Εγκαινιάστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης η έκθεση έργων κρατουμένων και προϊόντων φυλακών

Εγκαινιάστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης η έκθεση έργων κρατουμένων και προϊόντων φυλακών

Παρόντες ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, βουλευτές καθώς και η οικογένεια του καθηγητή Βασίλη Καρύδη, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένη η έκθεση

kalogirou
Εγκαινιάστηκε η «33η Πανελλήνια έκθεση έργων κρατουμένων και προϊόντων φυλακών», στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) στο Θησείο, από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

Παρόντες ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, βουλευτές καθώς και η οικογένεια του καθηγητή Βασίλη Καρύδη, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένη η έκθεση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της αναβίωσης του θεσμού της έκθεσης για την επανένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία απευθύνοντας «μια ζέστη σκέψη σε όσους ξέρουν τι σημαίνει κράτηση και ειδικά σε πρώην κρατούμενους». Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του προέδρου της Βουλής, ο βουλευτής Σπύρος Λάππας.

Παράλληλα απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι σε καλλιτέχνες-κρατουμένους, οι οποίοι θα λάβουν και τα χρηματικά ποσά που χορήγησαν οι αθλοθέτες. Το πρώτο βραβείο έλαβαν κρατούμενες γυναίκες της φυλακής Θήβας για δημιουργίες ενδυμάτων, το δεύτερο ομάδα εικαστικής έκφρασης του νοσοκομείου κρατούμενων για το γλυπτό «συρμάτινη σφαίρα» και το τρίτο κρατούμενος του Ψυχιατρείου κρατουμένων για το έργο του «σύστημα πυρανίχνευσης».

Η έκθεση θα διαρκέσει ένα δεκαήμερο και περιλαμβάνει συζητήσεις, μουσική εκδήλωση με τον Γιώργο Μαργαρίτη, προβολή ταινιών και θεατρική παράσταση.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης