Γεννηματά από ΔΕΘ: Η χώρα χρειάζεται αλλαγή στο κράτος, αλλαγή στη φορολογία και κίνητρα για επενδύσεις

Γεννηματά από ΔΕΘ: Η χώρα χρειάζεται αλλαγή στο κράτος, αλλαγή στη φορολογία και κίνητρα για επενδύσεις

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα -  Επισκέφθηκε τη ΔΕΘ και συναντήθηκε με τη διοίκηση

19989201
«Εδώ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αναδεικνύεται η Ελλάδα που μπορεί και δημιουργεί. Μέσα σ αυτές τις δύσκολες συνθήκες της κρίσης οι ελληνικές επιχειρήσεις προχωρούν με στόχο την καινοτομία και την εξωστρέφεια» επισήμανε η Φώφη Γεννηματά και προσέθεσε:

«Θέλω να συγχαρώ τη διοίκηση της έκθεσης για την δυναμική που έχουν δώσει, γιατί κατάφεραν να εξασφαλίσουν την παρουσία επιχειρήσεων κολοσσών από τις ΗΠΑ. Είναι τόσο σημαντικό και τόσο θετικό να συνυπάρχουν οι επιχειρήσεις αυτές, να συμμετέχουν στον ίδιο χώρο μαζί με τις ελληνικές επιχειρήσεις. Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία».

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα: 

«Για να μπορέσουμε όμως να προσελκύσουμε επενδύσεις και να έχει αποτέλεσμα όλη αυτή η προσπάθεια, χρειάζεται ριζική αλλαγή πολιτικής.

Χρειάζεται αλλαγή στο κράτος, αλλαγή στη φορολογία, ισχυρά κίνητρα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες αλλά και στους νέους start upers που μας φιλοξενούν αυτή τη στιγμή στο περίπτερό τους, χρειάζεται να χτυπήσουμε την γραφειοκρατία».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τους νέους: 

«Θέλω να πω δυο κουβέντες γι’ αυτά τα νέα παιδιά, χιλιάδες νέα παιδιά, που τολμούν αυτή τη στιγμή και επιχειρούν με επινοητικότητα, με εξυπνάδα, πάνω στην καινοτομία και στην τεχνολογία. Χτίζουν το μέλλον. Αυτή είναι η νέα οικονομία που χρειαζόμαστε. 

Η πολιτεία και οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να σταθούν στο πλευρό τους έμπρακτα, όχι μόνο με λόγια. Αυτή τη στιγμή είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας σε όλο τον κόσμο και μπορούν να προσελκύσουν σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Το δικό μας σχέδιο, το σχέδιο του Κινήματος Αλλαγής, το σχέδιο Ελλάδα, στηρίζεται στην ανάπτυξη και όχι στην υπερφορολόγηση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης