Λαζαρίδης: Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα τα σενάρια εξαγοράς μου

Λαζαρίδης: Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα τα σενάρια εξαγοράς μου

«Κάποιοι έβαλαν τις σκοπιμότητες πάνω από το συναίσθημα» είπε για τους ΑΝΕΛ και ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραιτηθεί από την έδρα του

lazaridis-anel2
«Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης ξέρει ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα τα σενάρια περί εξαγοράς μου. Πάντα ήμουν άνθρωπος του μέτρου και τηρούσα τους κανόνες της δεοντολογίας, ποτέ δεν προσέβαλα κανέναν, δεν θα πέσω στο επίπεδο των ανθρώπων που λένε αυτές τις κουβέντες».

Αυτό απάντησε το πρωί της Τετάρτης ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης απαντώντας σε όσα υπονοοεί το Μέγαρο Μαξίμου με το νον πέιπερ που εξέδωσε μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με αποτέλεσμα η κυβερνητικη πλειοψηφία να μειωθεί στους 152 βουλευτές.

«Όταν κάναμε τους ΑΝΕΛ βάλαμε πρώτα την ψυχή μας και μετά τους πολιτικούς στόχους και αυτό κάποιοι το ξέχασαν και έβαλαν τις σκοπιμότητες πάνω από το συναίσθημα» είπε ο κ. Λαζαρίδης στον ΑΝΤ1.

Απαντώντας στην κριτική που του γίνεται γιατί δεν παραιτήθηκε νωρίτερα ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ είπε ότι «είχα να διαλέξω σε δύο πράγματα. Στόχος πρώτος όταν δώσαμε τα χέρια με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ήταν να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Επομένως αυτός που θα στήριζε την πρόταση μομφής θα έθετε σε κίνδυνο την 4η αξιολόγηση. Αν τη στήριζα, θα παραβίαζα τη συμφωνία που είχαμε κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ μας. Άρα δε θέτω σε κίνδυνο την εξέλιξη της 4ης αξιολόγησης και την κατάλληλη στιγμή προσπαθώ να περιφρουρήσω τις κόκκινες γραμμές».

Κατά την εκτίμησή του οι ΑΝΕΛ θα τηρήσουν το να μην ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών ενώ επικαλούμενος ακόμα έναν λόγο που τον ώθησε στην παραίτηση, είπε ότι «ένιωσε προσβεβλημένος όταν αποκλείστηκε η έγκριση της συμφωνία με τη διευρυμένη ψήφο των 180 βουλευτών».

Μετά από ερώτηση του παριστάμενου βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη για το αν θα παραιτηθεί από την έδρα του, ο Γιώργος Λαζαρίδης απάντησε «θα κάνω ό,τι προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους κανονισμούς της Βουλής και αν θέλετε να σας δείξω τα μηνύματα του κόσμου που απαιτεί να παραμείνω στη Βουλή. Αυτή τη θέση μου την παρέδωσε ο λαός και δεν την παραδίδω σε κανένα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης