Επίπονη αναζήτηση υποψηφίων με πολλά όχι

Επίπονη αναζήτηση υποψηφίων με πολλά όχι

Επιφανή στελέχη του Κινήματος αρνούνται να λάβουν το χρίσμα και δεν πείθονται να μετακομίσουν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες και με πολλές εκπλήξεις εξελίσσεται τελικά η συμπλήρωση του καταλόγου με τους υποψήφιους περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ, καθώς επιφανή στελέχη του Κινήματος αρνούνται να λάβουν το χρίσμα.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε από το πρωί της Πέμπτης αλλεπάλληλες συναντήσεις με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος  προκειμένου να τους πείσει να μετακομίσουν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Μεταξύ άλλων είχε συναντήσεις με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Απόστολο Κατσιφάρα για την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας. Ουδείς εκ των τριών αποδέχθηκε να είναι υποψήφιος, εκφράζοντας ο καθένας συγκεκριμένες επιφυλάξεις.

Ο κ. Παπανδρέου συνάντησε επίσης τον βουλευτή Πάρη Κουκουλόπουλο, ο οποίος επίσης αρνήθηκε να πάει υποψήφιος περιφερειάρχης στη Δυτική Μακεδονία. Σε εκκρεμότητα είναι επίσης η ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον βουλευτή Καβάλας Μιχάλη Τιμοσίδη, ο οποίος προορίζεται για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – κατά τα φαινόμενα ο κ. Τιμοσίδης έχει αποδεχθεί την πρόταση παρά τις αρχικές επιφυλάξεις του.

Για την περιφέρια Αττικής εξετάζονται οι Τίνα Μπιρμπίλη, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Κώστας Σκανδαλίδης. Για την ίδια περιφέρεια εξετάζεται, παρότι η ίδια δεν θέλει και η Φώφη Γεννηματά.

Ο πρωθυπουργός θα κάνει προσωπικά τηλέφωνα ή θα συναντήσει κι άλλους βουλευτές, όπως την Άντζελα Γκερέκου, η οποία πιέζεται να είναι υποψήφια στα Ιόνια νησιά.

Μόνοι σίγουροι πλέον πρέπει να θεωρούνται ο Ευάγγελος Αργύρης για την Ήπειρο, η Ελπίδα Τσουρή για το βόρειο Αιγαίο και ο Γιάννης Μχαιρίδης για το νότιο Αιγαίο. Για την Πελοπόννησο ζητήθηκε νέα μέτρηση, προκειμένου να δει η Ιπποκράτους τις πιθανότητες νίκης, που έχει ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπυλος, μετά την άρνηση του βουλευτή Μεσσηνίας Οδυσσέα Βουδούρη.      

Για τη Θεσσαλία συζητείται η Ροδούλα Ζήση, ενώ για την Κρήτη τα πράγματα είναι μεταξύ του Σταύρου Αρναουτάκη και της Βαγγελιώς Σχοιναράκη, με την πρώτο να έχει τις περισσότερες πιθανότητες.
 

ΣΧΟΛΙΑ (1)

kamaraki

 Γιατί τα κόμματα πασχίζουν να βάλουν τους δικούς τους στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ έχουν πολλές φορές τονίσει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι πολιτικά άχρωμη και να νοιάζεται για τα προβλήματα της περιοχής? Σε εποχή που όλοι φτύνουν τους πολιτικούς και τα κόμματα που εφτασαν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, εκείνοι συνεχίζουν το καταστρεπτικό έργο τους!...και οι Ελληνες....κοιτάνε!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης