Θεοδωράκης: Ο νόμος Παρασκευόπουλου βοηθάει τους πλούσιους και δικτυωμένους κρατούμενους

theodorakis-new-sim

«Έχει το αρνητικό ρεκόρ των περισσότερων τροποποιήσεων σε ένα νόμο και όλες προς τη χειρότερη κατεύθυνση» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού

«Ο κ. Παρασκευόπουλος πρέπει να απολογηθεί στην ελληνική κοινωνία. Έχει το αρνητικό ρεκόρ των περισσότερων τροποποιήσεων σε ένα νόμο και όλες προς τη χειρότερη κατεύθυνση», σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή την υπόθεση της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου. Σημείωσε επίσης πως «το Ποτάμι στην υπόθεση Φλώρου αντέδρασε αμέσως μετά την αποφυλάκισή του. Τα άλλα κόμματα και η κυβέρνηση αντέδρασαν με καθυστέρηση 24 ωρών. Καταγγείλαμε το νόμο Παρασκευόπουλου που λέει ότι όποιος έχει πιστοποιητικό αναπηρίας 67% από το ΚΕΠΑ βγαίνει αυτομάτως από τη φυλακή», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι «με το νόμο του ο κ.Παρασκευόπουλος, εκτός των άλλων, μετέτρεψε τους δικαστές σε γραμματείς, βοηθώντας έτσι τους πολύ πλούσιους κρατούμενους και τους πολύ δικτυωμένους να βγαίνουν από τη φυλακή».

Αναφερόμενος στην παροχολογία των τελευταίων ημερών ενόψει ΔΕΘ, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε στο Real fm πως «στη Θεσσαλονίκη θα τα υποσχεθούν όλοι, όλα, σε όλους» και πρόσθεσε πως «τα μείζονα θέματα της χώρας άλλη μια φορά είναι στην άκρη, δεν τα αντιμετωπίζει το πολιτικό σύστημα, δεν συζητάμε γι' αυτά και σκιαμαχούμε για πολύ δευτερεύοντα πράγματα». Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε πως «τα προβλήματα της χώρας συνεχίζουν και είναι μεγάλα και πρέπει να έχουμε συνείδηση. Μετά τις 20 Αυγούστου τέλειωσαν δεν τέλειωσαν τα μνημόνια, είμαστε μόνοι μας. Τα λεφτά της Ελλάδας από τα Ευρωπαϊκά ταμεία, σταμάτησαν και θα πρέπει να πορευτούμε μόνοι. Μέχρι τις 20 Αυγούστου είχαμε διασφαλίσει μια χρηματοδότηση, κάθε που χτυπάγαμε, πηγαίναμε στην Ευρώπη και μας γιάτρευε. Αυτό τελείωσε. Στο επόμενο στραβοπάτημα της η χώρα, δεν θα βρει συμμάχους τουλάχιστον στο ταμείο, που μας ενδιαφέρει», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα συμπλήρωσε πως «η Ελλάδα δεν δίνει βάρος στο εργασιακό περιβάλλον. Η κυβέρνηση προσπαθεί να παρέμβει στην ιδιωτική οικονομία. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι πού θα διατεθούν τα λεφτά της ιδιωτικής οικονομίας. Το θέμα είναι να παράγουμε λεφτά στην ιδιωτική οικονομία». Σημείωσε, δε, πως αυτή τη στιγμή πρέπει να μας απασχολήσει το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού, καθώς «το μεγάλο πρόβλημα της νεολαίας σήμερα είναι η σκλαβιά της μαύρης εργασίας. Οι νέοι δουλεύουν χωρίς ασφάλεια και χωρίς να αντιδρούν για να μην χάσουν τα 300 ευρώ», ανέφερε συγκεκριμένα.

Σχολιάζοντας το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστημιακά ιδρύματα που εξήγγειλε χθες ο Κώστας Γαβρόγλου, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «οι προτάσεις για την παιδεία είναι βιαστικά διατυπωμένες και ο στόχος είναι να έχει κάτι νέο να πει ο κ.Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Το εκπαιδευτικό δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μόνο ως ανακοίνωση ενός υπουργού τον Σεπτέμβριο, αλλά θα πρέπει να ακουστούν περισσότερες απόψεις από ειδικούς, ώστε να καταλήξουμε σε μια σωστή εκπαιδευτική πολιτική που θα περιλαμβάνει θέσπιση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, επιστροφή της αριστείας και θέσπιση των μη κρατικών πανεπιστημίων» σημείωσε χαρακτηριστικά .

Ερωτηθείς σχετικά με ενδεχόμενες συνεργασίες, επανέλαβε πως το Ποτάμι θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του «και με μεγάλη αυστηρότητα απέναντι στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που από ότι φαίνεται δεν καταλαβαίνουν από τα λάθη του παρελθόντος, λάθη που έχουν κάνει και άλλες κυβερνήσεις, και απλώς τα αναπαράγουν πολλές φορές στη χειρότερη μορφή τους», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ!

ΒΟΗΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ !!! ΟΜΩΣ ... ΒΟΗΘΑ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΕΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΦΩΝΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΥΣ !!!

Όποιος σύντροφος ξέρει

ας μας δείξει ΕΝΑΝ πλούσιο κρατούμενο σε κάποια φυλακή. Το πιθανότερο είναι ότι βγήκανε όλοι με "αναπηρία", μόνο οι φτωχοί μείνανε μέσα. Επιτέλους, η αριστερά έκανε τις φυλακές ταξικές, οι πλούσιοι έξω οι φτωχοί μέσα...

Για τους πυρήνες της φωτιάς

Για τους πυρήνες της φωτιάς , κατασκευάστηκε , αλλά όλα τα λαμόγια βολεύονται !

ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ

Wtf

Δηλαδή για να καταλάβουμε.. εκεί στο ποτάμι ενοχλειστε αν απελευθερωθεί ένας πλούσιος εγκληματίας αλλά όχι ένας κοινός εγκληματίας τριτοκοσμικής υπηκοότητας ή άλλων αναρχικών ψηφοφόρων εε;;; Ωραίος λογος Σταύρακα, γραψτον να τον έχεις στο αρχείο θα βοηθήσει πολύ την αριστερή προεκλογική σου ατζέντα, τόσο που θα μαλώνετε με τον τσυριζα ποιος θα πρωτοπαρει αυτο 3% που είναι το σύνολο των ψηφοφόρων σας και των δύο μαζί.. και μη κάνεις τόσο σκληρή κριτικη, όλοι ξέρουμε ότι θα γίνεις ο χρήσιμος ηλίθιος της κυβερνησης-παρωδιας για το Σκοπιανό..υγ: το ότι οι λιγοι σοβαροί βουλευτές σου που είχες απ' τν ίδρυση του κόμματος έφυγαν όλοι άρον αρον και μάζεψες όλους τους γελοιους τσυριζα τύπους, θα πρεπε κάποια στιγμή να είχε αρχίσει να σε προβληματίζει..

Νάνος

Η δήλωση αυτή είναι μην αληθές περιεχομένου, και άστοχη. Ο νόμος βοήθησε χιλιάδες άδικα καταδικασμένους, με σχιζοφρενικές ποινές, να φύγουν. Τι εννοούμε ¨σχιζοφρενικές"- αν μπορούσαν να δώσουν 1 χρόνο- θα δώσουν 15. Αυτό αφορά ειδικά τους ναρκομανείς χρήστες, τα οποία είναι άρρωστα άτομα, πάσχουν, και σε όλο τον κόσμο (εκτός ΗΠΑ, ΗΒ) αντιμετωπίζονται με συμπόνοια. Εκτός εδώ. Ο νόμος δεν προέβλεπε ΚΑΜΙΆ χρηματική επιβάρυνση ή χρηματικό προαπαιτούμενο, και συνεπώς- καμία σχέση με "πλούσιους" είχε, με αντιδιαστολή με όλο το τωρινό ελληνικό δικαστικό σύστημα, το οποίο για τον παραμικρό βήμα θέλει χρήματα-π.χ., αίτηση αποφυλάκισης προσωρινά κρατούμενο αποτιμάται σε 400-600 Ευρώ - Η ΜΙΑ. Όλοι εμείς, που έχουμε σχέση με το ελληνικό δικαστικό/ νομικό σύστημα, καλούμε τον κ. Καλογήρου άμεσα να εισάγει ώστε ψηφιστεί ο νέος σύγχρονος ποινικός κώδικα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zaef00

Ανασκευασμένες εμφανίζονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων από το πρακτορείο ΜΙΑ - Πλέον, εμφανίζεται να αναγνωρίζει ότι «ένα μέρος της γεωγραφικής ενότητας της Μακεδονίας είναι στην Ελλάδα, ένα στην Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα είναι στη χώρα μας»  

34
zaef_mesa

Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο πρωθυπουργός των Σκοπίων στην προσπάθειά του να συσπειρώσει τους πολίτες της χώρας του εν όψει του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

123
tsipras_kammenos

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησαν πως αυτήν τη στιγμή, αυτό που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για τη χώρα είναι η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα - Είπαν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κυβερνητικό έργο

60