Γεννηματά: Φοράει-δεν φοράει γραβάτα ο Τσίπρας, η θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων παραμένει

gen25

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής προσέθεσε χαρακτηριστικά ότι η ελπίδα περιμένει...

Το σχέδιο που έχει εκπονήσει το Κίνημα Αλλαγής για την ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, παρουσίασε η πρόεδρος της πολιτικής ομάδας, Φώφη Γεννηματά, στην εκδήλωση για την «Βιώσιμη Οικονομία και Ανάπτυξη».

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε σε εννέα δεσμεύσεις του κόμματός της, τις οποίες και ανέλυσε, καθώς και στις δύο προϋποθέσεις που απαιτούνται για την εκπλήρωσή τους, μία εκ των οποίων είναι η αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Αναλυτικά η ομιλία της Φώφης Γεννηματά:

Αγαπητοί Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των φορέων,

Κυρίες και Κύριοι,

Φίλες και Φίλοι,

Θέλω να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη συμμετοχή σας στη σημερινή εκδήλωση.

Η βιώσιμη οικονομία, η Ανάπτυξη και η προσέλκυση Επενδύσεων είναι το κλειδί για να σταθεί η χώρα στα πόδια της ξανά και να γυρίσει σελίδα.

Ανοίγουμε σήμερα το διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, μετά από 12 αναπτυξιακές ημερίδες που πραγματοποιήσαμε σε όλη την Ελλάδα, για να εξειδικεύσουμε και να επικαιροποιήσουμε το «Πρόγραμμα Ελλάδα».

Το ολοκληρωμένο προοδευτικό σχέδιο που χρειάζεται να αποκτήσει ο τόπος.

Αυτή είναι η δική μας απάντηση, η απάντηση της κεντροαριστεράς για την προοπτική της χώρας.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τους Προέδρους και Εκπροσώπους των φορέων που μετέχουν ενεργά σε αυτόν τον διάλογο, αλλά και τους έγκριτους ακαδημαϊκούς που ήρθαν να συμβάλλουν σε αυτόν με τις απόψεις τους.

Είναι βαθιά πίστη μας ότι κανένας μας δεν μπορεί μόνος του στις σημερινές δύσκολες συνθήκες. Και ότι και το πιο ολοκληρωμένο σχέδιο δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν έχει την αποδοχή και δεν εξασφαλίζει τη συνέργεια των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου.

Αλλά και κανένα σχέδιο δεν μπορεί να πετύχει αν δεν πείθει και τον απλό Έλληνα, την κοινωνία μας, ότι έχει να ωφεληθεί άμεσα από την επιτυχία του, ότι θα απολαύσει και αυτός το μέρισμα από το θετικό αποτέλεσμα.

Η Ανάπτυξη και η παραγωγή νέου πλούτου στην χώρα, αλλά και η Δίκαιη διανομή του για την μείωση των Κοινωνικών Ανισοτήτων είναι για μας άρρηκτα συνδεδεμένοι στόχοι, είναι όρος επιβίωσης και επιτυχίας για τον τόπο και το λαό μας.

Κυρίες και Κύριοι,

Το σχέδιο αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία τώρα που η χώρα μας εισέρχεται , με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε μια νέα δύσκολη περίοδο.

Το 4ο μνημόνιο είναι εδώ και με την σφραγίδα του Eurogroup

Οι αποφάσεις είναι καθαρές, δεν υπάρχει καθαρή έξοδος.

Αυτά που μένουν είναι:

η σκληρή μνημονιακού τύπου εποπτεία για τα επόμενα χρόνια με δυνατότητα επιβολής νέων μέτρων από του Eurogroup
η υποχρέωση για δυσβάστακτα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και 2,2% του ΑΕΠ μέχρι το 2060
οι περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο
η υποθήκευση του εθνικού πλούτου της χώρας
Όσο για το χρέος, τα ανεπαρκή μέτρα για την ελάφρυνση του συντηρούν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το μέλλον

Η οριστική επίλυση της βιωσιμότητας του χρέους μετατέθηκε για μετά το 2030.

Ο κ. Τσίπρας φρόντισε πάλι να διασφαλίσει κατά προτεραιότητα τα συμφέροντα των δανειστών.

Συμπέρασμα, φοράει, δεν φοράει γραβάτα ο Τσίπρας, η θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων παραμένει.

Η ελπίδα περιμένει…

Υπενθυμίζω, ότι ζητήσαμε τη διενέργεια εκλογών προκειμένου να αποτρέψουμε τα αποτελέσματα της κακής διαπραγμάτευσης Τσίπρα και να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός τους όρους και τις εγγυήσεις και ποιον εμπιστεύεται στο τιμόνι για να τον οδηγήσει με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση. Να μην πάνε οι θυσίες χαμένες.

Φίλες και φίλοι,

Το κρίσιμο ερώτημα που απασχολεί τον λαό μας είναι: ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;

Δεν αγνοούμε τις δυσκολίες που δημιουργούν οι δεσμεύσεις που ο κ. Τσίπρας ανέλαβε.

Δεν αγνοούμε ότι η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί σε πολύ μεγάλα προβλήματα και επώδυνα αδιέξοδα τα επόμενα χρόνια.

Πιστεύουμε όμως απόλυτα ότι αυτή η χώρα μπορεί. Ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μπορούν να διασφαλίσουν παρά τις δυσκολίες, την οριστική έξοδο από την κρίση και τα Μνημόνια, όπως και να τα λένε από δω και πέρα αυτά.

Υπάρχουν ασφαλώς προϋποθέσεις γι αυτό:

1. Η πολιτική αλλαγή. Να φύγει αυτή η Κυβέρνηση, να σταματήσει ο κατήφορος. Με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και αποφασιστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής ώστε να εγγυηθούμε την Προοδευτική Διακυβέρνηση του τόπου. Την Εθνική Συνεννόηση για τα μεγάλα θέματα, τα Εθνικά, το Σύνταγμα, την λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος και την αποκατάσταση της ενότητας και την πολιτική σταθερότητα. Η χώρα δεν αντέχει νέους διχασμούς, επικίνδυνες λογικές του τύπου «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» και συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις.

2. Ένα ολοκληρωμένο προοδευτικό αξιόπιστο Σχέδιο με Ελληνική ιδιοκτησία, για τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Ένα σχέδιο με προτεραιότητες, με Κοινωνική Αποδοχή, που στοχεύει στην Ανάπτυξη και στις Επενδύσεις, που στηρίζεται σε ένα επιτελικό κράτος και ένα παραγωγικό κι υγιή ιδιωτικό τομέα, που οδηγεί στην παραγωγή νέου πλούτου, στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Που θα οδηγήσει στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, τόσο για να μπορεί να βγει στις αγορές, όσο και για να πείσει τους εταίρους μας για την ανάγκη διορθώσεων στην συμφωνία και κυρίως μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Έτσι μπορούμε να ενώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του Έθνους, κάτι αναγκαίο και απαραίτητο.

Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια χώρα ισχυρή και αναπτυγμένη, ισότιμη στην «καρδιά της Ευρώπης»,

με την Κοινωνία ενωμένη,

με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να ελπίζουν και να αισιοδοξούν,

με τα νέα παιδιά να γυρίζουν και να μένουν για να δουλέψουν και να εξελιχθούν στην πατρίδα τους.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ.

ΝΑΙ, μπορούμε

Κυρίες και Κύριοι,

Φίλες και Φίλοι,

Το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει ακράδαντα ότι η «λυδία λίθος» για τη νέα πορεία της χώρας μας, είναι οι επενδύσεις.

Μεγάλες εμβληματικές ξένες επενδύσεις, αλλά και πολλές επενδύσεις από ελληνικές μεγαλύτερες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στην ομιλία μου για τα Δημοσιονομικά στην Βουλή, έθεσα συμβολικά τον στόχο των επενδύσεων στο ύψος των 100 δις ευρώ για τα επόμενα χρόνια.

Η προσέλκυση επενδύσεων απαιτεί βέβαια ευρύτερη συναίνεση.

Να τελειώνουμε με την πόλωση και το τοξικό κλίμα που διώχνει και αποθαρρύνει επενδυτές.

Σήμερα θα συζητήσουμε μαζί σας αναλυτικά το τι πρέπει να γίνει.

Φυσικά δεν θα πάμε να ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό.

Όμως ο διάλογος, οι καθαρές εξηγήσεις και οι έντιμες δεσμεύσεις, δημιουργούν τη βάση για το κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας που απαιτείται.

Τι μπορούμε να εξασφαλίσουμε εμείς ως πολιτική δύναμη, που διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας;

Μην περιμένει κανείς να γυρίσουμε στο παρελθόν.

Δεν είναι νοητή ποτέ ξανά κρατικοδίαιτη επιχειρηματική δραστηριότητα, που επιβιώνει παρασιτικά καλλιεργώντας προνομιακές σχέσεις με στελέχη του πολιτικού μας συστήματος.

Η κρίση πιστεύω μας έχει κάνει όλους σοφότερους.

Είναι ώρα για επιχειρηματική δραστηριότητα υγιή, εξωστρεφή, καινοτόμα, ανταγωνιστική στις προκλήσεις των ανοιχτών αγορών και του διεθνούς ανταγωνισμού.

Από πλευράς μας θα αναφερθώ σε 9 βασικές δεσμεύσεις:

1ον Μια νέα ποιότητα διακυβέρνησης. Με τις δημόσιες υπηρεσίες φιλικές στον πολίτη και την ανάπτυξη.

Με πλήρη αποκομματικοποίηση του κράτους και κατάργηση κάθε πελατειακής σχέσης.

Με τολμηρά βήματα στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Με επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.

Με την εφαρμογή του 3ου κύματος των αλλαγών στις δομές, τις αρμοδιότητες, τις λειτουργίες όλων των επιπέδων της Διοίκησης με βάρος στην Αποκέντρωση με αυτοδιοίκηση.

2ον Κατάργηση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων με fast truck διαδικασίες κατά το πρότυπο των Ολυμπιακών αγώνων, για τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων.

Λύνουμε εξαρχής ιδιαίτερα για μεγάλες εμβληματικές επενδύσεις σε κάθε Περιφέρεια, όλα τα θέματα που σχετίζονται με όρους δόμησης και χρήσεις γης. Αναπτυξιακή ταυτότητα σε κάθε Περιφέρεια.

3ον Επέκταση του μηχανισμού των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και σε άλλους τομείς πέραν των υποδομών.

4ον Μείωση των φόρων στην παραγωγή. Επαναφορά του ΦΠΑ στον προηγούμενο συντελεστή για κρίσιμους τομείς όπως η εστίαση, ο τουρισμός, η ζυθοποιία, το κρασί.

5ον Επιδότηση νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα με απλό τρόπο. Η μισθολογική δαπάνη για κάθε επί πλέον θέση εργασίας στις επιχειρήσεις, υπολογίζεται ως έξοδο που εκπίπτει της φορολογίας, με συντελεστή αυξημένο κατά 30% και 50% για τις ευαίσθητες κατηγορίες των ανέργων.

Μέτρο δημοσιονομικά ουδέτερο μια και το Δημόσιο θα έχει σημαντικά έσοδα από την αυξημένη κατανάλωση των νεοπροσληφθέντων .

6ον Ριζική αλλαγή του Ασφαλιστικού Νόμου Κατρούγκαλου που οδηγεί σε χρεοκοπία το ασφαλιστικό σύστημα ώστε να μπορούμε να μειώσουμε το μη μισθολογικό κόστος της εργασίας και να θέσουμε μηνιαίο πλαφόν στις εισφορές των μικρομεσαίων, των αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών.

7ον Ριζικές αλλαγές, τομές στο Εκπαιδευτικό Σύστημα και στα συστήματα επαγγελματικής κατάρτισης και εργασιακής εμπειρίας, ώστε η χώρα να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του ψηφιακού μετασχηματισμού, της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, στηρίζοντας καινοτόμες και εξωστρεφείς δραστηριότητες.

Δίνουμε έμφαση στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, στις νέες τεχνολογίες, στην άμεση σύνδεση των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις δυνάμεις της παραγωγής.

8ον Ανοιχτές και ανταγωνιστικές αγορές χωρίς παλαιομοδίτικους προστατευτισμούς, αλλά με σαφείς κανόνες που ισχύουν απαρέγκλιτα και ελέγχονται από αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Και

9ον Αποκατάσταση του ρόλου του Τραπεζικού Συστήματος, ώστε να μπορεί να χρηματοδοτήσει επαρκώς την οικονομία.

Eίναι απόλυτα σαφές ότι δεν μπορεί να επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος με την αλόγιστη χρηματοδότηση της κατανάλωσης και την τεχνητή διατήρηση εν ζωή επιχειρήσεων χωρίς προοπτική.

Όχι όμως και να φθάσουμε στο άλλο άκρο. Να συνδέσουμε την εξυγίανση του, με εξόντωση σε νοικοκυριά που αποδεδειγμένα έπληξε η κρίση και με ισοπεδωτικές αντιλήψεις για επιχειρήσεις που υπό προϋποθέσεις μπορούν να γίνουν βιώσιμες.

Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας για την εξυγίανση των κόκκινων δανείων και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Είναι όμως απαραίτητο να αλλάξει ο αποικιακού χαρακτήρα Νόμος που ουσιαστικά παρέδωσε δέσμιο το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα στον έλεγχο της τρόικας και το απέκοψε από τις υγιείς δυνάμεις της παραγωγής.

Και έρχομαι τώρα στο τι θεωρούμε απαραίτητο, οι επιχειρηματίες και οι υποψήφιοι επενδυτές να διασφαλίζουν.

Γιατί και αυτοί πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην Ελληνική κοινωνία.

Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε 6 στόχους- δεσμεύσεις:

1ον Το σεβασμό του περιβάλλοντος, και την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες.

2ον Τον απόλυτο σεβασμό της Εργατικής και Ασφαλιστικής Νομοθεσίας. Την ανάπτυξη του Κοινωνικού Διαλόγου, για Συλλογικές Συμβάσεις σε κλαδικό και επιχειρησιακό επίπεδο, που θα συνδέσουν την επιτυχία των επιχειρήσεων με την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων. Τη συνεργασία τους για να δώσουμε ένα αποφασιστικό πλήγμα στη μαύρη εργασία.

3ον Τη συμφωνία για την επαναφορά της απόφασης για τον κατώτερο μισθό στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ώστε να αυξάνεται αυτός ουσιαστικά με τη σύμφωνη γνώμη των Κοινωνικών Εταίρων και με βάση τις πραγματικές δυνατότητες της Οικονομίας.

4ον Την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και κινήτρων για την ενίσχυση της απασχόλησης, την πρόσληψη νέων ανέργων, σε θέσεις εργασίας με Ποιότητα και αξιοπρεπείς αμοιβές.

5ον Την ανάπτυξη δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με το συντονισμό της πολιτείας, για τη στήριξη (σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών), ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

6ον Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την στήριξη Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και άνοιγμα θέσεων εργασιακής εμπειρίας για νέους ανθρώπους ώστε το ανθρώπινο δυναμικό μας να μπορεί να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες και να δημιουργηθούν περισσότερες και ποιοτικές θέσεις εργασίας.


Κυρίες και Κύριοι,

Φίλες και Φίλοι,

Δημιουργούμε τις βάσεις για μια νέα Εθνική Κοινωνική Συμφωνία.

Για μια Συμφωνία ευθύνης και συμπόρευσης, όπου τα κέρδη της επιτυχίας θα αφορούν ΟΛΟΥΣ, και όχι μόνο τους λίγους και ισχυρούς.

Μας ακούτε και θα σας ακούσουμε. Με καλόδεχτη την κριτική και τις απόψεις.

Ήρθε η ώρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αρνηθούμε και να αλλάξουμε την κακή πραγματικότητα που σήμερα βιώνουμε.

Αλλά και να διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες που δεν βλέπουν προοπτική, που μόνιμα καταστροφολογούν.

Στηριζόμαστε στις δυνατότητες και τη θέληση του λαού μας.

Στηριζόμαστε σε όλους αυτούς που κράτησαν μέσα στην κρίση την Ελλάδα όρθια.

Τους επιχειρηματίες, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τους δημόσιους λειτουργούς, τους εργαζόμενους που παρά την κρίση και τα προβλήματα, αγωνίστηκαν για να μείνει η ελπίδα ζωντανή.

Ζητάμε τη συμμετοχή και όλων όσων μπορούν και θέλουν να συμβάλλουν, να επενδύσουν, να επιχειρήσουν, να δημιουργήσουν με τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.

Ζητάμε κυρίως τη συμμετοχή από τους νέους ανθρώπους που δικαιούνται ένα καλύτερο μέλλον.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Σας ευχαριστώ

ΣΧΟΛΙΑ (13)

ΠΡΟΣ

ΣΥΡΙΖΟΝΑΖΙ.ΑΥΤΗ ΡΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ .

Bamboo

Θεέ μου! Δεν είναι δυνατόν να τα πιστεύει αυτά που λέει! Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν βλάκες που την ψηφίζουν! Κάποιος ας της πετάξει ένα γιαούρτι, μιά ντομάτα, ένα σουβλάκι, κάτι τέλος πάντων να το βουλώσει.

Πίνδαρος

Κάντο εσύ θρασύδειλε Φασίστα.

Καλα αυτη

Που εχετε για προεδρο εκει στο κλεφτοπασοκ ειναι τελειως για τα πανηγυρια. Οπως για τα πανηγυρια ειναι κ ολοι αυτοι που ακομα εστω κ 5% τους ψηφιζουν αντι να τους μηδενισουν τελειως!

Γεια και χαρά σου, Φώφη! Να μας γράφεις ..

Αυτό ήταν ... τέλος !! Τέλειωσε ... και πολύ κράτησε ..,

.

Φώφη κάνε επιτέλους τα εξής: 1-άλλαξε κειμενογράφο, φτάνει πια με τις σχολικές ατάκες και τα λοιπά παρόμοια και 2-κάνε κάτι για τον τόνο της ομιλίας σου και τον τρόπο γιατί οσο σωστά και να είναι κάποια πράγματα που λες, πραγματικά μέσα σε 20 δευτερόλεπτα έχεις ΚΟΥΡΑΣΕΙ.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΩΦΗ ΜΟΥ ΤΗ ΘΗΛΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΦΟΡΕΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΑΝΤΕ ΡΕ

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΣΥΡΙΖΕΕ.ΠΟΣΟ ΣΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΡΕ? Μ.ΠΑΣΟΚ

EΠΕ

Λυκειακές ατάκες της Φώφης

Γιουσουρης Πελαγιος

ΠΑΣΟΚ την τυχη της ΕΔΗΚ του Ιωαννη Ζηγδη. Να ζησουμε να σε θυμωμαστε.

Μ.ΠΑΣΟΚ

Η ΕΔΗΚ ΤΟΥ ΖΙΓΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑΙΕ .ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΚΑΝΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ ΣΑΣ ΒΑΣΤΑ.

Γιουσουρης Πελαγιος

Οταν ξυπνησεις παρτω κι απ το αλλο πλευρο.

Πίνδαρος

Γειά σου Φώφη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nimits-apeile1

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ενώ είναι σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

43
uhfggygtfw

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ δικαιώνει την κριτική της αντιπολίτευσης ότι χωρίς να προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Ζάεφ έβαλε προϋπόθεση την κύρωση από τη Βουλή των ΕΛλήνων και την ένταξη στο ΝΑΤΟ για να ισχύσουν οι συνταγματικές αλλαγές

24