Παππάς για διακύβευμα εκλογών: Ανάκαμψη ή επιστροφή στις πολιτικές που μας χρεοκόπησαν

nikosamna

Ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής προσδιορίζει τις εκλογές τον Σεπτέμβρη του 2019, θεωρεί ότι υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή που θα εγκρίνει την συμφωνία με την ΠΓΔΜ και δηλώνει ότι θέλουν να πείσουν τον Καμμένο πως η συμφωνία είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας 

«Το διακύβευμα των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2019, θα είναι εάν η πορεία ανάκαμψης θα συνεχιστεί, ή εάν θα γυρίσουμε στις πολιτικές που μας χρεοκόπησαν», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA. Για τη Νέα Δημοκρατία είπε ότι «ζει τη μεγαλύτερη ιδεολογική και πολιτική της διάψευση», ενώ σημείωσε πως είναι σταθερή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση αντιδεξιού μετώπου.

«Είναι μια ιστορική μέρα για την Ελλάδα, γιατί είναι μια τομή στη σύγχρονη κοινωνική και οικονομική ιστορία της χώρας, είναι η μέρα που κλείνει η περίοδος κατά την οποία η χώρα μας ήταν στο πλαίσιο των προγραμμάτων στήριξης κι αυτό μας γεμίζει με δυνατότητες και αισιοδοξία για να συνεχίσουμε μια πορεία ανάκαμψης η οποία είχε αρχίσει και μέσα στην εφαρμογή του τρίτου προγράμματος», είπε ο κ. Παππάς.

«Η αποκλιμάκωση της ανεργίας δεν ξεκίνησε χθες το βράδυ. Ξεκίνησε εδώ και καιρό. Ήδη έχει πέσει κάτω από το 20% και την επόμενη τετραετία μπορεί να πέσει κάτω από 10% αν συνεχιστούν οι προοδευτικές πολιτικές που έχουν μπει σε τροχιοδρόμηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ΝΔ ζει μια παταγώδη διάψευση

Σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ, ο κ. Παππάς παρατήρησε πως «έχει φανεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν βάζει μυαλό» και συνέχισε: «Ζει αυτές τις μέρες τη μεγαλύτερη ιδεολογική και πολιτική της διάψευση. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν φαίνεται να έχει βγάλει συμπεράσματα από την πρόσφατη ιστορία. Αναμασάει τις παλιές ιστορίες επιτυχίας της διακυβέρνησης Σαμαρά, δεν μας έχει πει ποιες πολιτικές από αυτές που εφάρμοσε θέλει να αλλάξει. Θέλει απλώς να τις επαναφέρει. Νοσταλγούν τις εποχές που μπορούσαν υπό την απειλή των μνημονίων, της χρεοκοπίας και των αξιολογήσεων να μπορούν να επιβάλλουν πολιτικές, οι οποίες σε ένα πλαίσιο δημοκρατικής και οικονομικής ομαλότητας δεν μπορούν να κερδίσουν την πλειοψηφία του λαού. Έχουμε μια ΝΔ η οποία έχει υποστεί μια παταγώδη διάψευση, αδυνατεί να εξηγήσει γιατί οι εφαρμοζόμενες από τη δική της διακυβέρνηση πολιτικές κατέληξαν σε μια οικονομική, πολιτική και κοινωνική κατάρρευση και προστρέχει στα ακροδεξιά εφόδια, με τα οποία έχει γεμίσει το ρεζερβουάρ της. Γι' αυτό βλέπουμε και τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Βορίδη, με τη γνωστή τους διαδρομή, από την οποία δεν έχουν εγκαταλείψει τίποτε από όσα υποστήριζαν όλα τους τα χρόνια, απλά αισθάνονται σαν το ψάρι μέσα στο νερό στη ΝΔ, να εκστομίζουν αυτού του τύπου τις κατηγορίες και κάποιους καινούργιους εκπροσώπους να μας λένε αυτά που λένε».

Επιλογή του κ. Μητσοτάκη το «αντί ΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο

Σε ερώτηση για το «αντί ΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο, ο υπουργός είπε ότι «είναι στα όρια μιας αναμενόμενης πολιτικής επιλογής του κ. Μητσοτάκη και της ομάδας στήριξης που αυτή τη στιγμή έχει μέσα στη ΝΔ, δηλαδή της εμφυλιοπολεμικής δεξιάς, της δεξιάς που δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η αριστερά βρέθηκε σε θέση διακυβέρνησης και δεν αντέχει ότι η αριστερά είναι αυτή που βγάζει τη χώρα από την κρίση».

Σε ερώτηση για τη στάση του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Παππάς απάντησε ότι δεν είναι εύκολα ερμηνεύσιμη η στάση της Φώφης Γεννηματά.

Επέμεινε στην πρόσκληση για τη συγκρότηση αντιδεξιού μετώπου και τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχουμε πει και θα λέμε σε όλους τους τόνους, ότι η δική μας προσδοκία είναι να διευρυνθεί ο άξονας στήριξης των προοδευτικών πολιτικών που εφαρμόζονται. Θα έρθουν πολύ συγκεκριμένα νομοσχέδια στη Βουλή κι εκεί θα κριθούν όλοι. Θα τα ψηφίσουν ή θα τα καταψηφίσουν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής;».

Οφείλει να μην συμπεριφέρεται ως πρώην υπουργός Οικονομικών ο κ. Στουρνάρας

Ως προς τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής παρατήρησε πως «κάποιοι θα πρέπει να μείνουν στον θεσμικό τους ρόλο και να μην νοσταλγούν τον παλιό τους ρόλο» και συνέχισε: «Έχει άγχος δικαίωσης της οικονομικής πολιτικής που ασκήθηκε όταν ήταν υπουργός Οικονομικών. Η οικονομική πολιτική που άσκησε ο κ. Στουρνάρας ήταν αποτυχημένη. Και ορθώς ο ελληνικός λαός, αυτή την οικονομική πολιτική την απέρριψε. Κάποιοι αισθάνονται ότι ο σκληρός πυρήνας της ατζέντας της οικονομικής πολιτικής την οποία υπηρετούν, δεν μπορεί να επιβληθεί χωρίς εξωτερικό καταναγκασμό. Αυτό τους ανησυχεί και γι αυτό προσδοκούσαν να πάμε σε προληπτική γραμμή πίστωσης, ή να έχουμε παράταση του μνημονίου. Οφείλει να μην συμπεριφέρεται ως πρώην υπουργός Οικονομικών ο κ. Στουρνάρας».

Διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν

Ο κ. Παππάς απάντησε σε όσους κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό ότι ήταν «διχαστικός» ο λόγος του στην Ιθάκη, λέγοντας πως «με το παρελθόν πρέπει να τραβήξουμε μία πάρα πολύ σοβαρή διαχωριστική γραμμή».

Σε ό,τι αφορά τη διαφθορά και τη διαπλοκή, τόνισε πως «οι ρίζες του κακού είναι πολύ βαθιές στην Ελλάδα, η μάχη μας απέναντι σε αυτό που λέμε διαφθορά και διαπλοκή πρέπει να ενταθεί, να είναι αδιαπραγμάτευτη και ανειρήνευτη».

Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Σε ερώτηση για τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ στο ονοματολογικό, ο κ. Παππάς απάντησε ως εξής: «Είναι προφανές ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων ως προς την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει και μέσα στη Βουλή πλειοψηφία, η οποία μπορεί να κάνει αυτή τη λύση που βρίσκεται στο τραπέζι να τελεσφορήσει. Και, βεβαίως, υπάρχει και χρόνος, νομίζω, ο οποίος καθώς περνάει και καθώς κυλάει το νερό στο αυλάκι, να πειστούν ακόμα και οι δύσπιστοι ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας. Διεκδικούμε να πείσουμε και τον Πάνο Καμμένο».

ΣΧΟΛΙΑ (18)

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΟΝΤΟΣ

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΝ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ ΜΟΝΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΗΝΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΛ. ΤΑ ΧΑΖΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ.

λακης

Το θέμα είναι σοβαρό. Πρέπει να εκλεγεί οποιαδήποτε ο Αλέξης αλλιώς μπορεί να χάσει ο μπαμπάς την δουλειά του και να πρέπει να δουλέψει !!!

ΓΙΩΡΓΗΣ

Διλημματα και παπαριες επιχειρει να θεσει σε εναν Λαο της Ευρωζωνης,τους Ελληνες, ενας κομουνιστης που λακισε προς το δυτικο τροπο ζωης. Αυτο ομως ακριβως το διλημμα το απαντησαν ηδη ολοι οι Ευρωπαιοι, και πορευονται με τη Δεξια τους, και τις εκει ''νεες δημοκρατιες'' τους, με ταχυτατους ρυθμους προοδου και Αναπτυξης,ενω εστειλαν στις καταπαχτες τους, τα ζομπι και τα απολειφαδια του κομουνισμου Την ιδια απαντηση θα δωσουμε και οι Ελληνες στις επικειμενες Εκλογες!

Μ.ΠΑΣΟΚ

Απο τωρα σου το λεμε κοπριτη θα καταψηφιζουμε τα παντα οπως εσεις , και επιφυλασσομαστε να ψηφισουμε καμμια διαταξη για τον ρωμανο οπως εσεις.

Πολίτης προς Παππα

Διαβάζοντας το κειμενο του Λαππα καταλαβα οτι το διάγγελμα του Αλέξη ηταν χλιαρό. Το ειχε γραψει γυναίκα με φιλολογικό background, κι ο Λαππας πρόσθεσε τις πινελιές με τις κακίες. Αυτο που είπε ο ίδιος μετα, διαβασαμε κε. ΛΑΠΠΑ, ειναι πιο σκληρό και πολεμοχαρες. Δυστυχε, κακε, αναισθητε βλάκα, το παραμυθι της φρικτής δεξιάς μόνοι σας το αποδομησατε, καθώς γκρεμισατε καθε αξιοπρέπεια της αριστεράς, τωρα είστε το απόλυτο τίποτα. Ο καμμένος παίζει και να σάς πουλήσει, αν και είναι τοσο κότα, που δεν ξέρει πού να κρυφτεί. Αρκετή καταστροφή προκάλεσε κι αυτός με το ψώνιο του.

Καρτερός Μαρούλιας

Αρχιλαμόγιο ολκής! Όλη η οικογένεια του μέσα στην μίζα και την διαφθορά! Έχετε τελειώσει,γελοίο μαλα...τηρι!

ΤΖ

ΑΣΕ ΡΕ ΓΛΙΤΣΑ-ΠΑΛΙΟΣΙΧΑΜΑ. Ο ΚΥΡΙΟΣ 4 ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΗΚΩΝΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΤΟ ΓΕΡΟ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΒΑΖΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. ΡΕ ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟΑΜΟΡΦΩΤΟ ΝΤΑΟΥΛΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΠΑΛΙΟ ΑΠΛΥΤΗ ΓΛΙΤΣΑ. ΣΙΧΑΜΑ

Βαλεντίνη

Ανάπτυξη και Μαδουρισταν , δεν γίνεται. Τώρα το , αυτοί που μάς χρεωκόπησαν , είναι το καινούργιο σύνθημα σας . Δεν μασαμε πλέον. Πες κάτι καινούργιο , αυτό παλιωσε!!!!!!!

@

Αστο Νίκο, έχασες....

Κατσαπλιαδες...

Καλύτερα 300 δις χρέος με 40 χρόνια ευημερίας παρά 100 δις σε 3 χρόνια με 400 ευρώ στους λαθρομεταναστες!!!

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΠΕΣΤΑ ΦΙΛΕ .ΖΗΣΑΜΕ ΣΑΝ ΘΕΟΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.ΤΑ ΤΣΑΜΟΥΡΕΝΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΓΙΝΑΝ ΜΠΕΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΥΛΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΜΕ ΣΤΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΒΛΟ.ΤΡΑΚΤΕΡ ΕΙΧΕ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ,ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΜΑΝΕΣ ΜΑΣ ΓΕΝΝΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ.ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ,ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΑΣ... ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΨΙΧΟΥΛΑ...ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

poedin01

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) θεωρεί «αιτία πολέμου» την εργασία ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία - Θα γίνουν συγκεντρώσεις στην Αθήνα και πορεία προς το υπουργείο Υγείας

polakis-voylh-arthro

Απίστευτες εκφράσεις από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Υγείας - Οι βουλευτές ΝΔ και ΚΙΝΑΛ εκτιμούν ότι Τζανακόπουλος και Πολάκης γνώριζαν λεπτομέρειες της σκευωρίας και ζητούν να έρθουν ως μάρτυρες και όχι ως μέλη της Προανακριτικής - Την ερχόμενη Τρίτη ο πρώτος μάρτυρας, Κωνσταντίνος Φρουζής, δεύτερος θα κληθεί ο Νίκος Μανιαδάκης

37
19-10-22_0030_DPC0081

Τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα για τα έργα της πόλης ανέφερε ο πρωθυπουργός μετά το πέρας των συσκέψεων στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης - Σημείωσε ότι η κατάσταση στον ΟΑΣΘ θα βελτιωθεί ουσιαστικά στις αρχές του 2020

18