Palmos Analysis δίνει προβάδισμα 7,7 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

dimosko

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό του tvxs.gr - Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 25,9%, έναντι 18,2% του ΣΥΡΙΖΑ  - Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής - Δυσπιστία για τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ - Τι λένε οι ερωτηθέντες για οικονομία και Σκοπιανό

Προβάδισμα 7,7 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει η νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό του tvxs.gr.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 25,9% έναντι 18,2% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 5,9%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Χρυσή Αυγή με 4%, το Ποτάμι με 1,6%, η Ελληνική Λύση με 1,6%, η Ένωση Κεντρώων με 1,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%, το ΛΑΟΣ με 1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 0,9%, η Λαϊκή Ενότητα με 0,7%, η Δημιουργία Ξανά με 0,5% και η Πλεύση Ελευθερίας με 0,4%. Άλλο Κόμμα ανέφερε το 3,5% "Δεν έχω αποφασίσει” απάντησε αυθόρμητα το 16,9%. Λευκό ή Άκυρο δήλωσε το 5%, ενώ το ίδιο ποσοστό απάντησε πως δεν πρόκειται να προσέλθει στις κάλπες.

Η εκτίμηση της εκλογικής επιρροής είναι: ΝΔ 34%, ΣΥΡΙΖΑ 28%, Κίνημα Αλλαγής 8%, ΚΚΕ 6%, Χρυσή Αυγή 5,5%, Ποτάμι 2,5%, Ένωση Κεντρώων 2,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,5%, Άλλα Κόμματα 12%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά, καθώς το 63% των ερωτηθέντων απάντησαν πως θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, έναντι 20% που εκτιμούν πως πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται σε ακόμη μια μέτρηση ο "κανένας" με 38%, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 34% των προτιμήσεων και ο Αλέξης Τσίπρας το 26%.

Στην ερώτηση "ποιο είναι το βασικό κριτήριο με το οποίο θα ψηφίσετε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές", το 32% των πολιτών απάντησε η "οικονομική κατάσταση της χώρας", ενώ η ιδεολογικοπολιτική τοποθέτηση αποτελεί το δεύτερο σημαντικότερο κριτήριο με 24%. Το 18% έθεσε σε προτεραιότητα την οικονομική κατάσταση του ίδιου και της οικογένειάς του, ενώ το 10% απάντησε πως θα ψηφίσει βάσει της συμφωνίας για το Σκοπιανό. Μόλις 6% δήλωσε πως βασικό κριτήριο είναι το πρόσωπο του υποψήφιου πρωθυπουργού και ένα 4% απάντησε πως θέτει ως προτεραιότητα την αποτροπή της νίκης του βασικού αντίπαλου κόμματος.

Σχετικά με τη μεταμνημονιακή περίοδο, στους συμμετέχοντες τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με το ποιο από τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα σε συγκεκριμένους κρίσιμους τομείς. Ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται από τους πολίτες ως το κόμμα που είναι πιο δίκαιο κοινωνικά και που μπορεί να καταπολεμήσει τη διαφθορά, ενώ η ΝΔ εμφανίζεται ως το κόμμα που μπορεί να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα και να φέρει την ανάπτυξη. Ωστόσο στις περισσότερες κατηγορίες, η απάντηση "κανένα από τα δύο" κόμματα είναι αυτή που επικρατεί, εκτός από τον τομέα της κοινωνικής δικαιοσύνης. Στη σχετική ερώτηση, οι περισσότεροι, στο σύνολο των ερωτηθέντων, δηλώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υψηλά είναι και τα ποσοστά δυσπιστίας σχετικά με την εφαρμογή από την κυβέρνηση των μέτρων ελάφρυνσης και ενίσχυσης, που εξαγγέλθηκαν. Το 64% δηλώνει πως η κυβέρνηση σίγουρα ή μάλλον δεν θα μπορέσει, να εφαρμόσει τις εξαγγελίες. Στον αντίποδα, το 34% εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση για την υλοποίηση των μέτρων.

Οι πολίτες ρωτήθηκαν και για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, ένα φαινόμενο που μαστίζει τη Γηραιά Ήπειρο τα τελευταία χρόνια. Η συντριπτική πλειονότητα 67% δηλώνει πως ανησυχεί αρκετά έως πολύ. Το 10% δηλώνει "λίγο", ενώ το 20% "καθόλου".

ΣΧΟΛΙΑ (31)

Βαλεντίνη

Το συγκεκριμένο site (δεν ξερω τι ειναι ) που έκανε αυτή τη δημοσκόπηση , είναι συριζαίικο Οπότε φαντάζεται κανείς την πραγματική διαφορά στο διπλάσιο . Είπαμε ότι η ΝΔ , δεν πρόκειται να πέσει κάτω από το 30% , διότι το 2015, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έταζε τα πάντα στους πάντες, είχε πάρει 28%. Το θέμα όμως, ποιο είναι : Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει τα αντίθετα από αυτά που έλεγαν , Όταν όμως τους ρωτάς γιατί τα έκαναν, η απάντησή τους είναι ότι , ο λαός μας ψήφισε !!!!!!!Φαντάζεστε να ξαναβγούν τι έχει να συμβεί ; Όχι χούντα , κάτι χειρότερο !!! Βέβαια όταν βρεθούν στην αντιπολίτευση , θα ξαναρχίσουν πάλι τα ίδια: να ξηλώνουν πεζοδρόμια....Αυτό είναι το επάγγελμά τους παλαιόθεν .....

!

λαθος ειναι. η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εχει 2,9% μπορει και 0,4% ισως 0,0% ΟΥΣΤ ΡΕ

ION

Αυτή την εποχή το σύστημα με στημένες δημοσκοπήσεις σε συνδυασμό με την ντιρεκτίβα της ΕΕ για περιορισμό των εθνικών και λαικών δυνάμεων που συνεχώς ανέρχονται, προσπαθεί να εμφανίσει άνοδο στην άκρα αριστερά και στην κεντρώα αριστερίζουσα ΝΔ και να πείσει τους ΄Ελληνες ότι υπάρχουν ακόμα αυτές οι μορφές της πολιτικής (μορφώματα) "δεξιά ή αριστερά" προς όφελος των κομμάτων της διαπλοκής,της κομπίνας και της ρεμούλας.

Δεν τους θέλει η Ελλάδα .

Μέχρι και οι δικές τους βροθροσελίδες δείχνουν σαφή διαφορά ! Φανταστείτε ποια είναι η πραγματικότητα ! Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους , είναι τελειωμένοι , ο λαός τους έχει σιχαθεί εντελώς ....

😷💀👹

Αλεξης χωρίς τον, μ ένα νόμο έμφια, Πως πας για ΕΚΛΟΓΈΣ ?

?%

Οργανωθείτε επιτέλους και μη μας λέει ο ένας το μακρύ του και άλλος το κοντό του , πόσο τις % είναι η διαφορά

Έλληνας

Αν κάθε κόμμα συσπειρωνε τους ψηφοφόρους της προηγούμενης εκλογής θα είχαμε κάθε τέσσερα χρόνια τα ίδια αποτελέσματα. Ας σταματήσει αυτό το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ. Αν καταφέρει και πάρει 20-22% θα χορεύουν στο ένα πόδι από τη χαρά τους. Προσπαθούν οι Δ.Υ υπάλληλοι να γλιτώσουν την αξιολόγηση. Ότι είναι να γίνει θα γίνει στη χώρα ότι κι αν κάνουν. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η Ελλάδα θα αλλάξει είτε το θέλουν είτε όχι.

....

εγώ αν πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ 20% και πάνω θα φύγω από την χώρα. Δεν αντέχω άλλο με 20% παράσιτα συν 3εκατομύρια αλλοδαπά. Σε λίγα χρόνια θα είμαστε όλοι έξω και θα αναπολούμε χαμένη πατρίδα όπως οι Μικρασιάτες.

τι λε, ρε;

τι λε, ρε; 7,77777777.......τι λε, ρε;

!!

