Φάμελλος: Τέλος Αυγούστου ξεκινούν οι κατεδαφίσεις

kated_09

Κατεδαφίσεις «εξπρές» με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ανακοίνωσε ο ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος

Ένα δεκαήμερο έχει στη διάθεσή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για να παραδώσει τους φακέλους για τα αυθαίρετα στην περιοχή αιγιαλού και παραλίας και τελεσίδικα παραδοτέα σε δασικές εκτάσεις, στην Αττική, προκειμένου από το υπουργείο Περιβάλλοντος να γίνει η ανάθεση για την κατεδάφιση αυτών και να ξεκινήσει η διαδικασία συμβάσεων για κατεδαφίσεις στο τέλος Αυγούστου, είπε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

«Με επιστολή σημερινή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα ζητηθούν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να δοθούν τα τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης σε αυθαίρετες κατασκευές που είτε είναι παραδοτέες με αντίστοιχο πρακτικό στις δασικές περιοχές, είτε είναι αυθαίρετα στη ζώνη του αιγιαλού και της παραλίας, που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου», σημείωσε ο κ. Φάμελλος.

«Για αυτά τα αυθαίρετα, που δεν έχουν ακόμα δοθεί, σε συνεργεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, θα εκτελεστούν οι κατεδαφίσεις τους από τις υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Δημιουργούμε, δηλαδή, ακόμα έναν μηχανισμό για επιτάχυνση των κατεδαφίσεων, πέρα από τη σύνταξη του πρωτοκόλλου κατεδάφισης από το ΥΠΕΝ, που ήταν η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία μας, και δημιουργούμε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έναν ακόμα μηχανισμό κατεδαφίσεων στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Μάλιστα για τις περιπτώσεις περιφράξεων, περιτοιχίσεων και μαντρών σε απόσταση 500 μέτρων από την παραλία δίνουμε τη δυνατότητα αυτές οι κατεδαφίσεις εξπρές να γίνονται και από το υπουργείο Υποδομών».

«Άρα», εξήγησε, «θέτουμε στη διάθεση πλέον αυτής της λειτουργίας δύο υπουργεία, τα οποία θα λειτουργούν συμπληρωματικά και με πολύ μεγάλη επιτάχυνση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Νομίζω ότι όλοι έχουν γίνει γνώστες των πολλών, τουλάχιστον 3.000 αυθαιρέτων που «περίμεναν» στα συρτάρια προς κατεδάφιση στην Αττική [...] παίρνουμε την αρμοδιότητα λοιπόν στο υπουργείο και αυτό θα ήθελα να το παρουσιάσω και ως μια πράξη πολιτικής ευθύνης. Διεκδικούμε και δημιουργούμε αυτή την αρμοδιότητα για να κριθούμε από την κοινωνία σε έναν τομέα που οι προηγούμενες πολιτικές διοικήσεις δεν τόλμησαν να πάρουν μέτρα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει νόμιμα με όλα τα δικαιώματα του πολίτη και με όλες τις διαδικασίες διαφάνειας προς τους αναδόχους και με διαύγεια να γίνουν οι πράξεις κατεδάφισης που υπάρχουν τόσα χρόνια και καθυστερούν».

Ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε πως «θα πρέπει να προσέξουμε πολύ τα χρονοδιαγράμματα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει ένα δεκαήμερο στη διάθεσή της για να παραδώσει τους φακέλους αυτούς, για αυτές τις δύο περιπτώσεις που σας περιέγραψα για την περιοχή αιγιαλού και παραλίας και για τα παραδοτέα των δασικών υπηρεσιών. Αυτοί οι φάκελοι εκτιμώνται περίπου στους 800. Σε δέκα μέρες θα είναι στο υπουργείο μας. Ήδη σήμερα ξεκίνησε η ενεργοποίηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου αυτό σημαίνει ότι εμείς θα ετοιμάσουμε τις διαδικασίες ανάθεσης για την κατεδάφιση αυτών των αυθαιρέτων. Η ολοκλήρωση της παραλαβής των φακέλων και η έναρξη των διαδικασιών των συμβάσεων κατεδάφισης εκτιμάται περίπου στις 25 Αυγούστου. Από εκεί και μετά η διαδικασία ανάθεσης και εκτέλεσης των κατεδαφίσεων έχει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που κυμαίνεται από τρεις εβδομάδες έως δύο μήνες. Άρα για αυτά τα συγκεκριμένα 800 ακίνητα το χρονοδιάγραμμα ξεκινάει περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου».

Είπε ακόμα πως «με τη νομοθετική πρωτοβουλία που λάβαμε πριν από δέκα μέρες ήδη έχουν δοθεί ευνοϊκά διοικητικά εργαλεία για τις συμβάσεις κατεδάφισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που προχωρά άμεσα στην υλοποίησή τους. Μπορούν να επεκταθούν μέχρι και 50% οι συμβάσεις για τις κατεδαφίσεις όπως επίσης και μπορούν να γίνονται συμβάσεις ανάθεσης για τις κατεδαφίσεις μέχρι 135.000 ευρώ. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να προγραμματίζει άμεσα το έργο αυτό εφόσον δώσαμε και πρόσθετη χρηματοδότηση, κάτι που σημαίνει ότι τις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες για τα ακίνητα που ήδη είχε σε δικούς της καταλόγους να προχωρήσουν οι πράξεις κατεδάφισης».

«Πρακτικά και συνοψίζοντας, συνεχίζει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής τον προγραμματισμό της με μια μεγαλύτερη ευχέρεια στις συμβάσεις, νομοθετήσαμε και δημιουργούμε νέο μηχανισμό και στο υπουργείο Περιβάλλοντος με την πράξη νομοθετικού Περιεχομένου, δώσαμε νέα χρηματοδότηση 5 εκατομμύρια ευρώ για τις κατεδαφίσεις από το Πράσινο Ταμείο και ενισχύσουμε άμεσα με προσωπικό ώστε να ξεκολλήσουν οι διαδικασίες κατεδαφίσεων».

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Κιτκατ

Φταίει ο γάιδαρος χτυπάμε το σαμάρι! Στην τελική θα μείνουν κάποιοι κακομοίρηδες χωρίς στέγη, γιατί οι διαπλεκόμενοι, και έχοντες βεβαίως, με τα "κονέ" τους, πάλι θα γλυτώσουν. Ποιος υπέγραψε, ποιος έδωσε άδεια, ρεύμα νερο???? Αυτοί δεν φταίνε?? Έχουν ονοματεπώνυμο, σφραγίδα, κλπ, απ αυτούς ξεκινήστε ..... Κόψτε κάνα δυο συντάξεις, απολύστε μερικούς, να δούμε θα ξαναγίνει τίποτα! Αλλά ο Φάμελος μηχανικός δεν είναι ???Α, και που είστε, σκέφτομαι να χτίσω μια βιλίτσα εναρμονισμένη με το τοπίο, δίπλα στον Παρθενώνα, από που να ξεκινήσω ???

ΓΙΩΡΓΗΣ

Σε 8 μηνες εχουμε αμεταθετα εκλογες,θελουν δε θελουν οι Τσιπροκαμμενοι, και ο ελληνικος Λαος θα τους δωσει χαστουκι ηχηρο που θα ακουστει σε ολη την Ευρωπη και θα το λαβουν ολοι τους σοβαρα υποψη.Θα ειναι η αρχη του τελους τους, και το ξερουν! Γι αυτο δεν θα παιρνουν μεχρι τοτε αντιλαικα μετρα, αλλα θα μπουκωσουν οσο περισσοτερο σανο μπορουν το Λαο, και οσα βοδια μασησουν και τους ψηφισουν,μασησαν,τι να κανουμε!

Eva

Αυτου του Αυγουστου, του Αυγουστου που ειναι παχιες οι μυγιες,η του Αυγουστου των κολιων?

Βαλεντίνη

Ας ξεκινήσουν από την Κουμουνδούρου !!!!!!!........

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΑΦΟΥ ΑΝΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟ 2015 ΕΤΟΙΜΑ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΟΙΚΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΑΖΕΨΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΕΝΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΛΤΟΖΕΣ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΒΓΑΙΝΑ ΟΙ ΜΠΟΥΛΤΟΖΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΠΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ.ΦΑΤΕ ΣΑΝΟ ΖΩΑ.

θεσπρωτος

Παλι οι τσιγγανοι .....θα την πληρωσουν .... ( θα κρεμισουν τσαντιρια ...)

!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τέλειο !!!!!!!!!!!!!!!!!

""""''''"''

Καταπληκτικό !!!!!!!!!

ΑΙ

Είμαι περίεργος να δω τις εξελίξεις. Μιλάνε για 3000 ακίνητα στα συρτάρια ενώ σύμφωνα με το Νόμο 2971/2001 - ΦΕΚ Α-285/19-12-2001 θα πρέπει να κατεδαφιστούν όλα τα ακίνητα Πανελλαδικά που βρίσκονται μέχρι και 500 μέτρα από τον αιγιαλό. Δηλαδή για παράδειγμα στην Αττική, από Πέραμα μέχρι Σούνιο ότι είναι δεξιά και αριστερά από την παραλιακή μέχρι και τα 500 μέτρα..... (πολυκατοικίες, καταστήματα, οικίες κλπ κλπ). Κοροϊδευόμαστε για πολλοστή φορά. Βρείτε μου για παράδειγμα πρόσβαση στην "κρυφή" παραλία μετά την Αγία Μαρίνα προς Λαγονήσι (στάση 122 Κέκροπος) και φυσικά υπάρχουν Εκατοντάδες άλλα παραδείγματα σε Στερεά και Νησιωτική χώρα. Εδώ γελάνε.

Νικος

Φαμελλε. γιατι να πληρωσω εγω το κοστος κατεδαφισης του καθε παρανομου πλουσιου ή φτωχου ? Να τα πληρωσει ο ιδιος. Δεν εχει ? Μέσα τοτε για να παραδειγματιστουν ολοι εως οτου εξαληφθει το φαινομενο. Και που εισα Φαμελλε.....σου παω στοιχημα οτι θα γκρεμισεις τιποτα παραπήγματα και ουτε ενα κανονικο αυθαιρετο ακινητο . Ουτε ενα ....γιατι φοβασαι το πολιτικο κοστος .

ΑΙΣΧΡΟΤΗΣ

Στην Σαρωνίδα, το Λαγονήσι, το Σόύνιο που έχουν κλείσει όλη την πρόσβαση στην παραλία οι γαμπροί του ΤΧΣ, και το Καβούρι ποιός θα τα γκρεμίσει οεοε..... ψεύτες προπαγανδιστές.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

antonisvgontzas-696x439

«Θα καταλήξεις να επιδοκιμάζεις ή να ανέχεσαι τις χυδαίες ύβρεις του πρώτου και των επιθυμιών του δεύτερου» επισημαίνει στο Σπύρο Δανέλλη το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ 

11