Καμμένος: Η Τουρκία προαναγγέλλει πολεμική επιχείρηση εναντίον της Ελλάδας!

kammenosmesss

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως η ανακοίνωση από την Άγκυρα για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς είναι η καλύτερη απόδειξη για το ότι η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συνθήκες και προσπαθεί να δυναμιτίσει τις προσπάθειες ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή.


Αιχμηρή ήταν η αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στην τοποθέτηση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, αναφορικά με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.«Είναι δικό μας καθήκον να τους βρούμε, να τους πακετάρουμε και να τους επιστρέψουμε στην Τουρκία», είχε πει ο Μποζντάγ, πυροδοτώντας ένα κύμα αντιδράσεων στην ελληνική πλευρά.

Στο περιθώριο της άσκησης των Ειδικών Δυνάμεων «Salamis Storm 2018», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε μία ιδιαιτέρως αυστηρή δήλωση για την τουρκική πλευρά, τονίζοντας πως η Άγκυρα «προαναγγέλλει παράνομη πολεμική επιχείρηση» εντός άλλης χώρας του ΝΑΤΟ.

Ο κ.Καμμένος τόνισε πως η ανακοίνωση από την Άγκυρα είναι η καλύτερη απόδειξη για το ότι η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συνθήκες και προσπαθεί να δυναμιτίσει τις προσπάθειες ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή.

Στην άσκηση παρέστησαν, επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας Στρατηγός Andrey Botsev, ο οποίος εκπροσωπούσε και τον Υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρουμανίας Στρατηγός Nicolae - Ionel Ciuca και ο Αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων της Σερβίας Αντιστράτηγος Milosav Simovic, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του.

Παρέστησαν, επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου.

1__2_


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Θέλω να καλωσορίσω τους Υπουργούς Άμυνας της Ρουμανίας και της Σερβίας, τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων της Ρουμανίας, της Σερβίας και της Βουλγαρίας - δυστυχώς ο Υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας δεν μπόρεσε για έκτακτους λόγους να βρίσκεται σήμερα εδώ μαζί μας - στην Άσκηση «SALAMIS STORM 2018» που είναι η πρώτη άσκηση που γίνεται από Βαλκανικές χώρες στις Ειδικές Δυνάμεις με την παρουσία των Υπουργών και των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων.

Θέλουμε μαζί, οι χώρες των Βαλκανίων, οι Υπουργοί Άμυνας, να στείλουμε ένα μήνυμα συνεργασίας, ειρήνης και δημιουργίας ενός ισχυρότατου άξονα σταθερότητας από την περιοχή των Βαλκανίων. Μια περιοχή, η οποία υπέφερε στο παρελθόν από διαμάχες, μια περιοχή που πλέον στον ευρύτερο χώρο της Ευρώπης και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου αποτελεί έναν άξονα σταθερότητας.

Εργαζόμαστε από κοινού, τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, οι Ένοπλές μας Δυνάμεις, προκειμένου αυτή τη γεωπολιτική δύναμη που πλέον σχηματίζεται να τη χρησιμοποιήσουμε για να φέρουμε στους λαούς μας την ειρήνη και την πρόοδο.

Όπως και εσείς είχατε τη δυνατότητα να διαπιστώσετε, αυτή η πρώτη άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων αποτελεί ένα παράδειγμα στρατιωτικής άσκησης όπου επετεύχθησαν όλοι οι χρόνοι, για πρώτη φορά συνεργάστηκαν οι Ειδικές Δυνάμεις και είδαμε ότι υπήρχε άψογος συντονισμός και αυτό είναι πολύ σημαντικό και ως πολιτικό μήνυμα πλέον και προς τους συμμάχους μας, αλλά και σε όσους σκεφτούν να δημιουργήσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα ασφάλειας στη ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Πρέπει να ξέρουν ότι θα είμαστε μαζί σαν μια γροθιά, με τους λαούς μας, τις Ένοπλές μας Δυνάμεις και βεβαίως μέσα στο πλαίσιο των συμμαχιών θέλουμε να στείλουμε και ένα μήνυμα ότι τα Βαλκάνια δεν αποτελούν μια ζώνη πολέμου, αλλά μια ζώνη σταθερότητας, μια ζώνη ειρήνης, που σε στενή συνεργασία με τις συμμαχίες και τρίτες χώρες θα μπορέσουν να φέρουν την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου.

Η συνεργασία αυτή βεβαίως ξεκινά ως στρατιωτική, αλλά είναι μια συνεργασία που θα επεκταθεί και στον τομέα της ενέργειας. Οι επενδύσεις στην ενέργεια αντιλαμβάνεστε ότι προϋποθέτουν την ασφάλεια που μπορεί να παρέχουν οι συνεργαζόμενες Ένοπλες Δυνάμεις.

Καλωσορίζω για μια ακόμα φορά τους Υπουργούς και πολύ σύντομα θα είμαστε στη Ρουμανία, στη Σερβία και στη Βουλγαρία για να παρακολουθήσουμε παρόμοιες ασκήσεις.

ka3
ka2


Θα ενημερώσω τους συναδέλφους μου για τη συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία κατά παράβαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου. Παράλληλα, θα τους ενημερώσω και για τη χθεσινή δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης που προανήγγειλε κατά παράβαση κάθε ηθικής και κανόνα διεθνούς δικαίου την πολεμική ουσιαστικά επιχείρηση την οποία έχει ήδη διατάξει για την απαγωγή σε ξένη χώρα, σε σύμμαχο χώρα, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, των Τούρκων στρατιωτικών που η δικαιοσύνη λόγω της παρέλευσης του 18μηνου αποφάσισε να μην εκδώσει. Το ίδιο θα κάνω και αύριο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Η ανακοίνωση του Τούρκου αντιπροέδρου ήταν πραγματικά εξαιρετική για να μπορέσουμε να αποδείξουμε με τον πιο απλό τρόπο το πώς η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συνθήκες και προσπαθεί να δυναμιτίσει τις προσπάθειες συνύπαρξης και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.

Πώς δηλαδή, ένας σύμμαχος προαναγγέλλει ουσιαστικά μια παράνομη πολεμική επιχείρηση εντός μιας άλλης χώρας της Συμμαχίας».

ka3

ΣΧΟΛΙΑ (20)

ΚΛ

Δώσε πόνο Καμμένε. Τους τζούζεις πολύ εκεί στη Συγγρού!

Sakis

Φίλε η ΝΔ έχει φύγει από τη Συγγρού. Εκεί είσαι ακόμα;

ΓΙΑΝΝΗΣ84

Χαχαχαχαχαχα συριζαιος οπισθοδρομικός,τι περίμενες?

εχουν μαλακώσει

με εσένα υποτιθέμενο υπουργό και τον τσίπρα υποτιθέμενο πρωθυπουργό, απορώ που ακόμα δεν έχουν μπεί στην αθήνα.

EΠΕ

Οι Τούρκοι μάλλον θα χτυπήσουν μόλις τελειώσετε τη δική σας επιχείρηση εξόντωσης των Ελλήνων

a.d.

Καλυτερα να τρωει και να τζογαρει, παρα να μιλαει!

Μαικ

Νομιζω πως υπάρχουν και πιο ανόητοι άνθρωποι απο τον Καμμένο για τη θέση του. Στις επόμενες εκλογές ας ψηφίσουμε καποιον πιο ηλιθιο παρακαλώ

Βλαμενε

Καμμενε τι λες παλι; Σε ποιο καζίνο τα πίνεις; Ελπίζω να σε αγγίξει η δικαιοσύνη σύντομα

ηρωας..... του μπερκγερ....

καμμενε αντε φαε τα σουβλακια σου τωρα και ασε τι λεει η τουρκια. αν ειχες τα κοτσια ας ελεγες κι εσυ το ιδιο για τους ελληνες η αν ειχες το πατριωτικο αισθημα θα το ειχες κανει κιολας και θα ειχες φερει με μυστικη αποστολη διασωσης τους στρατιωτικους μας που αιχμαλωτισε η τουρκια. μεχρι να το κανεις αυτο φαε και μην μιλας.

Ηρωα του ΧΒοχ

Ρε κουκουρικο, το οτι δεν τον γουσταρεις το καταλαβαινω τις αρλουμπες που γραφεις τις καταλαβαινεις; Εσυ δηλαδη εχεις τα καλαμπαλικια; Αντε με τον καθενα τραχανα εδω μεσα...

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ

Καμμενε εισαι σοβαρος? Τι ειναι αυτα που κανεις και λες? Εδω οι Τουρκοι καθημερινως παραβιαζουν τον εναεριο χωρο μας, πριν λιγο καιρο εμβολισαν σκαφος του λιμενικου, εχουν κανει καταληψη των Ιμιων, σε καθημερινη βαση προκαλουν την Ελλαδα και εσυ και τα στελεχη του κομματος σου για τους 8 τουρκους θελεις να βαλεις σε πολεμο την Ελλαδα? Ρε πατε με τα καλα σας? Τι καραγκιοζιλικια ειναι αυτα ??

House of Cards

Και νομιζες πως μονο στο House of Cards γινεται καποιος να μιλαει για πολεμο για να σωσει την πολιτικη του καριερα , ντροπη σου!. Η ιστορια δεν θα σε ξεχασει βοφρε ομως ουτε και η δικαιοσυνη.

Άγγελος

Χοντρέ μακεδονομάχε του Μονακό, τους αντίστοιχους των Σκοπίων, υπουργό και αρχηγό ενόπλων δυνάμεων, θα τους έχεις του χρόνου δίπλα σου και υπερήφανος θα δηλώνεις: Θέλω να καλωσορίσω τους Υπουργούς Άμυνας της Ρουμανίας, της Σερβίας, της Βουλγαρίας και της Άνω Μακεδονίας, τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων της Ρουμανίας, της Σερβίας, της Βουλγαρίας και της Άνω Μακεδονίας. Το όπλο για να μην σου συμβεί κάτι τέτοιο το έχεις στα χέρια σου. Ρίξε τον χειρότερο πρωθυπουργό που γνώρισε η Ελλάδα. Ο Σαμαράς που φορούσε παντελόνια το έκανε το 1993.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

5_48-1

Στις συνομιλίες με τον Τσίπρα συνέδεσε την λειτουργία της σχολής με τα δικαιώματα των Ελλήνων μουσουλμάνων στη δυτική Θράκη επισημαίνει το βρετανικό περιοδικό και σημειώνει ότι δίπλα από τα νομικά εμπόδια για την επαναλειτουργία της η Άγκυρα βάζει και πολιτικά ζητήματα 

xrwma_mi-xasete02

Από την κρατική και αμαρτωλή Attica Bank με υποθήκη το ήδη υποθηκευμένο για €300.000 σπίτι του στα Σφακιά - Τα δάνεια δεν καλύπτονται από την εμπορική αξία του ακινήτου - Νόμιμο αλλά... ακατόρθωτο για τους κοινούς θνητούς

8
Retzep-Tagip-Erdogan

Σε ομιλία του στην Ανδριανούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε αποκαλύψεις για όσα ειπώθηκαν ανάμεσα στον ίδιο και τον Τσίπρα - Θίγοντας το θέμα του τζαμιού, ο Ερντογάν αντιπαρέβαλε το ελληνικό αίτημα για επαναλειτουργία της Χάλκης

9
gen01

«Το Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή έλαβε ξεκάθαρη θέση απέναντι στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την αλλοίωση των σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας», δήλωσε η προεδρος του ΚΙΝΑΛ

2