Οι του ΣΥΡΙΖΑ πάιζουν άψογα την πολιτική τους και κερδίζουν πάντα στο τέλος. Δε σχολιάζουν ποτέ και κανένας πολιτικός του ή στέλεχός του τις δημοσκοπήσεις αυτές, γιατί γνωρίζουν ότι δεν είναι αληθινές αλλά πάνω από όλα αφήνουν τη ΝΔ να πετάει στα σύννεφα με αυτές, να ζητάει συνέχεια εκλογές και στο τέλος της έρχεται από το λαό ο λογαρισμός. Όλα χρειάζονται σώφρονα και μελετημένη πολιτική για να πανηγυρίσεις στο τέλος.

Aristophanes

Ένα μεγάλο λάθος, (ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ), δεν διορθώνεται με ένα δεύτερο λάθος… (δηλ.ψήφο στη ΝΔ). Η χώρα είχε ανάπτυξη, χαμηλή ανεργία, οι πολίτες της απέκτησαν με τον αγώνα και τη δουλειά τους περιουσίες και βελτίωσαν τη ζωή τους, έγινε κατασκευή χιλιάδων έργων (Νοσοκομεία, κέντρα υγείας, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Σχολεία, δρόμοι, οδικοί άξονες, σήραγγες, λιμάνια, αεροδρόμια) και υποδομές που μας κρατάνε ακόμα στην Ευρώπη. Η χώρα είχε δημοκρατία, ασφάλεια και δικαιοσύνη όταν κυβερνούσε με την ψήφο του λαού, η Δημοκρατική Παράταξη. Γι' αυτό στις επόμενες εκλογές η στροφή προς το Κίνημα Αλλαγής θα είναι μεγάλη. Αν προσέξει ο πολίτης τις προτάσεις και την υπευθυνότητα που έχει ο λόγος των στελεχών του θα τους προτιμήσει... Τώρα αν στη ζυγαριά βάλει κάποιος τις διάφορες "ατασθαλίες στελεχών" - ο Άκης δηλώνει πως ψηφίζει Σύριζα - και δεν βλέπει τόσα έργα και θεσμούς που άλλαξαν τη μορφή της χώρας, ας ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ. Εξ' άλλου η ψήφος πρέπει να αποκτήσει κάποτε και ποιότητα...

@

Έφτιαχναν έφτιαχαναν ...και επειδή συγχρόνως έτρωγαν, έτρωγαν, έτρωγαν, έτρωγαν, έτρωγαν ανεξέλγκτα......αυτά μας οδήγησαν στα μνημόνιά τους , από τα οποία μας έβγαλε ο Μέγας Αλέξης Τσίπρας.

Κκκκ

Παλιά σχολίαζαν, τώρα τι να σχολιάσουν ; Ότι από το 36% κατέβηκαν στο 18% και ποιος ξέρει πόσο πιο κάτω; Θα δουν το λογαριασμό και στίς εκλογές.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis_11

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιτροπή στον Επίτροπο Διεύθυνσης, Γιοχάνες Χαν, για την απόφαση της Αλβανίας να αρπάξει περιουσίες ομογενών στη Χειμάρρα – Ζητά ευρωπαϊκό μήνυμα προς την κυβέρνηση της χώρας

1
immigrants

Σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής επικαλείται για τρίτη χρονιά τις έκτακτες συνθήκες στο μεταναστευτικό και παρατείνει για ένα ακόμα έτος τις προσλήψεις και αναθέσεις έργων κατά παρέκκλιση κάθε κείμενης διάταξης, ώστε τα κονδύλια να περνούν... κάτω από τα ραντάρ των ελεγκτικών μηχανισμών

5
kaklamanis

Μέρος μίας σχεδιαζόμενης πολιτικής, που παραβιάζει κατάφωρα τα ανθρώπινα και ιδιοκτησιακά δικαιώματα των ομογενών μας είναι η πρόσφατη προκλητική απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ στην ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών

2
sbokos_torm1_guilty

«Αφήστε με να βοηθήσω την οικογένειά μου. Να με  καταδικάσετε αλλά μη μου πάρετε τη ζωή» είχε ζητήσει από τους δικαστές ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

18
kke_perissos

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για προκλητική και απαράδεκτη απόφαση που πρέπει να ανακληθεί - Δείχνει πόσο ψεύτικο είναι το επιχείρημα ότι η ένταξη χωρών σε ΝΑΤΟ και ΕΕ αποτελεί παράγοντα σταθερότητας

4