Βαθαίνει επικίνδυνα το «χάσμα» με τη Ρωσία

kotziaslavrof

Η Αθήνα απαντά  για τις απελάσεις: Η Ρωσία γνώριζε τι έπρατταν οι άνθρωποί της - «Οι σημερινές δηλώσεις της Εκπροσώπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών είναι χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ - «Ανυπόστατοι» και «ανάξιοι σχολιασμού» οι ισχυρισμοί για πιέσεις τρίτων

Στο κόκκινο οδηγούνται οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σκληρή απάντηση προς τη Μόσχα, μετά τις απειλές για κυρώσεις που εκτόξευσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, με αφορμή την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανεβάζει τους τόνους της διπλωματικής αντιπαράθεσης με τη Μόσχα, χαρακτηρίζοντας «δείγμα ασέβειας» και «έλλειψη κατανόησης του σύγκρονου κόσμου» τις δηλώσεις της Ρωσίδας εκπροσώπου, ενώ στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι ίδιες οι ρωσικές αρχές έχουν πολύ καλή γνώση του τι πράττουν οι άνθρωποί τους».

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Οι σημερινές δηλώσεις της Εκπροσώπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών είναι χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική.

Τέτοιες αρνητικές λογικές παρακίνησαν άλλωστε τους τέσσερεις Ρώσους πολίτες να προβούν στις ενέργειες που οδήγησαν στην απέλασή τους ή στην απαγόρευση εισόδου τους στην Ελλάδα. Τα στοιχεία δε, βάσει των οποίων ενήργησε η Ελλάδα, είχαν παρουσιαστεί εγκαίρως στις ρωσικές αρχές. Εξάλλου, και οι ίδιες οι ρωσικές αρχές έχουν πολύ καλή γνώση του τι πράττουν οι άνθρωποί τους.

Η Ελλάδα επεδίωξε εξαρχής να διαχωρίσει τις ενέργειες των ατόμων αυτών από την επίσημη ρωσική εξωτερική πολιτική. Με τη σημερινή της όμως δήλωση, η Εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών υιοθετεί και δείχνει ως να θέλει να νομιμοποιήσει τις παράνομες αυτές ενέργειες.

Η συνεχής ασέβεια προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει. Ουδείς δικαιούται ή δύναται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές της υπόθεσης.

Τέλος, ανυπόστατοι ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν πιέσεων τρίτων, είναι ανάξιοι σχολιασμού και δείχνουν νοοτροπία ανθρώπων που δεν αντιλαμβάνονται τις αρχές και τις αξίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

Οι δηλώσεις της Ζαχάροβα που προηγήθηκαν

Για συνέπειες που θα έχει η Ελλάδα με αφορμή την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών, με σαφείς αιχμές για «βρώμικη πρόκληση» στα οποία «υπέπεσαν οι Έλληνες», έκανε λόγο η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, η Μαρία Ζαχάροβα αναφέρθηκε στο ζήτημα των απελάσεων από την Αθήνα, τονίζοντας πως «πιστεύουμε ότι οι Έλληνες θα έπρεπε να έχουν επικοινωνήσει με τους Ρώσους συνεργάτες τους και όχι να παρασυρθούν από τη βρώμικη πρόκληση, στην οποία, δυστυχώς, η Αθήνα σύρθηκε».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δεν έμεινε στις διαπιστώσεις και στους χαρακτηρισμούς για τις κινήσεις της Αθήνας, καθώς συνέχισε την αναφορά της στο θέμα, δίνοντας το στίγμα όσων θα ακολουθήσουν. «Δυστυχώς, φυσικά, μιλάμε για πολιτική. Τέτοια πράγματα δεν μένουν χωρίς συνέπειες. Δεν εξαφανίζονται δίχως να αφήσουν ένα ίχνος. Βέβαια, δυστυχώς, όλα αυτά ρίχνουν σκιά στις διμερείς σχέσεις, χωρίς να εισάγουν κανένα εποικοδομητικό στοιχείο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Αθήνα έλαβε την απόφαση να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε δύο ακόμα, με το αιτιολογικό ότι επιχείρησαν να παρέμβουν στα εσωτερικά θέματα της χώρας και ιδιαίτερα, να επηρεάσουν τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, λίγο πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας θα απαντήσει με το ίδιο ακριβώς νόμισμα στην Αθήνα, δηλαδή με την απέλαση δύο Ελλήνων διπλωματών και πιθανόν την απαγόρευση εισόδου στη Ρωσία σε άλλους δύο. Ωστόσο, από τα λεγόμενα της Μαρίας Ζαχάροβα, είναι φανερό ότι η Μόσχα δυσαρεστήθηκε έντονα από την απόφαση της Αθήνας, γεγονός που θα επιφέρει κυρώσεις για την ελληνική πλευρά.

ΣΧΟΛΙΑ (70)

Ρε πάτε καλά ;;;

Ούζα πίνετε κάθε μέρα ρε σύντροφοι ? Πηγαίνετε πρώτα να κάνετε κανένα μάθημα διπλωματίας στο εξωτερικό και μετά να κάνετε κουμάντο στη Χώρα .....Ολα μπάχαλο, αρκεί να μη στεναχωρηθούν οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι (οι φονιάδες των λαών έτσι ;;;) !

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΡΩΣΟΙ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΑΝ ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΙΣΧΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ . ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΧΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΕΘ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΣΑΡΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΨΕΥΤΙΕΣ ΤΟΥ !!! ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ,ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΑΞΗ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑΚΑΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΩΓΛΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ !!!!!!!!!!

Προτεκτορας

Η Τρ-Ελλάς και επίσημα πλέον Αμερικάνικο προτεκτοράτο.

Για Κώστα

Οι εξαγωγές μετά το εμπάργκο γίνονται μέσω Σερβίας και πολλών άλλων χωρών, οι δε Ρώσοι τουρίστες ξεπερνούν το ένα εκατομμύρια και βρίσκονται πρώτοι στην κατά κεφαλή τουριστική δαπάνη. Θα μας πεινάσετε πολιτικοί αλήτες......

y

..............οταν το αφεντικο σας ο ΤΡΑΜΠ και το ΝΑΤΟ, σας πουν καντε λιγακι μμμμμμμμμμμμμμ............εσεις ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ..........θα το κανεται και θα πειτε και ενα τραγουδι..............ετσι δουλευει συριζαιοι ο καπιταλισμος και το ΝΑΤΟ. ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΟΙ ....ξερουν μονο απο βρωμικες δουλειες......στην ΕΕ,ΔΝΤ................θα τους πειραζαν να ψεματα για τους Ρωσους................στην συνοδο του ΝΑΤΟ. Ρε αριστεροι της δεκαρας.............ειδατε τι ψηφισατε το 2015 ;;;;;;;Τωρα στο Περιο του Αρεως για κανα κολ......

Νομίζω ότι ...

... είναι θετικό για τη Ρωσία όπως και για οποιαδήποτε άλλη χώρα να μην έχει και πολλές διπλωματικές ή άλλες σχέσεις μ' αυτό το μπ@ρδέλο που λέγεται τρελλάς...

Διπλωματία για κλάμματα !!

Πώς τα καταφέρνουν και κάθε μέρα τα κάνουν σκ#τά με όλους !!!! Τώρα τα έβαλαν με τους Ρώσους (σ' αυτούς ντε, που πήγαιναν εκλιπαρώντας για δάνεια στην αρχή της θητείας τους, για να φοβερίσουν τάχα τους Δυτικούς ) , αδιαφορώντας για την μέγιστη οικονομική ζημιά που θα προκληθεί άμεσα από τη διατάραξη των σχέσεων μας με μια Υπερδύναμη ! Στα π#π#ρια τους δηλαδή , αρκεί να κάνουν το χατήρι των Αμερικανών (τώρα) φίλων τους ...... Είμαστε για γέλια συντρόφια ......

Ο λαός πληρώνει καθημερινά τον Τσίπρα

Κάθε πολιτική κίνηση του Τσίπρα πληρώνεται σκληρά απο τους Έλληνες, δεν φτάνει που η χώρα απέκτησε με τον Αλέξη την χειρότερη ανταγωνιστικότητα εχουμε και τις αθλιότητες του Μαξίμου. Το οικονομικό κόστος θα είναι τεράστιο για τον τουρισμό και τις εξαγωγές μας. Τσίπρα έχασες τον έλεγχο, ψυχρό πόλεμο με τη Ρωσία επειδή έτσι σου είπαν οι αμερικανοί.

Πο.Θα

Σωστότατος. Οι έξαγωγές μας στόν οικονομικό μας εταίρο ( Ρωσία ) θα πλήγουν. Επιτέλους γρήγορα κυβέρνηση Ν.Δ για να μήν κάνει ότι μας λένε οι Αμερικάνοι.

GEORGE

Οι σχέσεις Ελλάδας Ρωσίας έχουν πάρει άλλη τροπή όταν η Ρωσία τα βρήκε με τους κοινούς μας γείτονες τους Τούρκους πουλώντας πολεμικόν υλικό [ς 400] για να τους χρησιμοποιήσει εναντίον ποιών ? Αναρωτηθήκατε ποτέ ? Όχι βέβαια αλλά ελαφρά την καρδία βγήκατε να κάνετε φτηνή κομματική προπαγάνδα .Τώρα οι Ρώσοι δεν είναι κομμουνιστές είναι φίλοι μας .Ουαί γραμματείς και Φαρισαίοι

Wow

Τα 0,6€ δεν σου αξίζουν. Αν όντως οι Τούρκοι έπαιρναν s400 θα έχαναν τα F35. Δηλαδή θα έχαναν ένα άκρως επιθετικό οπλικό σύστημα για να πάρουν ένα καθαρά αμυντικό. Ουδέποτε θα συνέβαινε αυτό. Αντίθετα, εμείς με την αηδιαστική βλακεία του Κοτζιά στέλνουμε ξερά στην Τουρκία μισό σχεδόν εκατομμύριο Ρώσους τουρίστες. Η οικονομική ζημιά είναι κάτι ΔΙΣ (μόνο η βίζα είναι 60€*500.000=30.000.000€), το πραγματικό όφελος για την χώρα ΚΑΝΕΝΑ. Απλά σαν καλό προτεκτοράτο κάνουμε ότι μας λένε οι αφέντες μας χωρίς να κοιτάμε το συμφέρον μας. Εκτός και αν υπάρχει και προσωπικό συμφέρον κάποιων ΣΥΡΙΖΑιων, διόλου απίθανο θα ήταν.

Ουαι και πάλι ουαι

Οι S400 σε μαράνανε τρομάρα σου, για τα F35 δεν αναρωτιέσαι που θα τα χρησιμοποίησουν?

Costa Zangelidis

Συρθήκαμε από τρίτους να γίνουμε φιλογκιουλενιστές και να διαπράξουμε εχθροπραξία κατά του Ερντογάν και υπέρ των Γερμανών. Συρθήκαμε από τρίτους να τα χαλάσουμε με την Ρωσία, υπέρ των Γερμανών Τεράστια λάθη!!! Αν τώρα ο Πούτιν πείσει τον Πατριάρχη της Ρωσίας να αναγνωρίσει την Σκοπιανή Εκκλησία ως «Ορθόδοξη Εκκλησία πάσης της Μακεδονίας» τι θα κάνουμε? Θα έχουμε ένα ευρωπαϊκό κράτος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ όπου άπαντες οι πολίτες θα είναι φιλορώσοι και μαζί και οι Σλαβομακεδόνες Ελληνικής ιθαγένειας!!! Η Βόρειος Ελλάδα θα πέσει σε εμφύλιο πόλεμο!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

IMG_1839

Μετά την χθεσινή επεισοδιακή περιοδεία στο Κιλκίς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τα... άκουσε και στη Βέροια για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν έξω από την αίθουσα που μιλούσε ο υπουργός και συνεχίστηκαν και εντός αυτής, προκαλώντας την εμφανή ενόχλησή του

91
D2HrO6JWoAE0MfP

Ολοκληρώθηκε η τριμερής στο Ισραήλ - Με κοινή δήλωση, Τσίπρας, Νετανιάχου και Αναστασιάδης καταδικάζουν τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο - Στόχος μας ένα ασφαλές δίκτυο μεταφοράς των ενεργειακών πόρων, επισήμανε ο πρωθυπουργός μετά το πέρας των συνομιλιών  - Η παρουσία του Πομπέο αποτελεί απτή απόδειξη ότι Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ είναι αξιόπιστοι εταίροι των ΗΠΑ, δηλώνει ο Νίκος Αναστασιάδης 

5