Συνάντηση Λαφαζάνη-Ήσυχου με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα

Συνάντηση Λαφαζάνη-Ήσυχου με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα

Παν. Λαφαζάνης: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει όχημα νεοψυχροπολεμικών και αντιρωσικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή»

lafazanis-isixos
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε και ο Κώστας Ήσυχος μέλος του Π.Σ της ΛΑ.Ε είχαν σήμερα ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον πρέσβυ της Ρωσίας στην Αθήνα Αντρέι Μασλόφ στην έδρα της Ρωσικής Πρεσβείας στο Ψυχικό. Στη συνάντηση από την πλευρά της Ρωσικής πρεσβείας παρευρίσκετο και ο Βλαντιμίρ Μαϊστρένκο, πολιτικός σύμβουλος της πρεσβείας.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία των ελληνορωσικών σχέσεων και τις εξελίξεις στην περιοχή μας, ενώ Λαφαζάνης και Ήσυχος ενημέρωσαν την Ρωσική πλευρά για τις θέσεις και τις απόψεις της ΛΑ.Ε στα κεντρικά ζητήματα που απασχολούν την χώρα και ειδικότερα για τις θέσεις της στα εθνικά μας θέματα και για την προάσπιση της ασφάλειας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Ο Παν. Λαφαζάνης εξέφρασε στον Ρώσο πρέσβυ την λύπη του για την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων, η οποία οφείλεται στις απαράδεκτες και ατεκμηρίωτες απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την χώρα μας.

Ο Παν. Λαφαζάνης και ο Κ. Ήσυχος τόνισαν με έμφαση ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να έχει κακές σχέσεις με την Ρωσία και πολύ περισσότερο να μετατραπεί σε όχημα νεοψυχροπολεμικών και αντιρωσικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή.

Κλείσιμο
Αντίθετα, ο Π. Λαφαζάνης και ο Κ. Ήσυχος υποστήριξαν την άμεση ανάγκη να αποκατασταθούν σε ένα θετικό επίπεδο οι ελληνορωσικές σχέσεις και να αναβαθμιστούν σε ισότιμη αμοιβαία επωφελή στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες σε όλους τους τομείς.

Οι Λαφαζάνης και Ήσυχος τόνισαν ότι οι καλές και αναβαθμισμένες σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας ανταποκρίνονται απολύτως στο πραγματικό συμφέρον και των δύο χωρών και στα συμφέροντα της ασφάλειας, της εγγύησης των συνόρων, της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης