Σκουρλέτης: Τον γραμματέα εκλέγει η ΚΕ, τους υπουργούς ο πρωθυπουργός

Σκουρλέτης: Τον γραμματέα εκλέγει η ΚΕ, τους υπουργούς ο πρωθυπουργός

Τόνισε ότι ο ανασχηματισμός είναι μια κομβική στιγμή για τη χώρα και την κυβέρνηση - Σχετικά με το Μάτι πήρε αποστάσεις  για  τους υπαινιγμούς περί δράσης εμπρηστών και στόχο αποσταθεροποίησης

4523572
Στα σενάρια που τον θέλουν να αναλαμβάνει γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο Ραδιόφωνο 24/7.

«Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση κόμματος - κυβέρνησης. Το κόμμα δεν είναι κυβερνητικό παραμάγαζο, θα υπάρχει και μετά την κυβέρνηση», τόνισε ενώ ανέφερε ότι «και πριν τον προηγούμενο ανασχηματισμό πρωταγωνιστούσα στα σενάρια. Δεν υπάρχουν προσωποπαγείς θέσεις. Τον γραμματέα τον εκλέγει η Κ.Ε., τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου την καθορίζει ο πρωθυπουργός», συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης. Ο ίδιος χαρακτήρισε τον επικείμενο ανασχηματισμό ως «μια κομβική στιγμή για τη χώρα και για την κυβέρνηση», καθώς όπως εξήγησε «υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης του ειδικού βάρους του κόμματος, υπάρχει και ανάγκη αναδιάταξης στο εσωτερικό της κυβέρνησης».

Για το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, είπε ότι «η Αριστερά μεγάλωσε κάτω από τις δύσκολες συνθήκες του μνημονίου, ωρίμασε και οφείλει να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός προοδευτικού μετώπου. Εάν εξασφαλίζονται πολιτικές προϋποθέσεις μπορούμε να το κάνουμε και στο πλαίσιο του ανασχηματισμού».

Αναφορικά  με τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, ο Πάνος Σκουρλέτης φάνηκε να παίρνει αποστάσεις από την εκδοχή που παρουσίασε σε διακαναλική συνέντευξη τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την οποία διατυπώθηκαν υπαινιγμοί για δράση εμπρηστών και στόχο αποσταθεροποίησης.

Κλείσιμο
«Οι ασύμμετροι κίνδυνοι έχουν περισσότερο να κάνουν με την έκταση των φαινομένων» απάντησε ο υπουργός εσωτερικών αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τις αμέσως επόμενες ημέρες (Από την πυρκαγιά) έχω μιλήσει για το πως προσέγγισα αυτή την υπόθεση, βάζοντας πολλά ερωτηματικά. Βάζοντας πιο στέρεες απαντήσεις και μέσα από την έρευνα που διεξάγεται αυτή τη στιγμή».

Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι όλο το τελευταίο διάστημα δεν ήταν σε αυτό το μήκος κύματος οι τοποθετήσεις και τα σενάρια αυτά ααφορούσαν την συζήτηση των πρώτων ημερών. Κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι» είπε ο κ.Σκουρλέτης συμπληρώνοντας ότι έγινε μεγάλη συζήτηση και για τις χρόνιες στρεβλώσεις και για τις συλλογικές ευθύνες.

Ειδικά για τα σενάρια «ασύμμετρων απειλών» ο κ.Σκουρλέτης πήρε σαφώς απόσταση, αναφέροντας: «Κάποιες πρώτες εκτιμήσεις υπάρχουν . Ανολοκλήρωτες.....Είναι φανερό ότι τα πρώτα εικοσιτετράωρα κάποιος να τα ψάχνει όλα και να θέτει ερωτήματα. Οφείλει να το κάνει αυτό, αλλά κάποια αποσαφηνίζονται σε σχέση με την εξέλιξη των γεγονότων αυτών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης