Μπαλτάς στο ΘΕΜΑ 104,6: Δεν νομίζω ότι κόστισε πολύ στη χώρα το α΄ εξάμηνο του ΣΥΡΙΖΑ

Μπαλτάς στο ΘΕΜΑ 104,6: Δεν νομίζω ότι κόστισε πολύ στη χώρα το α΄ εξάμηνο του ΣΥΡΙΖΑ

«Νομίζατε ότι την παραμονή των εκλογών του Ιανουαρίου ήταν καλύτερη από ό,τι σήμερα; Δεν νομίζω» δήλωσε ο πρώην υπουργός

mpaltas-new-sm
Την άποψη ότι «δεν νομίζω ότι κόστισε πολύ στη χώρα» διατύπωσε στο ΘΕΜΑ 104,6
 για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς.

«Νομίζατε ότι την παραμονή των εκλογών του Ιανουαρίου ήταν καλύτερη από ό,τι σήμερα; Δεν νομίζω. Τα πολλά δισεκατομμύρια που λένε είναι ήταν προβολές αισιόδοξων προβλέψεων» πρόσθεσε ο κ. Μπαλτάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι επιλογές που έκανε (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) προέκυψαν μετά από μια μεγάλη προσπάθεια το πρώτο εξάμηνο να μην ενταχθούμεα στα Μνημόνια. Υπήρξε ένα δημοψήφισμα που δήλωνε την άρνησή των πολιτών αλλά λόγω συσχετισμών αγνοήσαμε ότι τότε υπήρξε μια ήττα».

Ο κ. Μπαλτάς χαρακτήρισε «πρωτοφανές» το γεγονός ότι βρεθήκαμε «να είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε πράγματα που δεν ήταν στην πολιτική μας και από την άλλη να στηρίξουμε τη χώρα και τα στρώματα που πιέζονταν περισσότερο».

Κλείσιμο
Όσον αφορά τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο κ. Μπαλτάς σχολίασε ότι «σε συνθήκες κρίσης μπορεί να συμμαχήσεις με εκείνον που έχει την ίδια αντίληψη στο κύριο θέμα. Με τους ΑΝΕΛ είχαμε ίδια αντίληψη για την έξοδο από το Μνημόνιο και την αντιμετώπιση της διαφθοράς».

Ερωτηθείς για τις επαφές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τις ΗΠΑ είπε ότι «η χώρα δεν περιλαμβάνει μόνο αριστερούς. Σε επίπεδο διακυβέρνησης δεν συζητάς με ιδεολογικούς όρους αλλά πραγματικούς. Δεν υπάρχει επαναστατική κυβέρνηση που να μην έχει πραγματολογική αντιμετώπιση των πραγμάτων».

Κατά τον κ. Μπαλτά «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της ριζοσπστικής αριστεράς. Με την τυπική έννοια δεν είναι κομμουνστικό κόμμα αλλά δεν πασοκοποιείται, είναι, όμως, ανοιχτό προς την κατεύθυνση άλλων αριστερών δυνάμεων».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης