Δημήτρης Τζανακόπουλος: Κοντά στη μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων

tzanakopoulos

Δηλώνει πως δεν θεωρεί αναγκαία την εφαρμογή των μέτρων αυτών «για να μπορέσουμε να πιάσουμε τον στόχο 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος το 2019 και το 2020» - Τι λέει για την έξοδο στις αγορές, τις ομιλίες Τσίπρα-Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και τη συνέντευξη Καμμένου

«Είμαστε κοντά στη μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε σημερινή του συνέντευξη, για να σημειώσει πως με τις παρουσίες του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 83η ΔΕΘ διαφάνηκαν με σαφήνεια οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας.

«Η κυβέρνηση έχει ως βασικό στόχο, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, να δημιουργήσει ένα κύκλο επενδύσεων και να τονώσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας βάζοντας στο επίκεντρο την εργασία και την κοινωνική στήριξη και ελάφρυνση κατηγοριών οι οποίες επιβαρύνθηκαν δυσανάλογα από την κρίση, ενώ από την άλλη μεριά ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε ένα πρόγραμμα που προσομοιάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό με το πρόγραμμα και τις προτάσεις τις οποίες παρουσίαζε και για τις οποίες πάλευε και διαπραγματευόταν επί πολλά χρόνια το ΔΝΤ στη χώρα» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Εξήγησε πως το σύνολο του προγράμματος του κ. Μητσοτάκη διαπνέεται από την ίδια λογική από την οποία διαπνέονται και οι προτάσεις του ΔΝΤ, στην πραγματικότητα έχει "πολιτική ΔΝΤ", επαναφέρει στο προσκήνιο προτάσεις του ΔΝΤ που απορρίφθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση και ως παραδείγματα ανέφερε τα εξής:

1. Στο ζήτημα της εργασίας τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι δεν χρειάζονται οι προστατευτικές ρυθμίσεις των εργαζομένων και να επαφίεται στην καλή θέληση κάθε εργοδότη κατά πόσο θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες σεβασμού της εργασίας.

2. Ως προς το Ασφαλιστικό είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στη λογική ενός ασφαλιστικού συστήματος Πινοσέτ που θέτει σε κίνδυνο 1,5 εκατομμύριο επικουρικούς συνταξιούχους. Στην περίπτωση που εφαρμόσει την ιδιωτική επικουρική ασφάλιση, επειδή οι εισφορές των σημερινών ασφαλισμένων χρησιμοποιούνται για να πληρώνονται οι επικουρικές συντάξεις και εφόσον οι νέοι ασφαλισμένοι δεν εισφέρουν πλέον στο Ασφαλιστικό σύστημα, τότε θα δημιουργηθεί μια τεράστια τρύπα. Τότε θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύο ενδεχόμενα. Είτε το κράτος θα πρέπει μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό να πληρώνει αυτές τις συντάξεις, είτε οι 1,5 εκατ. συνταξιούχοι δεν θα έχουν συντάξεις. Επίσης, ο κ. Τζανακόπουλος παρατήρησε πως όσοι μπουν στην ιδιωτική ασφάλιση στην πραγματικότητα θα θέσουν τα χρήματα τους σε επενδυτικό κίνδυνο. Στο σημείο αυτό παρέπεμψε στην περίπτωση των ασφαλισμένων της "ΑΣΠΙΣ". Πρόσθεσε πως ο πρόεδρος της ΝΔ επαναφέρει μια πρόταση που υλοποιήθηκε σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης και στην Αμερική, αλλά μετά το 2008 έχει αρχίσει να αποσύρεται από τη δημόσια συζήτηση λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η οικονομική κρίση.

3. Σχετικά με το αφορολόγητο σημείωσε πως εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε ότι σκοπεύει να εφαρμόσει τη μείωση του αφορολογήτου από την 1/1/2020.

4. Σε ότι αφορά στα κοινωνικά επιδόματα ανέφερε πως ο κ. Μητσοτάκης προτείνει ότι και το ΔΝΤ που επέμενε στις διαπραγματεύσεις του Τρίτου Προγράμματος να ενταχθούν όλα στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Σχετικά με τα ζητήματα της περικοπής των συντάξεων και της μείωσης του αφορολόγητου, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση δεν θεωρεί αναγκαία την εφαρμογή των μέτρων αυτών για να μπορέσουμε να πιάσουμε τον στόχο 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος το 2019 και το 2020. Αντιθέτως, με τις προβολές που κάνουμε σήμερα φαίνεται ότι όχι μόνο επιτυγχάνονται αλλά δημιουργείται κι ένας δημοσιονομικός χώρος για να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις».

Ειδικά για το θέμα των συντάξεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,μίλησε στον News 24/7, και επισήμανε ότι «είμαστε κοντά στη μη εφαρμογή αυτού του μέτρου».

