Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές

10kinima-allagis

Ζητά την άντληση των αναγκαίων πόρων από το Αποθεματικό του Κρατικού Προϋπολογισμού που διαθέτει περί τα 500 εκατ. ευρώ - Προτείνει στήριξη των οικογενειών των θανόντων και χορήση ποσών εως 100.000 ευρώ για τα σπίτια που καταστράφηκαν 

"Υποχρέωση της πολιτείας αποτελεί τόσο η ουσιαστική στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική και στην Κινέττα, όσο και η ενεργή συμβολή της για την αποκατάσταση των ζημιών" τονίζει το Κίνημα Αλλαγής.

Προτείνει, δε, οι αναγκαίοι πόροι να αντληθούν από το Αποθεματικό του Κρατικού Προϋπολογισμού, το οποίο, αυτήν τη στιγμή, διαθέτει περίπου 500 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη συμβολή ιδιωτών και φορέων.

Επίσης, για να υπάρξει διαφάνεια και αποτελεσματική διαχείριση των πόρων και συντονισμός των ενεργειών, το Κίνημα Αλλαγής ζητάει τη σύσταση Συντονιστικού Οργάνου με ευθύνη της πολιτείας και τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης.

Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής

- Άμεση καταγραφή και ταυτοποίηση των πληγέντων με συγκρότηση ειδικών μηχανισμών στους δήμους.

- Βοήθεια στους πληγέντες για το μεταβατικό διάστημα για διαμονή, ρουχισμό, τροφή.

Α) Μέτρα για φυσικά πρόσωπα-οικογένειες

- Προνοιακό βοήθημα 5.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια πληγέντων για την κάλυψη άμεσων αναγκών. Προσαύξηση 1.000 ευρώ για πολύτεκνους και ΑμεΑ.

- Αποζημίωση για την οικοσκευή σε κάθε οικογένεια που κατεστράφη το σπίτι της, ύψους 10.000 ευρώ. Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των σπιτιών που καταστράφηκαν. Αναστολή πληρωμής για ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, τέλη κυκλοφορίας, λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, τουλάχιστον για έναν χρόνο. Συνεννόηση με τράπεζες για το πάγωμα των δανείων των πληγέντων.

Πλήρης πρόσβαση, χωρίς προϋποθέσεις, των οικογενειών των πληγέντων σε κοινωνικές υπηρεσίες (βρεφονηπιακούς σταθμούς, βοήθεια στο σπίτι κ.λπ.).

Β) Μέτρα για τις επιχειρήσεις

- Αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων για αποκατάσταση ζημιών, μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ. Οικονομική ενίσχυση επιχειρήσεων που διακόπτουν αναγκαστικά τη λειτουργία τους.

- Αναστολή απόδοσης του ΦΠΑ από πληγείσες επιχειρήσεις (και αναστολή αναγγελιών στον Τειρεσία για ληξιπρόθεσμες οφειλές). Συνεννόηση με τις τράπεζες για το πάγωμα των δανείων των επιχειρήσεων στις πληγείσες περιοχές.

Γ) Μέτρα για τις οικογένειες με θύματα

- Στήριξη στις οικογένειες των θανόντων. Τα ίδια προνόμια με τις οικογένειες που έχασαν ανθρώπους εν υπηρεσία.

- Αποζημίωση στον πλησιέστερο συγγενή θανόντα και στον τραυματία με μη ανατάξιμη βλάβη, με ποσό 10.000 ευρώ.

- Κηδείες των θυμάτων δημοσία δαπάνη.

- Κάλυψη όλων των εξόδων των τραυματιών για την πλήρη αποκατάστασή τους.

- Χορήγηση συντάξεων για όσους καθίστανται ανίκανοι προς εργασία. Οικονομική ενίσχυση και ασφαλιστική κάλυψη των τραυματιών για το διάστημα αποχής τους από την εργασία.

Μεσοπρόθεσμα μέτρα αποκατάστασης

- Χορήγηση ποσών -έως 100.000 ευρώ- για αντικατάσταση ή επισκευή των σπιτιών που επλήγησαν. Το 50% ως άτοκο μακροχρόνιο δάνειο και το 50% ως στήριξη από την πολιτεία.

- Ανασυγκρότηση των υποδομών των οικισμών σε συνεργασία -και χορήγηση των αναγκαίων πόρων- με την Αυτοδιοίκηση.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

ΓΙΩΡΓΗΣ

Παντα η εκαστοτε Αντιπολιτευση μενει σε λογια, γιατι δεν εχει λαβει την εξουσια απο το Λαο να προβαινει σε πραξεις Η αποκλειστικη ευθυνη για τα τραγικα συμβαντα ανηκει μονο στην Κυβερνηση και αυτη θα λογοδοτησει! Για το πώς αφαιμαζει απο τον ελληνικο Λαο καθε ικμαδα του, στερωντας την προστασια του σε κρισιμους τομεις, οπως ειναι η πυροπροστασια του, προκειμενου να φτιαχνει τα αποθεματικα του ''μαξιλαρια'',για τις εκλογικες αναγκες των Συριζανεληδων! Πιο παλιομοδιτικη ''μαυρογιαλουρικη'' πολιτικη απο αυτη των Συριζανεληδων δ ε γ ι ν ε τ α ι !!

ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Λόγια εύκολα για να μας πούνε μπράβο και να κερδίσουμε κανα ψηφαλάκι. ΤΡΑΓΙΚΟΙ

ΝΑΖΙΔΗΣ ΣΥΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ.

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theodorakis

«Το Ποτάμι τα έχει πει όλα εγκαίρως για τη ΔΕΗ και το μέλλον της το οποίο δυστυχώς μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2018 κρίνεται ιδιαίτερα επισφαλές και αβέβαιο», αναφέρει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη 

pavlopoulos-pitsilis-ena

Είναι σημαντικό να επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τον άνθρωπο, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την συνάντησή του με τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή

ciss

«Το τεράστιο ζήτημα είναι ότι και ο κ. Κυμπουρόπουλος με τον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκε απαξίωνε την κοινωνική πολιτική που γίνεται από τη δική μας κυβέρνηση», ανέφερε μιλώντας στον «Θέμα 104,6»

2