Σκοπιανό: Ζάεφ και αντιπολίτευση δεν συμφώνησαν στην κοινή διατύπωση για το δημοψήφισμα

Σκοπιανό: Ζάεφ και αντιπολίτευση δεν συμφώνησαν στην κοινή διατύπωση για το δημοψήφισμα

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων - Δεν κατέληξαν σε καθολική συμφωνία - Νέο ραντεβού αύριο στις 12 με τον επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Σκόπια, VMRO-DPMNE, Χριστιάν Μικόσκι

zoran-zaev_main01
Πολιτικό συμβούλιο με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να καταλήξουν σε μία κοινή διατύπωση για το δημοψήφισμα που θα γίνει σχετικά με την αλλαγή του ονόματος και του Συντάγματος των Σκοπίων, διεξήγαγε την Τετάρτη το βράδυ ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ.

Όπως τόνισε, «απόψε μιλήσαμε με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων και τους ενημερώσαμε για την πιθανή διατύπωση του ζητήματος του δημοψηφίσματος».

Η συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων φαίνεται πως δεν κατέληξε σε καθολική συμφωνία, καθώς αύριο στις 12 το μεσημέρι, προγραμματίστηκε νέα συνάντηση με τον επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Σκόπια, VMRO-DPMNE, Χριστιάν Μικόσκι.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός άφησε αιχμές κατά του Μικόσκι, γράφοντας χαρακτηριστικά στα social media: «Τι είναι αυτό που ο Mickoski δεν ήθελε να πει σε όλους τους πολιτικούς ηγέτες και είναι έτοιμος να το πει σε μια συνάντηση ηγεσίας μικρότερης κλίμακας;».

Πρόσθεσε, δε, ότι στην αυριανή συνάντηση ελπίζει ο πολιτικός του αντίπαλος να αποσαφηνίσει αν θέλει τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και να συμφωνήσει στην κοινή διατύπωση για το δημοψήφισμα, στο οποίο θα ψηφίσει ελεύθερα ο λαός των Σκοπίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης