Ανάφλεξη στο ΠΑΣΟΚ κατά Παπακωνσταντίνου

Ανάφλεξη στο ΠΑΣΟΚ κατά Παπακωνσταντίνου

Μετά τον Χρ. Παπουτσή, βολές και από Αννα Διαμαντοπούλου: Θεωρώ ότι οι διαρροές κάνουν κακό!

Ανάφλεξη στο ΠΑΣΟΚ κατά Παπακωνσταντίνου

Την κάθετη διαφωνία της με τις διαρροές περί αύξησης στον φόρο για το πετρέλαιο θέρμανσης διατύπωσε η υπουργός παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 9.89.

 

Οπως είπε χαρακτηριστικά: «Όλες αυτές οι διαρροές είναι εξαιρετικά αρνητικές και δημιουργούν προβλήματα, ρίχνουν την ψυχολογία και της αγοράς και του κόσμου χωρίς να υπάρχουν ανακοινωμένα τα τελικά μέτρα. Αρα διαφωνώ απολύτως και θεωρώ ότι κάνουν κακό οι διαρροές».

Η είδηση για την εξίσωση των φόρων έπεσε σαν βόμβα στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Οι προθέσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης προκαλούν θύελλα αντιδράσεων καθώς τελείως αιφνιδιαστικά εμφανίζεται ως δεδομένη η ανάγκη για τη λήψη νέων μέτρων άμεσα και μάλιστα σε μία περίοδο που η κυβέρνηση διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας πάει καλά, ότι η υστέρηση σε έσοδα είναι αμελητέα και ότι δεν υπάρχει ανάγκη για νέα μέτρα.

Την πλέον σφοδρή δημόσια επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ.Χρήστος Παπουτσής.

«Η σκέψη αυτή είναι αδιανόητη» είπε ο κ. Παπουτσής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER την Πέμπτη και υποστήριξε ότι τέτοιες διαρροές δυναμιτίζουν την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να βγει η χώρα από την κρίση. Εκτίμησε ότι οι αντιδράσεις θα είναι σοβαρές και πως μια τέτοια απόφαση θα αποτελέσει βαρύ πλήγμα για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Την ίδια ώρα πάντως δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί ερμηνεύουν την άρνηση υπουργών και υφυπουργών να κατέλθουν στον στίβο των τοπικών εκλογών ως αποτέλεσμα του φόβου για επερχόμενη ήττα των Νοέμβριο λόγω του αρνητικού κοινωνικού κλίματος που αναμένεται ότι θα επικρατεί εκείνη την περίοδο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική των φόρων.

Και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος καθώς και πολλοί συνδικαλιστικοί παράγοντες θεωρούν απαράδεκτη την επιμονή του οικονομικού επιτελείου σε φορομπηχτικές συνταγές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης