Γιατί ο Πάνος Καμμένος δεν πήγε στον μικρό Αλέξη

Γιατί ο Πάνος Καμμένος δεν πήγε στον μικρό Αλέξη

Επικοινωνιακός ελιγμός του Πάνου Καμμένου για εσωκομματικούς λόγους ή κίνηση τροφοδότησης πολιτικών σεναρίων προκειμένου στη συνέχεια να διαψευστούν; Ο ίδιος υποστήριξε ότι απλά... τηλεφωνούσε - Έκτακτη συνέντευξη τύπου του υπ. Άμυνας στις 8:30

kamenos-tsipras-new
Ο κ. Πάνος Καμμένος δεν επέλεξε απλά να απουσιάσει από την κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα. Φρόντισε να το φωνάξει ώστε να προσδώσει επικοινωνιακή λάμψη στην απουσία του.

Προσήλθε στη Βουλή την καθορισμένη ώρα για την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου, όμως, δεν μπήκε ποτέ στην αίθουσα. Παρέμεινε κλεισμένος στο γραφείο του που απέχει ελάχιστα μέτρα από τον χώρο που συνεδρίαζε ο πρωθυπουργός με τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης και επικαλέστηκε κρίσιμες τηλεφωνικές συνομιλίες τις οποίες όμως θα μπορούσε να κάνει και από το υπουργείο του. Αλλωστε στην Βουλή έρχεται σπανίως και μόνο για τις υποχρεώσεις του κοινοβουλευτικού έργου.

Ισως πρόκειται απλά για πολιτικό ακκισμό. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός των ΑΝΕΛ επιλέγει να τροφοδοτήσει δήθεν σενάρια αστάθειας και ενδοκυβερνητικών τριγμών ή ευθείας σύγκρουσης για να τα διαψεύσει στην συνέχεια ο ίδιος με ασπασμούς και αγκαλιές με τον Αλέξη Τσίπρα, με δηλώσεις ανανέωσης όρκων συμπόρευσης και κατακεραύνωση των ΜΜΕ που βλέπουν συνεχώς πτώση της κυβέρνησης.

Ισως όμως να είναι και συνειδητή επικοινωνιακή τακτική. Μια εκ του ασφαλούς απόπειρα επίδειξης δύναμης στα εναπομείναντα μέλη του κόμματός του προκειμένου να τους πείσει ότι η επιβίωση του κυβερνητικού συνασπισμού εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο. Πως, ο ίδιος παραμένει ένας εκ των βασικών ιπποτών του εθνικού συμφέροντος γι αυτό και δεν ρίχνει άμεσα την κυβέρνηση, ωστόσο μπορεί και θα κάνει πράξη όσα τους υποσχέθηκε πρόσφατη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ την κατάλληλη ώρα(σ.σ. όταν έρθει η συμφωνία για κύρωση στην Βουλή).

Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος ο κ. Καμμένος ερωτηθείς σχετικά από τους δημοσιογράφους, απέφυγε να σχολιάσει αν με τη στάση του αυτή «καλλιεργεί» τα σενάρια περί ζητήματος αστάθειας στον κυβερνητικό συνασπισμό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι σενάρια των δημοσιογράφων και δικαιολογήθηκε, λέγοντας ότι είχε επείγουσες τηλεφωνικές επικοινωνίες και συναντήσεις. Αργά το βράδυ της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι ο Πάνος Καμμένος θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στις 8:30 για την επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ. 

Την ίδια ώρα, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για την απουσία του κυβερνητικού εταίρου του, καθώς οι δυο τους είχαν μιλήσει πριν την έναρξη του υπουργικού.

Κλείσιμο
Πάντως, η απουσία του αρχηγού των ΑΝΕΛ ήρθε λίγες ώρες μετά την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, όπου ο κ. Καμμένος επανέλαβε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Επίσης, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο κ. Καμμένος φέρεται δυσαρεστημένος από την επιλογή της κυβέρνησης να εκπροσωπηθεί και από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στην κρίσιμη σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου θα γίνει και η πρόσκληση ένταξης της ΠΓΔΜ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης