Δυο - δυο και σε... πακέτα κλείνει τα εθνικά θέματα ο Αλέξης Τσίπρας

Δυο - δυο και σε... πακέτα κλείνει τα εθνικά θέματα ο Αλέξης Τσίπρας

Μετά τον Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος μας... ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον Έντι Ράμα

tsipraszaev
Το κλίμα στο Λονδίνο, στη συνάντηση κορυφής ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων, ήταν εξαιρετικό για τον Αλέξη Τσίπρα. Μπορεί στην Ελλάδα η Συμφωνία των Πρεσπών να απειλεί τις εκλογικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στα ευρωπαϊκά σαλόνια όλοι του χτυπούν την πλάτη.

Οι ηγέτες της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων υπογράμμισαν ομόφωνα πως η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μοντέλο για την επίλυση των πιο πολύπλοκων διμερών θεμάτων. Σύμφωνα, τουλάχιστον, με τον Ζόραν Ζάεφ ο οποίος φαίνεται να απολαμβάνει ήδη τα οφέλη της υπογραφής του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων μας... ανακοίνωσε και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, δίνοντας το χρονοδιάγραμμα των δικών του ενεργειών για την επικύρωση της συμφωνίας του με τον Έλληνα ομόλογό του:

«Μέχρι τις 7 Οκτωβρίου θα έχει γίνει το δημοψήφισμα στο Σκόπια, θα ακολουθήσει η αναθεώρηση του Συντάγματος και... τα πάντα θα έχουν τελειώσει έως τις 15 Ιανουαρίου, έτσι ώστε στη συνέχεια η ελληνική βουλή να επικυρώσει τη συμφωνία».

Στο περιθώριο της Συνόδου του Λονδίνου ο Αέξης Τσίπρας συναντήθηκε και με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα. Η συνάντηση επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που θέλουν τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών να έχουν προετοιμάσει το έδαφος για συμφωνίας Αθηνών- Τιράνων για μία σειρά ανοιχών θεμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σύμπτωση απόψεων, παρότι παραμένουν θέματα που απαιτούν περαιτέρω επεξεργασία.Το μόνο που μένει να αποδειχθεί,είναι αν θα δικαιωθεί ο Νίκος Κοτζιάς, που έχει δηλώσει ότι θα κλείσει και τα θέματα με την Αλαβανία πριν... τις διακοπές του. Όλα δείχνουν ότι ο ίδιος και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν πάρει φόρα.

Κλείσιμο
Το αποτέλεσμα των εκλογών θα δείξει αν είναι... φόρα- κατηφόρα, που λέει και το τραγούδι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης