Μαξίμου: Η ΝΔ έχει μπερδευτεί - Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής

Μαξίμου: Η ΝΔ έχει μπερδευτεί - Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής

Η κυβέρνηση προκαλεί την Πειραιώς να καταθέσει πρόταση μομφής εάν θεωρεί ότι δεν διαθέτει την εμπιστοσύνη της Βουλής και σημειώνει ότι εκεί θα λάβει την απάντησή της 

maximou_aftodioikisi
«Καλοδεχούμενη» η πρόταση μοφής απαντάει η κυβέρνηση στη ΝΔ και προκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει την πρόταση στη Βουλή προκειμένου να λάβει την απάντηση που της αρμόζει.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει:

Η ΝΔ έχει μπερδευτεί. Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών έχουν εκ του νόμου αρμοδιότητα και εξουσία να υπογράφουν διεθνείς συμβάσεις.

Εάν η ΝΔ αμφισβητεί ότι η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δεν έχει παρά να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και να λάβει την απάντηση που της αρμόζει από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Κλείσιμο
Νωρίτερα η ΝΔ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, η Νέα Δημοκρατία επανέλαβε ότι ο κ. Τσίπρας δεν νομιμοποιείται να υπογράψει τη συμφωνία, καθώς «δεν διαθέτει τη στήριξη της κυβέρνησής του».

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε τον πρωθυπουργό να επιβεβαιώσει άμεσα στη βουλή ότι διαθέτει την πλειοψηφία «πριν δεσμεύσει τη χώρα με μια επιβλαβή για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης