Κωσταντινόπουλος σε Δανέλλη: Η πόρτα ανοικτή και τα σκυλιά δεμένα!

Κωσταντινόπουλος σε Δανέλλη: Η πόρτα ανοικτή και τα σκυλιά δεμένα!

Νέα φουρτούνα στο Κίνημα Αλλαγής δημιουργούν οι εξελίξεις στο Σκοπιανό - «Ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, έγινε στην πορεία ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μετά πήγε στο Ποτάμι ενώ τώρα θέλει να γυρίσει πίσω» είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον βουλευτή του Ποταμιού - Οι προσωπικές μου θέσεις είναι δημόσια διατυπωμένες από το μακρινό 1992 ανταπάντησε ο Δανέλλης

kwn-poulos_danellis_arthro
«Η πόρτα είναι ανοικτή και τα σκυλιά δεμένα»: με αυτή την φράση απάντησε ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στις νέες αιχμές του κ. Σπύρου Δανέλλη για την συμπόρευση Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε χαρακτηριστικά για τον βουλευτή του Ποταμιού πως «ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, έγινε στην πορεία ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μετά πήγε στο Ποτάμι, ενώ τώρα θέλει να γυρίσει πίσω. Είναι δικαίωμα του καθενός, ας το κρίνουν οι πολίτες και αξιολογήστε και εσείς την στάση του. Εμείς που περάσαμε και παραμείναμε όρθιοι, λέμε σε όλους αυτούς ότι η πόρτα είναι ανοικτή και τα σκυλιά δεμένα».

Την υπεράσπιση Δανέλλη, που έλειπε από την αίθουσα, ανέλαβε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, λέγοντας: «Εκφράζω την λύπη μου για ό,τι έγινε και την συμπαράστασή μου προς τον συνάδελφο που έλειπε από την αίθουσα»

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δανέλλης δήλωσε νωρίτερα πως θα υπερψηφίσει τη συμφωνία για το Σκοπιανό και πως το ίδιο θεωρεί βέβαιο για το κόμμα του, ενώ ανέφερε ότι «δεν μπορεί να διανοηθεί διαφορετική στάση από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Κλείσιμο
Αν η ΔΗΣΥ δεν στηρίξει τη συμφωνία για το Σκοπιανό, ο κ. Δανέλλης τόνισε ότι το Ποτάμι θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή του για κοινή πορεία στο πλαίσιο του Κινήματος Αλλαγής.

«Αν είμαστε τόσο ασύμβατοι χώροι, τότε υπάρχει ζήτημα» ανέφερε.

Η απάντηση του Σπύρου Δανέλλη στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο

«Από τα Γιάννενα για τη συμμετοχή μου σε εκδήλωση για το νομοσχέδιο Κλεισθένης Ι, έμαθα για την επίθεση του συναδέλφου Κωνσταντινόπουλου και τις υποδείξεις του για τις πολιτικές μου επιλογές.

Σε ό,τι αφορά το «Μακεδονικό» οι προσωπικές μου θέσεις είναι δημόσια διατυπωμένες από το μακρινό 1992. Οι απόψεις του κόμματος μου «Το Ποτάμι», ταυτόσημες και αταλάντευτες. Δεν θα μπορούσα όμως να αφήσω αναπάντητη την αήθη προσπάθεια απαξίωσής μου» σημείωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης και πρόσθεσε:

«Το έχω ξαναπεί: προτιμώ να αλλάξω κόμμα, παρά αρχές και «πιστεύω». Δεν μετακινήθηκα ποτέ από τον χώρο των αρχών της Ανανεωτικής Αριστεράς και του πολιτικού φιλελευθερισμού. Δεν δίστασα ποτέ να υποστηρίξω τις απόψεις μου, όσο μειοψηφικές κι αν ήταν. Έμεινα σταθερός σε αυτές και δικαιώνομαι από τον χρόνο. Από τον ΣΥΝ έφυγα όταν στράφηκε στην κινηματική και ριζοσπαστική Αριστερά. Με το ΠΑΣΟΚ η σχέση μου μπήκε στο «ψυγείο», όταν ανέλαβε η νέα ηγεσία και η 8μελής του Ευρωομάδα μετατράπηκε σε… μονομελή. Το Ποτάμι ήρθε ως ο φιλόδοξος φορέας που θα κάλυπτε το κενό του προοδευτικού ευρωπαϊσμού. Που λοιπόν έγκειται η αναξιοπρέπεια για την οποία με εγκάλεσε ο «σύντροφος» Οδυσσέας; Με ποια ιδιότητα και γιατί από το βήμα της Βουλής;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης