Ανδρουλάκης: Σε αδιέξοδο οδήγησε το «μαζί και χώρια» που επέλεξαν Φώφη και Σταύρος

Ανδρουλάκης: Σε αδιέξοδο οδήγησε το «μαζί και χώρια» που επέλεξαν Φώφη και Σταύρος

«Αρνήθηκα να πάρω μέρος σε παζάρια εσωτερικών συσχετισμών», τονίζει το κορυφαίο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ

nikos-androulakis-09
Ευθύνες στον Σταύρο Θεοδωράκη αλλά και στη Φώφη Γεννηματά για τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής καταλογίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής» το κορυφαίο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι η επιλογή τους «και μαζί και χώρια» ήταν λάθος και οδήγησε σε αδιέξοδο, προσθέτοντας ότι «ο μόνος δρόμος για τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η στήριξη της δημοκρατικής παράταξης».

«H εντολή των 212.000 συνιδρυτών της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ο καθένας να τραβήξει το δρόμο του" λέει κ. Ανδρουλάκης επισημαίνοντας ότι "αν αποτύχει η κοινή προσπάθεια, θα έχουμε αποτύχει όλοι». Για τον ίδιο ο εκλογικός στόχος, παρά την αποχώρηση του Ποταμιού, «είναι να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς στον χώρο απέναντι της ΝΔ».

Ερωτηθείς τι σηματοδοτεί η αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ ο κ. Ανδρουλάκης απαντά: «Δεν είναι ευχάριστη εξέλιξη η αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής. Ούτε το ότι απασχολούμε για τα εσωτερικά μας και όχι για τις πολιτικές μας θέσεις. Ξέραμε, και ειδικά όσοι διεκδικήσαμε την ηγεσία του νέου φορέα, τη δυσκολία του εγχειρήματος. Η συνεννόηση μεταξύ των προοδευτικών και κεντρώων δυνάμεων, ήταν πάντα μια περίπλοκη υπόθεση. Αλλά δεν είναι η καλύτερη λύση καθένας να τραβήξει το δρόμο του. Δεν είμαι της λογικής ότι είναι καλύτερα που δεν συνεχίζουμε πια όλοι μαζί. Η εντολή των συνιδρυτών της παράταξης, των 212.000 ήταν άλλη».

Αναφορικά με τις επισημάνσεις του κ. Θεοδωράκη για τον τρόπο λειτουργίας του ΚΙΝΑΛ και το αν τελικά έχουν βάση ο Ευρωβουλευτής της «Ελιάς» λέει τα εξής: «Ο κ. Θεοδωράκης είχε κυρίαρχο ρόλο στη λήψη σημαντικών αποφάσεων που καθόρισαν τη φυσιογνωμία και τη δομή του νέου σχήματος. Θυμίζω την διατήρηση των δυο κοινοβουλευτικών ομάδων και τον διορισμό των οργάνων αντί της εκλογής τους που συμφώνησε με την κυρία Γεννηματά. Η επιλογή τους, "και μαζί και χώρια" ήταν λάθος και οδήγησε σε αδιέξοδο. Με τις αποφάσεις αυτές διαφώνησα, όπως έκαναν και άλλα μέλη του πολιτικού συμβουλίου. Αλλά για μένα, σας είπα, υπερτερεί η εντολή των πολιτών που μας ζήτησαν να δώσουμε τη μάχη μαζί, ενωμένοι».

Ο κ. Ανδρουλάκης ερωτάται επίσης γιατί παρότι ήταν ο δεύτερος σε ψήφους στη διαδικασίας ανάδειξης αρχηγού στη συνέχεια κράτησε αποστάσεις. Απαντά ως εξής: «Πρότεινα μια πραγματική θεσμική λειτουργία και θητείες ώστε να ανανεωθεί ριζικά η παράταξη. Και τα δύο δεν έγιναν δεκτά από τους υπόλοιπους. Ναι, δέχομαι την κριτική ότι υποχώρησα περισσότερο από όσο έπρεπε αλλά έμεινα πιστός σε αυτό που υποσχέθηκα μετά τη διαδικασία εκλογής. Στο ότι πρέπει να υπάρξει μέλλον για την ενιαία προοδευτική παράταξη και ότι δεν πρέπει να απογοητεύσουμε τους πολίτες που ήρθαν να ψηφίσουν. Αν το μερίδιο ευθύνης μου αφορά την άρνηση μου να πάρω μέρος σε παζάρια εσωτερικών συσχετισμών, το αναλαμβάνω. Αν αποτύχει η κοινή προσπάθεια, θα έχουμε αποτύχει όλοι. Το Κίνημα Αλλαγής οφείλει να συνεχίσει αποφασιστικά την προσπάθεια εδραίωσης του».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης