Στο «κόκκινο» το θερμόμετρο στο τρίγωνο Αθήνα - Μόσχα - Σκόπια

kotzias_artthroo

Εν αναμονή των ρωσικών αντιποίνων στις απελάσεις στη σκιά της σφοδρής αντίδρασης του ΥΠΕΞ στις δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου - Κατεβάζει τους τόνους στις καταγγελίες περί χρηματισμού πολιτών από ρωσόφιλους ο Ζάεφ

Ο σκοπιανός πρωθυπουργός έχει πλέον βάλει πλώρη για το επικείμενο δημοψήφισμα, "κλειδώνοντας" τις λεπτομέρειες της διεξαγωγής του. Επιθυμώντας να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό- όλα συνηγορούν για τις 7 Οκτωβρίου- συγκάλεσε διευρυμένη σύσκεψη των πολιτικών κομμάτων σε επίπεδο αρχηγών. Στόχος να βρεθεί κάποιο στοιχειώδες κοινό έδαφος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με τις λεπτομέρειες της όλης διαδικασίας. Ο μεγάλος απών, όμως, ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος του VMRO DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι. Αποχώρησε από τη σύσκεψη σχεδόν μία ώρα μετά την έναρξή της. Η ένστασή του συνδεόταν με το γεγονός ότι επρόκειτο για διευρυμένη συνάντηση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων που έχουν τουλάχιστον δύο βουλευτές. Ο σκοπιανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε την συμπεριφορά του «επιπόλαια, ανεύθυνη και προσβλητική για όλους τους πολιτικούς παράγοντες και τους πολίτες της πΓΔΜ». Ακόμα και χωρίς αυτόν, όμως, κατέληξαν στην διατύπωση της ερώτησης στο δημοψήφισμα η οποία θα είναι: «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ με την υποστήριξη της συμφωνίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας;» Όπως ήταν αναμενόμενο θέτει το δίλημμα στους συμπατριώτες του, συνδέοντας άμεσα τον «Ναι» με την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

Σήμερα το μεσημέρι συγκαλείται και δεύτερη συνάντηση, στην οποία ο Ζάεφ προσκάλεσε τον Μίτσκοσκι, ο οποίος ήταν αυτός που ζήτησε νέα σύσκεψη, στην παραδοσιακή μορφή της. Με τα τέσσερα μεγαλύτερα κόμματα της χώρας. «Θα έχει ακόμη μια ευκαιρία να αποδείξει εάν είναι υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και υπέρ του δικαιώματος των πολιτών να αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας», δήλωσε ο Ζάεφ, συμφωνώντας με το αίτημά του.
Τα εμπόδια, όμως, που καλείται να υπερβεί ο σκοπιανός πρωθυπουργός είναι ακόμα πολλά. Ο καθορισμός της ημερομηνίας διεξαγωγής του δημοψηφίσματος έχει κολλήσει εξαιτίας των διαφωνιών ανάμεσα στην κυβερνητική πλειοψηφία και την αντιπολίτευση για την εκλογή των νέων μελών της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής (SEC). «Περιμένω να καθοριστεί το θέμα του δημοψηφίσματος, δηλαδή η ημερομηνία, το πως θα διατυπωθεί το ερώτημα, ο χαρακτήρας του και η Κρατική Εκλογική Επιτροπή που θα το αναλάβει, όπως και ότι άλλο σχετίζεται με αυτό. Περιμένω όλοι μας να επιδείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και πως όλοι μας επιθυμούμε να προσφέρουμε ένα μέλλον στη Μακεδονία και στους πολίτες της», δήλωσε ο Ζάεφ. Στην πραγματικότητα, η χώρα δεν διαθέτει Εκλογική Επιτροπή από τα τέλη 2017. Έτσι η κυβέρνηση ενέκρινε τροποποιήσεις προτείνοντας την εκλογή των μελών της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής με απλή πλειοψηφία 61 ψήφων στο Κοινοβούλιο και όχι με ειδική πλειοψηφία 81 ψήφων. Από την πλευρά του το VMRO-DPMNE αντιδρά στην εκλογή της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής χωρίς τις ψήφους της αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή, ο Ζάεφ έχει να αντιμετωπίσει και ένα ακόμα μέτωπο, αυτό με τη Ρωσία. Μετά τις καταγγελίες του ότι Έλληνες επιχειρηματίες που διάκεινται ευνοϊκά προς τη Ρωσία επιχείρησαν να υποκινήσουν βίαιες ενέργειες στην πΓΜΔ για να υπονομεύσουν τη συμφωνία για το ονοματολογικό, η Πρεσβεία της Ρωσίας στα Σκόπια αντέδρασε έντονα. Σε ανακοίνωση της έκανε λόγο για «εικασίες Ζάεφ και αντιπαραγωγικές και ανεύθυνες προσπάθειες που έχουν στόχο να εκφοβίσουν τους πολίτες με μια πλασματική ρωσική απειλή». Ο Ζάεφ δεν φαίνεται να αλλάζει τροπάρι, καθώς επανήλθε, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη οι αρχές της πΓΔΜ να υποβάλλουν έγγραφα στις ελληνικές Αρχές που επιθυμούν να διεξάγουν έρευνες σχετικά με τα όσα είχε καταγγείλει ο ίδιος προ ημερών. «Αυτές οι καταθέσεις δόθηκαν μετά τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών μπροστά στο Κοινοβούλιο. Σχολιάζω αυτό ώστε να στείλω ένα μήνυμα ότι πρέπει να οικοδομούνται φιλίες και να μην δημιουργούνται λόγοι εχθρότητας. Η πΓΔΜ έχει ήδη επιδείξει ένα παράδειγμα οικοδόμησης καλών σχέσεων και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με όλες τις χώρες, και αυτό περιλαμβάνει και τη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε.

Ακόμα μεγαλύτερη ένταση, όμως, χαρακτηρίζει πλέον και τις ελληνορωσικές σχέσεις. Από μέρα σε μέρα, μάλιστα, αναμένονται τα διπλωματικά αντίποινα στην απέλαση διπλωματών από την Ελλάδα. «Η απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα θα έχει συνέπειες», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της εκπροσώπου του Ζαχάροβα. Η τελευταία έκανε λόγο για απόφαση που ελήφθη κατόπιν πιέσεων χωρίς ωστόσο να κατονομάσει ποιοι ήταν εκείνοι που προχώρησαν σε αυτές τις πιέσεις. Με τούτα και με κείνα φαίνεται να ακυρώνεται και η επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα, η οποία είχε προγραμματιστεί για το Σεπτέμβριο.

Άμεση ήταν πάντως και η απάντηση του ΥΠΕΞ. «Οι δηλώσεις της Εκπροσώπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών είναι χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική» ανέφερε το ελληνικό υπουργείο. «Τέτοιες αρνητικές λογικές παρακίνησαν άλλωστε τους τέσσερις Ρώσους πολίτες να προβούν στις ενέργειες που οδήγησαν στην απέλασή τους ή στην απαγόρευση εισόδου τους στην Ελλάδα. Τα στοιχεία δε, βάσει των οποίων ενήργησε η Ελλάδα, είχαν παρουσιαστεί εγκαίρως στις ρωσικές αρχές. Εξάλλου, και οι ίδιες οι ρωσικές αρχές έχουν πολύ καλή γνώση του τι πράττουν οι άνθρωποί τους. Η Ελλάδα επεδίωξε εξαρχής να διαχωρίσει τις ενέργειες των ατόμων αυτών από την επίσημη ρωσική εξωτερική πολιτική. Με τη σημερινή της όμως δήλωση, η Εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών υιοθετεί και δείχνει ως να θέλει να νομιμοποιήσει τις παράνομες αυτές ενέργειες».

ΣΧΟΛΙΑ (14)

Σώφρων Ηλιαστής

Δεν θα αναφερθώ στις "βόλτες"που κάνουν οι πράκτορες-μυστικές υπηρεσίες διαφόρων χωρών(ΗΠΑ, Ισραήλ,Ρωσία, Τουρκία κ.α)και στο αν εμπλέκονται ή όχι σε θέματα εξωτερικής πολιτικής της πατρίδος μας. Θα αναφερθώ όμως στους χειρισμούς της" δικής μας" κυβέρνησης. Η κυβέρνηση Τσιπρόφ-Καμμένοφ δεν ήταν που έλεγε το 2015 ότι θα μας δανείσει λεφτά η Ρωσία,η Ινδία και η Κίνα και "έκανε ψευτομαγκιές"στους ευρωπαίους?Ο Τσιπρόφ και οι σύντροφοί του δεν χαρακτήριζαν τους Αμερικάνους ως φονιάδες των λαών? Δεν υποστήριζαν με σθένος ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει λόγο ύπαρξης? Δεν έκαναν κάποτε πορείες με κύριο σλόγκαν το:" Έξω οι βάσεις του θανάτου"? Σαν κομμουνιστές που δηλώνουν οι σύντροφοι του Αλιεξέι δεν μεγάλωσαν με το όραμα της μητέρας Ρωσίας? Της Σοβιετικής Ένωσης?Γιατί βιάζονται να εντάξουν ένα σλαβικό κρατίδιο στην βορειοατλαντική συμμαχία? Αυτό δεν είναι ενάντια στα"αριστερά ιδεώδη"τους?Ο δήθεν "δημοκρατικός στρατός" τους δεν ήταν που πολεμούσε δήθεν τους Γερμανούς κατακτητές και τώρα τρέμουν και κάθονται προσοχή μπροστά τους? Αυτό είναι λοιπόν το πραγματικό πρόσωπο των αριστερών. Υπόδουλοι των Αμερικανών,Υπόδουλοι των Γερμανών,Υπόδουλοι του ΝΑΤΟ,εκτελούν πιστά και χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση τις εντολές τους και μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν την "καρέκλα"φτάνουν στο σημείο να προδώσουν ακόμα και τη"μαμά πατρίδα"της ψευτοϊδεολογίας τους. Αυτοί είναι οι ξενόδουλοι ανθέλληνες κομμουνιστές. Αυτοί ήταν πάντοτε. Προδότες οι πρόγονοί σας, προδότες εσείς,προδότες και οι απόγονοι.Ευχαριστώ την παρούσα ελληνόφωνη κυβέρνηση για ένα μόνο λόγο. Που απέδειξε περίτρανα, ακόμα και στον τελευταίο νοήμων Έλληνα ψηφοφόρο που είχε αντίθετη άποψη, το προδοτικό-ανθελληνικό-καταστροφικό για την Πατρίδα και τον Λαό μας πρόσωπο της αριστεράς, του κομμουνισμού.Υπομονή σύντροφοι,θα πάτε εκεί που σας αξίζει. Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια λέει ο σοφός Λαός. Πρώτη και τελευταία φορά αριστερά.

george

εγω παλι λεω οτι ναι μεν διαφωνω με ολα αυτα που εγιναν με τα σκοπια και το ονομα μακεδονια, αλλα αυτο που εγινε με την ρωσια ειναι διαφορετικο, το οτι διαφωνουμε με το ονομα δεν σημαινει οτι δικαιολογειται η κατασκοπεια και η αναμειξη στα εσωτερικα ζητηματα, οι ρωσοι αναγνωρισαν τα σκοπια με το ονομα μακε. απο το 1992, για αλλα πραγματα φωναζουν που εχουν σχεση με το ΝΑΤΟ.. αρα θα πρεπει να αντιμετωπιζουμε τα θεματα ως διφορετικα το ενα απο το αλλο..... επισης οι ρωσοι εξοπλιζουν την τουρκια, την νουμερο ενα εχθρο της ελλαδας καποια στιγμη θα πρεπει να τους απαντησουμε...... οι τουρκοι τους εριξαν μαλιστα και μαχητικο.............

Τολμησε

η μικρη και ασημαντη ρωσια που γλυφει τα π...ρια του ερντογαν να τα βαλει με την ελλαδα;ρε κακομοιρε πουτινακο με της ΕΛΛΑΣ δεν τα βαζει κανεις,η ρωσια εχει Τ Ε Λ Ε Ι Ω Σ Ε Ι

Τιμωρος του πουτιν

ρωσια πονας;ας μην τα εβαζες με την πανισχυρη αμερικη,απο εδω και στο εξης ολοι οι ρωσοι θα στεκεστε προσοχη μπροστα στους αμερικανους!

Απων

Συγνώμη, αυτά τα χαβάνια δεν ήταν που παρακαλούσαν τον Πούτιν στα τέσσερα για δανειάκια; Τώρα τι έγινε;

Ελληνας εξωτερικού

Οι ρώσοι γενικά έχουν υποβαθμίσει το θέμα όσο δεν παίρνει γιατί κατάλαβαν ότι ενεργούν ανόητα και ότι χάνουν. Στην Ελλάδα γίνεται μεγάλος ντόρος από αντιπολιτευτικά κίνητρα.

πραγματικός Έλληνας του εξωτερικού

Σιγά μην είσαι εσύ Έλληνας του εξωτερικού, ψευτρόνι!

zz

προσ ( Ελληνας εξωτερικού 19/07/2018, 10:03 ) . Οι Ρώσσοι έχουν υπομονή δεν λειτουργούν εν θερμό , δεν υποβαθμίζουν θέματα που έχουν σχέση με τον σεβασμό προς την χώρα τους , με την ασφάλεια της χώρας τους , με τα συμφέροντα της χώρας τους , με τον σεβασμό προς τους εκπροσώπους της χώρας τους , όποιος νομίζει ότι υποβάθμισαν το συμβάν γελιέται οικτρά >>>>. Ανόητα ενεργούν όσοι δεν έχουν ενάντιων τους στοιχεία , και λειτουργούν με το γνωστό highly likely, με τέτοια στοιχεία λειτουργεί και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΞ .>>>> Ο ντόρος δεν γίνεται από την αντιπολίτευση αλλά από τα γεγονότα , συζητήστε με τους απλούς ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες να δείτε ποια είναι η γνώμη τους , πάντα φταίχτες είναι οι άλλοι εμείς ποτέ .>>>> Και τελευταίο , ακούω στα κανάλια το βαρετό ανήκουμε εις την Δύση , κανένας σοβαρός ΕΛΛΗΝΑΣ δεν θα έλεγε αυτές της μπούρδες , πρώτα ανήκεις στην χώρα σου , μετά αντλείς ότι σου συμφέρει από άλλες πυγές χωρείς να δεσμεύεσαι με κανένα , η ΕΛΛΑΔΑ είναι μια χώρα που εδώ και 597 χρόνια κάθετε στα τέσσερα (συμπεριλαμβανομένων και της Τούρκικης κατοχής ), άρα όταν κάποιοι μεγαλόστομοι βγαίνουν στην τηλεόραση μη μιλάνε για ανεξάρτητη χώρα και έθνος αφού από μόνοι μας μαρτυρούμε ότι δεν συνεριζόμαστε για τα συμφέροντα μας αλλά ΑΝΉΚΟΥΜΕ , άλλη πραγματικότητα και αξία έχει το συνεργαζόμαστε ισότιμα μέσο ενός οργανισμού και άλλη το ΑΝΉΚΟΥΜΕ , το ΑΝΉΚΟΥΜΕ δηλώνει υποδούλωση , λες και είμαστε αντικείμενο και σε κάποιους ΑΝΉΚΟΥΜΕ . Αυτά .

Ελληνας εξωτερικού

Υπερτιμάς τους ρώσους. Οι άνθρωποι αυτοί από εκεί που είχαν το 70 % του πλανήτη διέλυσαν τα πάντα για να κλέψουν την ίδια τους τη χώρα και αυτό ψιλικατζίδικα. Έχουν καταντήσει να τρώνε τα σκαμπιλια το ένα μετά το άλλο από τους δυτικούς και να μην αντιδρούν γιατί τα δισεκατομύρια της Ρωσίας ("ιδιωτικοποιημένα") είναι τοποθετημένα σε δυτικές τράπεζες και σε δυτικά ομόλογα. Φυσικά όλα αυτά οι δυτικοί μπορούν να τους τα κατάσχουν ανά πάσα στιγμή. Αυτό γιατί δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το από που προέρχονται τα χρήματα, τα οποία είναι κλεμμένα η προέρχονται από μαφιόζικες δουλειές. Έχουν δημιουργήσει κράτος μαφιόζων που ομοιο του δεν έχουν δει τα παγκόσμια χρονικά. Χάνουν τον έναν μετά τον άλλο τους φίλους τους (και δικαιολογημένα, αφού το μόνο που προσφέρουν είναι να κάνουν οποιον βασίζεται σε αυτούς "Συρία").Έχουν καταντήσει να χάνουν την Ουκρανία η οποία ήταν παραδοσιακά ρωσική γη (και μη μου πεις ότι τους φταίνε οι αμερικάνοι, γιατί ο μόνος που φταίει είναι οι κατευθυνόμενοι από τη "μαμά" ολιγάρχες και μαφιόζοι που κυβερνούσαν στην Ουκρανία κλέβοντας και ληστεύοντας ) και σε λίγο το ΝΑΤΟ θα βρίσκεται 200 χιλιόμετρα από τη Μόσχα. Γιαυτό υποβαθμίζουν το θέμα φίλε, γιατί δεν τους παίρνει. Θεωρούν την Ελλάδα χώρο ζωτικών συμφερόντων τους, όχι για τίποτα σοβαρό αλλά για ξέπλυμα χρήματος.

zz

προσ τον ( Ελληνας εξωτερικού 19/07/2018, 15:02 ) . Κοίταξε άνθρωπε μου αν θες μπορείς να τοποθετηθείς με στοιχεία επί του θέματος κανένα πρόβλημα , θα σου απαντήσω σε ότι θες , εάν είναι να ξεφεύγεις με άσχετα επί του θέματος τότε καλλίτερα μη συνεχίσεις . Καταρχάς η Σοβιετική Ένωση ποτέ δεν είχε το 70% του πλανήτη γη , σχετικά με το κλέψιμο της χώρας τους , χώρα τους είναι δικό τους το πρόβλημα , εσύ τι ζόρι τραβάς , εσύ να σκας για την ΕΛΛΑΔΑ , οι Ρώσσοι έκλεψαν την χώρα τους αλλά η χώρα παρέμεινε γεωγραφικά σε αυτούς (λέω για την αμιγώς Ρωσσία) , εμείς τι κάνουμε με την χώρα μας ?Καλά να την έκλεβαν δικά μας λαμόγια λάθος αλλά κανένα πρόβλημα χώρα μας θα παρέμεινε , εμείς την δωρίσαμε σε Σλάβους , δεν είναι μόνο αυτό , αύριο να θυμάσαι θα σου ζητήσουν και την Θεσσαλονίκη , τον Θερμαϊκό , και μετά το μισό Αιγαίο , τι είναι καλλίτερα , να σε κλέβει δικός σου η να σε κλέβουν άλλοι ?Σκαμπίλια σήμερα η Ρωσσία δεν τρώει από κανένα Δυτικό (άσε τους δικούς μας άμυαλους ),ακόμη και αν ήθελαν να απελάσουν Ρώσσους διπλωμάτες έπρεπε να το κάνουν με ενημέρωση , να τους που από τα κανάλια τους ότι μας πιέζουν θα το κάνουμε αναγκαστικά , τότε κανένα πρόβλημα δεν θα υπήρχε , σήμερα το έκαναν σαν μάγκες αύριο θα θερίσουμε τις θύελλες όποιες και αν είναι , σχετικά με τα δισεκατομμύρια που ξέφυγαν στο εξωτερικό από Ρώσσους , καρφί δεν μου καίγεται δικά τους είναι όχι δικά μου , όπως και να έχει θα επιστρέψουν στην Ρωσσία κυνηγημένοι από τους Σάξονες που τους δεσμεύουν τα χρήματα . Σχετικά με τους μαφιόζους , ασχολήσου με τους δικούς μας μαφιόζους που σε κλέβουν κάθε μέρα .Σχετικά με τους φίλους και συμμάχους , ο Τσάρος Αλέξανδρος 3ος είχε πει οι σύμμαχοι της Ρωσσίας είναι το ναυτικό και ο στρατός της , σήμερα έχει και την αεροπορία της , έχει και δυνάμεις του διαστήματος , οι άλλοι σύμμαχοι είναι οικονομικοί εκεί ισχύ άλλος νόμος , άλλους συμμάχους δεν χρειάζεται αρκετά τους ταΐσε , για την( απώλεια) της Ουκρανίας φταίνε αποκλειστικά οι Ρώσσοι διότι δεν λειτουργούν σαν τους Σάξονες οφθαλμός αντί οφθαλμού , ποτέ δεν είναι αργά για αυτό και έχουν ρεζέρβα τον Γιανουκοβιτς , μη κοιτάς που βρίσκεται το ΝΑΤΟ να ακούς τι λένε οι Ρώσσοι στους Δυτικούς , και το μήνυμα του Πουτιν είναι ξεκάθαρο , (((τι μας χεριάζετε τέτοιος κόσμος όπου δεν θα υπάρχει Ρωσσία))), αυτό να σε φοβίζει τα αντριλίκια του ΝΑΤΟ είναι να ξεζουμίζουν τους σύμμαχους τους οι ΗΠΑ .

Ελληνας εξωτερικού

Εσυ δεν καταλαβες τιποτα φιλε μου, επειδη απλα σου αναλυω ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ.Στα συγκεκριμενα σχολια δεν κρινω τους ρωσους, αλλα σου εξηγω νομοτελειακα ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ. Γεωγραφικα η χωρα των ρωσων ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΑΜΙΓΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΕΚΤΟΣ ΒΑΛΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΣΑΡΙΚΗ ΡΩΣΙΑ. Οσο για τις βλακειες που ειπε ο τσαρος Αλεξανδρος, ειδαμε το καταντημα των εγγονιων του.Δυστυχως, το ιδιο επαναλαμβανουνε σημερα ορισμενοι νεοφασιστες ρωσοι, βολεμενοι κλεφτες και παιδια κλεφτων, ομως ο κοσμος εχει γινει πιο πολυπλοκος απο την εποχη της φεουδαρχιας, την οποια αυτοι προσπαθουν ανεπιτυχως να επαναφερουν.Αν η ρεζερβα των ρωσων στην Ουκρανια ειναι ο Γιανουκοβιτς, αυτη ειναι κλαταρισμενη και θα οδηγησει το ΝΑΤΟ μια ωρα γρηγοροτερα στα συνορα τους.Οσο για τα σκαμπιλια που τρωνε απο τους δυτικους, μονο εσυ δεν τα βλεπεις. Ο Τραμπ βομβαρδιζει τον τελευταιο τους συμμαχο, την Συρια, οποτε του καπνισει. Και σε σχεση με τα δικα μας, τι θελεις να πεις?Ποιοι σλαβοι θα μας καταλαβουν?Δηλαδη, ο ....Κουλης θα τους σταματησει και δεν θα μας καταλαβουν οι....σλαβοι? Ελεος πια!

zz

προσ Ελληνας εξωτερικού 19/07/2018, 18:45._ Δεν κατάλαβα ε’, τι να κάνουμε δεν είμαστε όλοι του πανεπιστήμιου , σκαμπίλια η Ρωσσία δεν τρώει , σκαμπίλια εμείς εισπράττουμε ακόμη από τους πεθαμένους Αλβανούς , για τους Σλάβους των Σκοπίων ούτε λόγος αυτοί πήραν και με το παραπάνω αυτό που ήθελαν , στα σκοτεινά γραφεία στις ΗΠΑ ετοιμάζουν το επόμενο βήμα στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ , όχι άμεσα τώρα , σε βάθος δεκαετίας πρέπει να το χωνέψουμε εμείς τα κορόιδα οι ΕΛΛΗΝΕΣ , θα έχουν πλήρη έλεγχο από τους Σλάβους των Σκοπίων της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ , μέχρι και μέρος του Αιγαίου για λογαριασμό των ΗΠΑ στο άμεσο μέλλον , βλέπεις είμαστε (σύμμαχοι ) .Ο Αλέξανδρος είπε σωστά πράγματα , ο ξαφνικός θάνατος του λόγο σιδηροδρομικού ατυχήματος χάλασε όλα .Ο Γιανουκοβιτς είναι όμηρος της Ρωσσίας τους οφείλει την ζωή του , τον έχουν υπό επιτήρηση θα κάνει ότι του πουν .Στην Συρία οι ΗΠΑ και άλλοι σύμμαχοι τους στο ΝΑΤΟ έχουν επέμβει με το έτσι θέλω , η Ρωσσία δεν πολεμά μόνο τους ακραίους Μουσουλμάνους , οι ΗΠΑ θα φύγουν από την Συρία το θέμα είναι τελειωμένο .Θα φύγουν και οι Ιρανοί με την Χεσμπολαχ , θα φύγουν και οι Τούρκοι και ας λέει ο Ερτογαν ότι γουστάρει .Το θέμα Συρία τελείωσε . Σχετικά με τους Ρώσσους κλέφτες δικό τους πρόβλημα ,εσύ ασχολήσου με τους δικούς μας κλέφτες . Να μετράς πόσα έχεις μέσα στο δικό σου πορτοφόλι και όχι του άλλου .

@

Επική ξεφτίλα να σύρεται η εξωτερική μας πολιτική από τα καμώματα του ...Ζάεφ και των παρατρεχάμενών του, Κοτζιά και Τσίπρα! ΥΓ: Εκείνος ο Κοτζιάς, που αλλιώς μας είχε φανεί παλαιότερα, και αλλιώς μας προέκυψε, αποδεικνύεται πλέον εντελώς ακατάλληλος για υπουργός και μάλιστα των Εξωτερικών!

Χ

Η απέλαση διπλωματών είναι από τις πιό εχθρικές πράξεις εναντίον μιας χώρας.Ο ηλίθιος πρωθυπουργός που πήρε την απόφαση μόνο ο ίδιος ξέρει τον λόγο.Ειναι τόσο άχρηστος και το περιβάλλον του αποτελείται από μαστουρια τύπου καρανικα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ένας σοβαρός άνθρωπος να τον συμβουλεύσει τι αποτελέσματα θα έχει αυτή η πράξη του.Στη χώρα που αλωνίζουν οι πράκτορες της Τουρκίας στην Κομοτηνή και έχει γεμίσει τζιχαντιστές ο πανίβλακας πρωθυπουργός απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες.Άντε τώρα να μαζέψεις τις συνέπειες από την ενέργεια του βλάκα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

alexis_tsipras

Στην τακτική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τη Σύνοδο της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, Ελλάδα και Κύπρος θα θεσουν θέματα εξωτερικών σχέσεων της ΕΕ και ειδικά για τις τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο

4827407

«Η προοπτική για τη μεσαία τάξη δεν είναι οι απατηλές υποσχέσεις φορολογικού λαϊκισμού, αλλά η δημιουργία πραγματικών παραγωγικών διεξόδων για τους μισθωτούς, τους μικρούς/μεσαίους επαγγελματίες και επιχειρηματίες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας