Τσίπρας: Ανέλαβα ευθύνες που δεν μου αναλογούν - ΝΔ: Δεν θα ξεφύγεις

tsipvv0

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση μετά τις σημερινές εξαγγελίες Τσίπρα από το Λαύριο, μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι - «Αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για την εγκληματική έλλειψη προετοιμασίας» δηλώνει η Σπυράκη - Απάντηση Τζανακόπουλου με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς για  «άθλιο ύφος  και ανόητη αλαζονεία» 

Στα ύψη βρίσκεται το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το τεχνολογικό πάρκο Λαυρίου και τις εξαγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης.

Η φράση που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός ότι ο ίδιος «ανέλαβε και ευθύνες που δεν του αναλογούν» σε συνδιασμό με το ότι δεν έκανε καμία αναφορά σε λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης για την τραγωδία με τους 91 νεκρούς από τη φωτιά στο Μάτι, πυροδότησε νέες αντιδράσεις από τα κόμματα τα οποία του επεσήμαναν ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πασιφανείς και θα καταλογιστούν.

« Ο Τσίπρας δεν θα ξεφύγει από την ευθύνη του για την τραγωδία» δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη προκαλώντας μια ασυνήθιστη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ο οποίος απάντησε με ένα κρεσέντο προσωπικών χαρακτηρισμών.

«Η κυρία Σπυράκη νομίζει ότι με το άθλιο ύφος της και την ανόητη αλαζονεία της ασκεί αντιπολίτευση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος!

Εκτός όμως από τη ΝΔ, στις ευθύνες Τσίπρα για την τραγωδία στην Αττική εστιάζει την κριτική της και το Κίνημα Αλλαγής με τον εκπρόσωπο του κόμματος Παυλο Χρηστίδη να σημειώνει με νόημα ότι «η ευθύνη για τους νεκρούς και τις καταστροφές δεν κατεδαφίζεται».

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να στρέψει την πολιτική ατζέντα στο ζήτημα των αυθαιρέτων δέχθηκε ισχυρό πλήγμα και από την παρέμβαση του πρωην υπουργού Γιάννη Μανιάτη ο οποίος αποκάλυψε ότι τον Νοέμβριο του 2015 ήταν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που έδινε εντολή στους αρμόδιους υπουργούς να σταματήσουν - με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας - τις κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων.

Στον χωρό των αντιδράσεων για τις σημερινές εξαγγελίες Τσίπρα πήρτε μέρος και το ΚΚΕ το οποίο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στήνει επικοινωνιακά κόλπα με τις μάντρες αυθαιρέτων.

ΝΔ: Ποιος τον εμπόδισε στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων; 

«Ένας θλιβερός Πρωθυπουργός, που αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για την εγκληματική έλλειψη προετοιμασίας, τον ανύπαρκτο συντονισμό, και την τραγική διαχείριση της κρίσης στο Μάτι, εξήγγειλε σήμερα κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και τρία χρόνια», δήλωσε η Μαρία Σπυράκη με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ πρόσθεσε: «Ποιος, εκτός από τους Υπουργούς του, τον εμπόδισε να εφαρμόσει τον νόμο; Ποιος εκτός από τους Υπουργούς του και την Περιφερειάρχη Αττικής, τον εμπόδισαν να προχωρήσει σε έργα που θα προστάτευαν τους πολίτες από φυσικές καταστροφές; Ο κ. Τσίπρας θέλει ν' αναλάβει, πάνω στις στάχτες, την ευθύνη για το μέλλον μας, αλλά οι Έλληνες του έχουν γυρίσει την πλάτη. Ο κ. Τσίπρας έχει ακέραια την ευθύνη για την τραγωδία, και απ' αυτή δεν θα ξεφύγει».

Η απάντηση Τζανακόπουλου

Λίγο μετά τις τοποθετήσεις της Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Σπυράκη, αναφορικά με τις εξαγγελίες στις οποίες και προέβη από το Λαύριο νωρίτερα ο Πρωθυπουργός, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυβέρνησης Δημήτρης Τζανακόπουλος, προχωρά σε απάντηση- φραστική επίθεση, κάνοντας λόγο για άθλιο ύφος και αλαζονεία της κας Σπυράκη.

Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου το οποίο και εξέδωσε ο Κος Τζανακόπουλος, η Εκπρόσωπος Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν δύναται να κατανοήσει επί της ουσίας στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.

Τέλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κυβέρνησης, τονίζει, εκτός των άλλων, ότι η περίοδος εξυπηρετήσεων συμφερόντων εις βάρος των Ελλήνων έχει παρέλθει οριστικά.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση:

Η κα Σπυράκη νομίζει ότι με το άθλιο ύφος της και την ανόητη αλαζονεία της ασκεί αντιπολίτευση.
Είναι προφανές, όμως, ότι δεν έχει καμιά δυνατότητα να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση του διαχρονικού προβλήματος της χωροταξικής και οικιστικής αυθαιρεσίας.

Για μια ακόμη φορά συνεχίζει να καλύπτει και να προστατεύει εκείνους που επί χρόνια συναλλάσσονταν και εναλλάσσονταν σε θέσεις εξουσίας για να μπορεί σήμερα η ίδια και το κόμμα της να παίζουν ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Η περίοδος, όμως, της συναλλαγής, του ρουσφετιού και της εξυπηρέτησης συμφερόντων σε βάρος του ελληνικού λαού και του δημοσίου συμφέροντος έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Η αδυναμία τόσο της ίδιας, όσο και του αρχηγού της να το κατανοήσουν είναι που οδηγεί σε αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις.

Το Κίνημα Αλλαγής

«Ένα μόνο κρατάμε από τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα. Ό,τι και να πει η πραγματικότητα δεν μπορεί να αλλάξει» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Παύλος Χρηστίδης.

«Η ευθύνη για του νεκρούς και τις καταστροφές βαρύνει αποκλειστικά τους ίδιους και δεν κατεδαφίζεται. Δεν καταπίνεται η προσπάθεια εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής και προσέθεσε:

«Για αυτό όσο πιο σύντομα φύγουν τόσο καλύτερα για τον τόπο». 

Έθεσε και ένα ερώτημα, ως... υστερόγραφο:

«Υ.Γ: Είναι άραγε τυχαία η απουσία του κ. Σκουρλέτη από την σύσκεψη ;».

Ο Γιάννης Μανιάτης και η αποκάλυψη για την τροπολογία 

Στην καταγγελία ότι το Νοέμβριο του 2015, κατατέθηκε με εντολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, τροπολογία για αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων, ακόμη και μετά από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, προχώρησε σήμερα ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός, Γιάννης Μανιάτης.

Σε ανάρτησή του στο facebook σημειώνει πως μετά από παρεμβάσεις, πάλι με εντολή Αλέξη Τσίπρα, η συγκεκριμένη τροπολογία αποσύρθηκε για να επανακατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο.

Ο Μανιάτης στην ανάρτησή του δημοσιοποιεί και την συζήτηση από τα πρακτικά, όπου Γιάννης Τσιρώνης είπε επί λέξη: «Μετά τα όσα προηγήθησαν συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό η συγκεκριμένη τροπολογία να κατατεθεί σε επόμνεο νομοσχέδιο».

Δείτε την τροπολογία, όσο και το απόσπασμα των πρακτικών που δημοσιοποίησε ο πρώην υπουργός:

Maniatis12
maniatis14
Το ΚΚΕ

«Οι εξαγγελίες Τσίπρα αποτελούν πρόκληση , όχι μόνο γιατί δεν ανέλαβε καμία δέσμευση αποκατάστασης της λαϊκής στέγης στις πυρόπληκτες περιοχές, αποζημίωσης των κατοίκων στο 100% των καταστροφών, αλλά και γιατί δεν δίνουν απάντηση στη γύμνια του κρατικού μηχανισμού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Ο Περισσός μιλά επίσης και για επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης με τις μάντρες των αυθαιρέτων και προσθέτει ότι η κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί να εγγυηθεί την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος

Αναλυτικά στην ανακοίνωση για τις εξαγγελίες Τσίπρα από το Λαύριο το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ τονίζει:

Η επόμενη μέρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στην Ανατολική Αττική, μοιάζει να είναι η προηγούμενη μιας νέας καταστροφής.

Ο κ. Τσίπρας, από το Λαύριο, που πριν μερικούς μήνες διοργάνωνε το αναπτυξιακό συνέδριο της Ανατολικής Αττικής, πάλι δεν είπε κουβέντα για μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας κι ενώ έχει προηγηθεί η καταστροφική πυρκαγιά, που άφησε πίσω τις δεκάδες ανθρώπινες απώλειες, κατεστραμμένες περιουσίες και δασικές εκτάσεις.

Η κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί να εγγυηθεί την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος, γιατί μαζί με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι μέρος του προβλήματος. Γιατί συνειδητά συνέχισε την υποβάθμιση της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης στο βωμό των πλεονασμάτων. Γιατί ενίσχυσε την εμπορευματοποίηση της γης στο βωμό των επενδύσεων του κεφαλαίου. Γιατί κι αυτή προχώρησε σε τακτοποίηση αυθαιρέτων, ενώ την ίδια στιγμή άφησε τον κόσμο απροστάτευτο.

Αποτελούν πρόκληση οι εξαγγελίες Τσίπρα, όχι μόνο γιατί δεν ανέλαβε καμία δέσμευση αποκατάστασης της λαϊκής στέγης στις πυρόπληκτες περιοχές, αποζημίωσης των κατοίκων στο 100% των καταστροφών, αλλά και γιατί δεν δίνουν απάντηση στη γύμνια του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση ίδιων φαινομένων, αλλά και προβλημάτων από πλημμύρες, πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, στήριξη των δομών υγείας της περιοχής.

Στήνει επικοινωνιακά κόλπα με τις μάντρες αυθαιρέτων, τη στιγμή που προχωρά στην παραχώρηση των δασών, των ακτών, των αιγιαλών στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Μάλιστα, με το νέο νόμο για το δομημένο περιβάλλον προχωρά στην ιδιωτικοποίηση της αδειοδότησης και των ελέγχων των κτιρίων, εξαιρώντας, όμως, από αυτές τις διαδικασίες τα έργα που αφορούν τις στρατηγικές επενδύσεις.

Η αποστροφή του κ. Τσίπρα, ότι τέτοιες καταστροφές είναι μπροστά μας, σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες του, μόνο ανατριχίλα προκαλεί. Ο λαός μας δεν πρέπει να δείξει καμιά εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς που τον ματώνουν καθημερινά. Να οργανώσει την πάλη του, όχι μόνο για μέτρα ουσιαστικής αποκατάστασης των πληγέντων, αλλά και για μέτρα προστασίας της ζωής του.

ΣΧΟΛΙΑ (42)

Ασε μας ρε παιδί ...

Μιλάει κι ο κομισσάριος για αθλιότητες άλλων ! Ο καθένας την πορδiτσα του για μυρωδιά την έχει , λέει ο λαός !!!

ΠΡΩΘ/ΓΟΣ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ!!!!!!

OTAN ΕΘΕΣΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕΣ ΕΚΑΤΟΣΤΙΑΙΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΠΙΘΑΝΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΟΥ. ΠΧ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΔΕ ΘΑ ΕΧΩ ΕΥΘΥΝΗ 2%,ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΙΝΑ ΘΑ ΕΧΩ ΕΥΘΥΝΗ 8%. ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 90% ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΣΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΤΡΩΓΛΟΔΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ. ΕΙΣΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΙΟΣΤΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ κ ΤΣΙΠΡΑ.

Άλλη μια αυταπάτη?

Η προηγούμενη αυταπάτη μας έφερε τα Κάπιταλ κοντρόλ που καλά κρατούν. Αυτή μας έφερε 91 νεκρούς. Η επόμενη τι?

Γιαννης

Μήπως αυτά τα σπίτια που καήκανε πληρώνανε και ΕΝΦΙΑ; ρε τεμπέλη ανειδικευτε εργάτη ΑΛ6η ;

periklis

γελωτοποιος

pik

Γκαρσόν πιάσε μια μερίδα ευθύνης παιδική για το 44 χρονο στο λαύριο.

Αποπλανηση ανηλικου

Μα!!!!Εσυ εισαι ανηλικο!Ποιος κιαρατας,ηταν αυτος που σε τυλιξε ετσι?Μη ....σω?

Οσο συνεχίζουν να σφυρίζουν

αδιάφορα πάνω από τους αδοκοχαμένους τόσο περισσότερο εξοργίζομαι και παραλογίζομαι. Δεν εχω βρίσει κανέναν έως τώρα κι ομως στιγμές σκέφτομαι πως αν τυχει και βρω έναν απο δαυτους δεν θα διστάσω το λιγότερο να τον χαστουκίσω. Πόση καταντια στη χώρα μας. Μας ξεφτίλησαν και τωρα σκοτωνουν με την άγνοιά τους βρεφη και παιδιά. Οχι μόνο οσα χαθηκαν στη φωτιά αλλά και οσα δεν θα γεννηθούν εξαιτίας τους. Πραγματικά ειναι ψυχασθενείς. Δεν εξηγειται αλλιώς αυτη η απανθρωπη συμπεριφορά. Αντι να ειναι στο ψυχιατρείο και να ασχολουνται οι γιατροί μαζι τους, καθόμαστε εμείς οι δολιοι και μενουμε μουδιασμένοι μπροστα στις αηδιες που ξεστομιζουν.

καραμαν αγας

ολοι οι ανικανοι νδκραχτες χλευαζουν τον τσιπρα ο σαμαρισταν νυχτα εφυγε απο το μαξιμου και δεν παρεδωσε στον τσιπρα ως οφειλε ! σεβασμος 0 στην δημοκρατια. το 2007 που καηκαν 63 πολιτες εκει , ο χοντρος δεν βγηκε καν να ζητησει συγνωμη

GR

Ρε Τσιπρα σταματα πια τις κοροιδιες γιατι ολοι εχουν καταλαβει πια τι ρολο παιζεις. Θυμιζεις ψαρι που το εβγαλε ο ψαρας μεσα απ το νερο. Προσπαθεις σπαρταρωντας να σωθεις με δικαιολογιες που ουτε παιδακια δεν πειθουν. Βρηκες τωρα τα αυθαιρετα και θες να αρχισεις το γκρεμισμα χωρις να σκεφτεις.... ΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΜΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ Η ΦΩΤΙΑ?? Η απαντηση ειναι ΟΧΙ γιατι η φωτια σταματα μονο με την παρεμβαση της Πυροσβεστικης, πραγμα που ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ! Επιτελους σοβαρεψου! Ανελαβε τις ευθυνες σου και σηκω φυγε!

Aυτά τα ξέρει...

αλλά, απλώς θέλει ν' αλλάξει την ατζέντα! Μια ζωή εξ' άλλου αυτό κάνει! Από το Σκοπιανό... στο πρόβλημα με τη Ρωσία και από την πλαστογράφηση εγγράφου από μέλος της οικογένειάς του... στην πυρκαγιά! Και από την πυρκαγιά... στα αυθαίρετα! Μανούλες παιδί μου στην... παραπληροφόρηση!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis_kikilias_mian

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019, με προτεραιότητα τις 2.450 θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας, αλλά και να δρομολογηθούν άμεσα 1.500 προσλήψεις αστυνομικών - Την Παρασκευή το ΚΥΣΕΑ για την επιλογή νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

11
4847119

«Η Νέα Δημοκρατία γύρισε τα ρολόγια της δημόσιας διοίκησης χρόνια πίσω, στις εποχές που βασίλευε η αδιαφάνεια» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση αναφερόμενη στους γενικούς και ειδικούς γραμματείς

5