Ως προς το ζήτημα της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είπε "ανακρίβειες" στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην 83η ΔΕΘ. «Για το δεκαετές ομόλογο είπε ότι βρίσκεται περίπου στο 4,5%, ενώ την Παρασκευή έσπασε το φράγμα του 4% και βρίσκεται στα επίπεδα του 2006», παρατήρησε και πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι η έξοδος στις αγορές είναι επικοινωνιακό τερτίπι, επικοινωνιακό κόλπο. Η έξοδος στις αγορές γίνεται όταν κάποιος έχει ανάγκη και γίνεται με τους καλύτερους δυνατούς όρους τους οποίους δεν τους επιλέγει η πολιτική ηγεσία, τους επιλέγουν οι τεχνοκράτες οι οποίοι γνωρίζουν και τις λεπτομέρειες της αγοράς. Αυτό το οποίο ισχυρίζεται σήμερα ο κ. Μητσοτάκης είναι τελείως λάθος είναι ανερμάτιστο και ο μοναδικός λόγος για τον οποίο το κάνει είναι διότι θέλει να συνεχίσει ένα καταστροφολογικό αφήγημα για την κυβέρνηση το οποίο δεν πατάει πουθενά, δεν πατάει στα γεγονότα».

Σε ερώτηση για τα όσα είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως είναι γνωστή η θέση του κ. Καμμένου και είναι σεβαστή, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι πολιτικοί συσχετισμοί στο ελληνικό κοινοβούλιο για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών είπε ότι ο πολιτικός στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η τετραετία.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Το πολυ να το πάτε στις καθυστερήσεις

Αφού τα συμφωνήσατε από το 2017. Είχατε 2 χρόνια να το ανατρέψετε και να μην ανοίξει μύτη.

ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

ΑΦΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ , ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ ... .ΠΕΣΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ κε [ με πολυ μικρο ] τζανακοπουλε !

ΑΧ ΒΑΧ!

παλι ψεμματα λεει αυτος ο αχρηστος???

Βαλεντίνη

Δυσλεκτικε κλαρινογαμπρε, όλα εξαρτώνται από τη συμφωνία τών Πρεσπών !!!!!! Αν την ψηφίσετε , θα σας κάνουν τη χάρη για λίγους μήνες , μέχρι να πάτε σε εκλογές ..... Είπαμε ανταλλαγή θα γίνει , πώς αλλιώς να σου το πούμε !!!!!! Εμείς το καταλαβαμε , εσύ ακόμα δεν το καταλαβες ; ή κάνεις τον τρελό !!!!!!!

;;;

Τι λες καλέ;;;; Είναι τέτοιας νοημοσύνης που τα χάρισαν όλα χωρίς ανταλλάγματα...για προσωπικά ανταλλάγματα μονο δε ξέρουμε

πίθηκος με γραβάτα

Και μόνο που βλέπεις αυτόν τον μαυριδερό κι αξούριστο Ταλιμπάν, θες ν' αλλάξεις ήπειρο για να φύγεις μακριά από τον άθλιο Σύριζα.

Πιο ψεύτης καίγεται ?

Ισχύει για τους άλλους, όχι για το Τζανακόπουλο και το μικρό Αλέξη. Αυτοί είναι μοναδικά ταλέντα, γεννημένοι ψεύτες, με ανεξάντλητη έμπνευση για ψέματα, η ψευτιά και ο γκαιμπελισμός είναι οι μοναδικές εργασίες στις οποίες αριστεύουν. Εάν υπήρχε Νόμπελ ψευτιάς θα το έπαιρναν ομόφωνα. Συνέχισε Τζανακόπουλε, όλοι σε έχουμε καταλάβει, έχεις γίνει πλέον πιο γελοίος κι από τον Καρανίκα.

Β Ν

Βρε γκεπελισκο,αν εχετε οσμια κατα τον Ζουραρη ,περαστε νομο ακυρωσης των περικοπων,αλλα δεν εχετε γιατι εκτος απο σκοπιανοτσολιαδες ειστε και γερμανοτσολιαδες,αλλα δεν τολματε.

Ρίτα

Κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ για να μην μπορεί ο Μητσοτακης να μοιράσει παροχές σε μείωση φόρων, ΕΜΦΙΑ και επιδοτήσεις. Κυριάκο, εδω σε θέλω...

Ενταξει τωρα ...

Ποιος λογικος ανθρωπος θα πιστεψει τα λογια των ψευταραδων ?? Οτι λενε κανουν τα αντιθετα !!

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΡΕ [...] ΤΟ ΑΛΛΟ [...] ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ?ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ?ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΡΕ ?ΜΟΝΟ ΖΩΑ ΜΟΝΟΚΥΤΑΡΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΛΕΟΝ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης