Ο Μητσοτάκης έθεσε στον Λε Ντριάν την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο

Ο Μητσοτάκης έθεσε στον Λε Ντριάν την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε στον Γάλλο ΥΠΕΞ την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και διεύρυνσης της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών

_DIM0937
Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Ζαν Υβ Λε Ντριάν. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πειραιώς υπογραμμίστηκε η αμοιβαία προσήλωση στην διατήρηση και στην περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα οφείλει να πρωτοστατήσει στη συζήτηση που διεξάγεται σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης και έδωσε έμφαση στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών σε σειρά τομέων και ιδιαίτερα σε εκείνον της άμυνας. Υπογράμμισε δε την ανησυχία του για την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο. Αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με τον εν γένει ρόλο της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή καθώς και για την πορεία των σχέσεών της με την Ευρώπη και την Ε.Ε.

Εξετάστηκαν, τέλος, οι τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό και συζητήθηκε η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των δυτικών Βαλκανίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης